Bensu Soral'ın ilginç tutkusu: 'Sekiz yıldır motor kullanıyorum'

Güncelleme Tarihi:

Bensu Soralın ilginç tutkusu: Sekiz yıldır motor kullanıyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 13:16

Gençliğin heyecanı ve enerjisi üzerinde. Samimi, doğal ve sıcacık. Sanki karşı komşunuzun her sabah gördüğünüz küçük, tatlı, güzel kızı... ‘Tatlı Küçük Yalancılar’ dizisi bitmesine rağmen hala kimsenin peşinden ayrılamamasının nedeni de bu olsa gerek. Bunun sırrını da güzelliğinin sırrını da merak ettik, o da anlattı…

Haberin Devamı

Kendini rahat, genç ve minimal biri olarak tanımlıyor Bensu Soral. Kesinlikle doğru tespit, çünkü tam da dediği gibi rahat, sıcak, samimi, gençliğin tüm naifliği ve enerjisini gözlerinde taşıyan bir kadın o. ‘Makyajsız bile çok güzel’ diyebileceğiniz kadınlardan kesinlikle. O kadar ince ve narin ki insan sekiz yıldır İstanbul trafiğinde motor kullandığını duyunca şaşırıyor. Gözlerinizin ta içine bakarak konuşmayı seviyor, dürüstçe her soruyu yanıtlıyor. Kendine güveniyor, çünkü kendine güvenen kadının enerjisinin ona güzellik kattığına inanıyor; katıyor da! Aşkı dolu dolu yaşamayı sevdiğini hatta tüm motivasyonunu aşktan aldığını söylüyor. Oyunculuk hayatı ise bir anda başlamamış aslında... Oyuncu olan ablası Hande Soral’ın geç saatlere kadar setlerde çalışması başta onu korkutmuş olsa da bir gün o da ekranın sıcak yüzüne kaptırmış kendini. Menajeri sonunda ikna etmeyi başarmış Soral’ı ve ilk kez ‘Yol Ayrımı’ dizisiyle ekrana gelmiş. ‘Vicdan’ ve ‘Boynu Bükükler’ dizilerinin ardından son olarak ‘Tatlı Küçük Yalancılar’da izlediğimiz Soral, oyunculuk için ara verdiği Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’ne kaldığı yerden başlamanın mutluluğunu yaşıyor şu sıralar. Oyunculuğu çok seviyor ama okulunu, öğrenciliği ve eğitim gördüğü alanı da çok sevdiğini her fırsatta dile getiriyor. Güzellik sayfalarımızın bu ayki ünlü konuğu olan Bensu Soral, duru güzelliğiyle ve büyüleyici aurasıyla karşımızda.

Oyunculuğa nasıl başladınız?
Ablam oyuncu olduğu için çevremde çok fazla yönetmen, yapımcı ve oyuncu vardı. Beni bir dizide ya da filmde oynatmak istediklerini söylüyorlardı hep. Oyuncuların ne kadar çok çalıştıklarını gördüğüm için yıllarca uzak durdum oyunculuktan. Kesinlikle aklımın ucunda yoktu bu fikir. Fakat şu anki menajerim en sonunda oyunculuğa sıcak bakmamı sağladı ve ben de denemek istedim. İyi ki denemişim, oyunculuğu çok sevdim.

 

Haberin Devamı

Bensu Soralın ilginç tutkusu: Sekiz yıldır motor kullanıyorum

Fotoğraf: Semih Kanmaz 

Başarılı bir oyuncu olabilmek için hangi yöntemlerle çalışıyorsunuz? İçinizdeki oyuncuyu açığa çıkarmak için neler yapıyorsunuz?
Gözlem yapmanın oyunculuğa pozitif anlamda etkisi olduğunu düşünüyorum. Çok fazla yabancı film ve dizi izliyorum, o da eğitici oluyordur herhalde. En önemlisi de oyunculuk eğitimi almaya devam ediyorum.

