Adatepe Taşmektep yaz seminerleri programı belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Adatepe Taşmektep yaz seminerleri programı belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2016 09:49

Çanakkale'nin Küçükkuyu ilçesindeki Adatepe köyünde 1999 yılından bu yana devam eden Adatepe Taşmektep seminer ve atölyeleri 2016 yaz programı belli oldu.

Haberin Devamı

Adatepe Taşmektep seminer ve atölyeleri, Adatepe Köyü’nde 1999 yılından bu yana düzenleniyor. Seminer ve atölyeler Kazdağları’nın eteklerindeki tarihi Adatepe köyünün terk edilmiş ilkokul binasında yapılıyor.

 

Adatepe Taşmektep yaz seminerleri programı belirlendi

 

Adatepe doğal ve tarihi sit alanı içinde bir köy. Köylülerin geçim kaynağı zeytincilik ve hayvancılık. Korumaya alınmış taş evleri ve anıtsal çınarların gölgelediği meydanıyla son yıllarda köy yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. 

Köyde azalan nüfus nedeniyle terk edilen eski ilkokul binasını restore ederek 17 senedir Taşmektep seminerlerini düzenleyen ekipten Zerrin İren Boynudelik, gösterilen ilgiden memnun. Katılımcılarla birlikte bilgi ürettiklerini, beraber öğrendiklerini söylüyor. Seminer dışı saatlerde isteyenler köylülerle çınaraltındaki kahvelerde vakit geçiriyor, isteyenler denize gidiyor veya doğa yürüyüşlerine çıkıyor. Akşam yemekleri ise genellikle köydeki yerel lokantalardan birinde beraber yeniyor. Her yaştan katılımcılar çoğunlukla büyük şehirlerden gelerek başka türlü bir tatil deneyimliyorlar.

 

Haberin Devamı

Adatepe Taşmektep yaz seminerleri programı belirlendi

 

Adatepe Taşmektep bilginin olabilecek en demokratik biçimde değişimi için bir olanak yaratırken yeni deneyimler ve dostluklar için de bir alternatif oluşturmayı hedefliyor.

Adatepe Taşmektep’te bu sene de felsefeden tarihe, bilimden sanata, dondurma yapımından Rum mutfağına onlarca konu işlenecek. Bu sene NOTOS ile birlikte düzenlenen “yaratıcı yazarlık” atölyesi Adatepe'de bir ilk olacak.

Programın diğer ilginç atölye konuları arasında Kazdağları’nda kuş gözlemleri ve dondurma yapımı var.

 

Haberin Devamı

Adatepe Taşmektep yaz seminerleri programı belirlendi

Artık klasikleşen “Beden ve onu kuşatan her şey hakkında” seminer dizisinin bu seneki bölümünde Queer Bakış tartışılacak. Kürşad Demirci ile dinler tarihi ve Marianna Yerasimos ile Rum Mutfağı senenin en ilgi çeken seminerleri arasında.

Bu sene değişik ilgi alanlarına seslenen seminerlerin yanı sıra ağırlıklı olarak atölye faaliyetlerinin çeşitliliği dikkat çekiyor. 2016 programının öne çıkan başlıklarına ve diğer tüm detay bilgiye Adatepe Taş Mektep'in web adresi www.tasmektep.com üzerinden erişim mümkün.

 

yesilgazete.org Tarafından hazırlanmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!