Set ortamında sizi çok heyecanlandıran ya da şaşırtan bir olay yaşadınız mı?
Oyunculuğunu çok sevdiğim usta oyuncularla karşılıklı oynadığım sahneler en heyecanlandığım anlar. Bir de erkek arkadaşımdan zaman zaman sete gelen sürpriz jestler tabii.

Oyunculuk için Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’ndeki eğitiminizi dondurmuştunuz, şimdi kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. Bu süreçte neler değişti hayatınızda, yeniden öğrenci olmak nasıl bir duygu?
Okula isteyerek döndüm. Zaman geçtikçe okulu bitirmek daha da zorlaşacak. Arkadaşlarım teker teker mezun olmaya başladı. Artık okulda neredeyse kimseyi tanımıyorum. Şimdi en yakın arkadaşlarımdan biriyle beraber devam ediyoruz okula, o yüzden benim için hala çok keyifli. 

 

Haberin Devamı

Bensu Soralın ilginç tutkusu: Sekiz yıldır motor kullanıyorum



10 sene sonra kendinizi nerede görüyorsunuz, bir oyuncu olarak mı ilerleyeceksiniz, yoksa kendi mesleğinizi mi yapacaksınız?
Kesinlikle kendi mesleğimi yapmak istiyorum. Ama bundan 10 yıl sonrasını bırakın, 10 gün sonrası için bile plan yapmıyorum. Zamana, duruma, şartlara ve ruh halime göre her şey olabilir.

Türkiye dışında yaşamak istediğiniz başka bir ülke var mı ya da ait olduğunuzu düşündüğünüz bir şehir, ülke ya da kültür?
Amerika’da yaşamayı çok istiyorum. Türkiye’yi seviyorum tabii ki ama hayatım boyunca gezebildiğim kadar gezmek ve farklı kültürlerin tadını çıkarmak istiyorum.

İstanbul’da ve trafik canavarlarının arasında motor kullanmaya cesaret eden bir kadınsınız. Gerçekten zor olmuyor mu motor? Nereden çıktı bu aşk?
Sekiz yıldır motor kullanıyorum. Erkek kardeşim de küçüklüğünden beri motor kullandığı için iyice alıştırmıştı beni. Artık ehliyetim var ve güzel havalarda her yere motorla gidiyorum. Dediğiniz gibi İstanbul gibi bir yerde çok tehlikeli ama ulaşım açısından en dertsizi kesinlikle motor.

 

 

Haberin Devamı

Bensu Soralın ilginç tutkusu: Sekiz yıldır motor kullanıyorum



Peki gerçek aşk? Aşkı nasıl tarif ediyorsunuz, nasıl yaşıyorsunuz? Bensu Soral aşık olunca hayatında neler oluyor?
Aşk dünyanın en güzel ve en iyileştirici duygusu bence. Hayatın temelinde de kesinlikle aşkın olduğuna inanıyorum. Ben doya doya yaşıyorum aşkı. Tüm motivasyonum o.

Çok güzel bir kadınsınız. Size bakanlar güzel bir kadının ötesinde neler görüyor? Başka bir deyişle güzelliğinizi besleyen hatta ötesine geçen özellikleriniz neler sizce?
Çok teşekkür ederim. Bence insanı en güzel yapan şey güzel bakmak. İnsanlar da bende bunu görüyor olabilirler yani onlara bakışımdaki samimiyeti hissettiklerini düşünüyorum.

Bir erkekte ilk bakışta ne dikkatinizi çeker?
Erkekte de kadında da en önem verdiğim şey bakışları. Gözlerini kaçıran insanlarla konuşmak beni rahatsız ediyor.

Bir erkeği sizin için çekici kılan özellikler neler?
Gözlerimin içine bakarak konuşması ve zekası.

 

Haberin Devamı

Bensu Soralın ilginç tutkusu: Sekiz yıldır motor kullanıyorum



Kadın-erkek ilişkilerine nasıl bakıyorsunuz? Mutlaka olması gereken ve asla olmaması gereken kurallar var mı sizce?
Kadın ve erkek arasında her zaman saygı olmalı. Ne kadar samimi olunursa olunsun, o saygıdan iki taraf da kesinlikle ödün vermemeli.

Takıntılı biri misiniz?
Çok fazla takıntım var. İnanılmaz derecede düzenliyim bu yüzden.

Muhteşem stilin kuralları neler sizce?

Farklı parçaları doğru kombinlemek.

Üç kelimeyle stilinizi nasıl tarif edersiniz?

Rahat, genç ve minimal.

 

Bensu Soralın ilginç tutkusu: Sekiz yıldır motor kullanıyorum



Günlük giyim tarzınızı hangi parçalar oluşturuyor?

Uzun, bol kazaklar ve uzun çizmeler kış aylarında en sık giydiğim şeyler.

Hayatta nelerden asla vazgeçemezsiniz?

Bir tek sevdiklerimden vazgeçemem.

Stil ikonunuz kim?

Stil ikonum diyemem ama illa bir isim vermek gerekirse Kate Moss’un stiline bayılıyorum.

Her sezon mutlaka aldığınız aksesuar ne?

Takı ve ayakkabı.

Çanta ve ayakkabı alırken hangi markaları ya da hangi modelleri tercih ediyorsunuz?

Marka takıntım yok. Tasarımını beğendiğim çanta ve ayakkabıları markasına bakmadan alıyorum.

Güzellik sizin için ne ifade ediyor, ‘güzel kadın’ı nasıl tanımlarsınız?

Yanıtım biraz klişe gelebilir ama gerçek; bakımlı kadın güzel kadındır. Ayrıca çok ilginç ama kendine güvenen kadının enerjisi de o kadına güzellik katıyor diye düşünüyorum. 

 

Haberin Devamı

Bensu Soralın ilginç tutkusu: Sekiz yıldır motor kullanıyorum



Cilt bakımıyla ilgili annenizden öğrendiğiniz ilk kural neydi, hatırlıyor musunuz?

Kahve telvesinin en sağlam peeling ürünü olabileceğini söylerdi hep.

Sabahları cilt bakımı yapıyor musunuz, neler kullanıyorsunuz?

Yüzümü yıkadıktan sonra Dermalogica’nın Clearing Skin Wash ve Daily Microfoliant ürünlerini nemli yüzüme sürüyorum ve durulayıp kuruladıktan sonra nemlendirici yüz kremimi sürüyorum. Bu, gün aşırı muhakkak yaptığım bir şey.

Saç bakımı için neler yapıyorsunuz, örneğin saçlarınızın kırıklarını sık sık temizletir misiniz ya da saç maskelerini düzenli olarak kullanır mısınız?
Ayda bir Toni&Guy saç serumunu nemli saçlarıma uyguluyorum. Onun dışında saçlarıma ekstra bir özen gösterdiğimi söyleyemem.

Hangi parfümü kullanıyorsunuz? Sık sık parfüm değiştirir misiniz, yoksa tek parfümden yana mısınız?

Şu an en vazgeçemediğim parfüm Paco Rabanne Lady Million. Ondan önce yıllarca Chloe kullandım, şimdi yine ara ara onu kullanıyorum. Gününe göre Coco Chanel veya Bond No:9’u da tercih ettiğim oluyor.

Makyajla aranız nasıl? Ruj, far, allık seçerken hangi renkleri tercih edersiniz?

Çok fazla makyaj bana yakışmıyor. O yüzden makyaj yapmam gereken zamanlarda doğal olmaya dikkat ediyorum. Allıkta şeftali tonlarını tercih ediyorum. Ruj için narçiçeği rengini kendime yakıştırıyorum. O da sade makyajıma renk katıyor. Far, eyeliner ve göz kalemi hiçbir zaman kullanmıyorum.

Asla vazgeçemeyeceğiniz cilt bakım malzemesi ne?

Heliocare Color Gel Cream güneş kremi. Hem güneşten koruyor hem yüzü nemlendiriyor hem de ton farklılıklarını eşitliyor.

 

elele.com.tr tarafından hazırlanmıştır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!