Hayallerimizin peşindeyiz!

Güncelleme Tarihi:

Hayallerimizin peşindeyiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2014 10:40

Almanya’nın Süper Starı olmak için yarışan Elif, Daniel, Yasemin ve Meltem, Hürriyet’e konuştu... “Çok yaklaştık” dedikleri hayallerini ve hayatlarını Hürriyet’e anlattılar...

Haberin Devamı

Dördünün de hayali var... Almanya’nın süper starı olmak... Aynı ortamda bulu­nuyorlar. Bir süredir aynı çatı altında, birlikte yaşıyorlar. Aynı havayı soluyorlar. Yolları RTL’nin düzenlediği Almanya Süper Starını Arıyor yarışmasında kesişti.

Hem birbirleriyle dayanışma içindeler, hem de rakipler. Her hafta elenmemek için en iyi performansları sergilemek zorundalar. Yoksa bir anda çok yaklaştıkları hayalleri uçup gidecek. Bunu da hiçbiri istemiyor.

Günde 13 saat boyunca cumartesi akşamı için hazırlanıyorlar. Saatlerce prova yapıyor­lar... Dans dersleri alıyorlar. Sahne de nasıl duracaklarını çalışıyorlar. Tüm bu çabalar sahnede bir yıldız edasıyla durmak için.

Hayallerimizin peşindeyiz


TEK HEDEFLERİ VAR

Yarışmanın sekiz finalistinden dördü Türkiye kökenli. Elif Batman (18), Meltem Açıkgöz (24), Daniel Ceylan (29) ve Yasemin Koçak (21)... Dördü de Almanya’da doğdu. Farklı şehirlerde büyüdü. İki haftadır Köln’deki RTL stüdyolarında günlerini geçiriyorlar. Cumartesi onlar için büyük gün. Sekiz yarışmacıdan ikisi elenecek, altısı devam edecek. Tek hedefleri, stüdyodaki jüri ile telefonla puan verecek halk jürisinin ilgisini çekmek... Yarışmaya devam etmek.

YENİ BİR HAYAT

Dördüyle de tek tek konuştum. Heyecanları o kadar sahici ki, bana da yansıdı. Cıvıl cıvıl gençler. Dördünün ortak sözleri, “Günlerimiz çok eğlenceli, ancak çok yorgun geçiyor” oldu. Fakat hiçbiri de orada olmaktan şikayetçi değil. Sahnenin ve ışıkların büyüsünü şimdiden aldıklarını hissettiriyorlar. Dördü de yeni bir hayatın hayalini kuruyor.

BİR DAHA BİR DAHA ÇAĞIRDILAR

Elif 18 yaşında. Lise 11’inci sınıfta okuyor. Yarışmanın en küçüklerinden biri. Yarışmaya katılmak için okuldan özel izin almış. Emel Sayın hayranı. Seni ben unutmak istemedim ki şarkısını en çok seviyor. Ailesi önce Trabzon’dan Sakarya’ya daha sonra da Almanya’ya göç etmiş. Dört kardeşin üçüncüsü. Melle’de doğmuş.Yarışmaya nasıl katıldığını sordum, anlattı:

Hayallerimizin peşindeyiz
“Bir arkadaşım yarışmadan bana bahsetti. Okuldan çıkınca ‘Hadi gidelim’ dedi ve gittik. Şarkıyı söyledim çok beğendiler. Bir daha, bir daha çağırdılar. Önceleri çok ciddiye almadım. Şaka gibiydi. Ama gittikçe iş ciddileşti ve şimdi buradayım. İnanılmaz bir duygu. Burada kaldığım sürece çok şey öğrendim. Arkadaşlığı öğrendim. Dayanışmanın önemini biliyorum artık. Süper star olmak istiyorum. Olmasam bile burada öğrendiklerim bana hayatım boyunca çok yararlı olacak.”
Son yarışmada Tarkan’ın ‘Şımarık’ şarkısını seslendirdi. Herkesi büyüledi. Tarkan’ın parçasını seslendirme fikrini sordum “Kendim karar verdim. Türkçe şarkılar okumayı çok seviyorum” dedi.

BiR TATLISES'TEN BİR VEYSEL'DEN

Daniel, İbrahim Tatlıses’i çok seviyor. Ben, “Hayranı mısın?” diyorum, o “Abi hastasıyım. Sesim de onun sesine benziyor” diye ekliyor.
Hayallerimizin peşindeyiz
Babası Diyarbakırlı, annesi Suriyeli. “İbrahim Tatlıses’in tüm şarkılarını ezbere biliyorum” diyor gururla. Hangisini daha çok sevdiğini sorduğumda da “Hepsini çok seviyorum hepsini” yanıtını veriyor. Başlıyor birkaç tanesini saymaya Sen Mutlu Ol Yeter, Hasret Kaldım. Akdeniz Akşamları... Gülerek “Daha sayayım mı?” diye soruyor. “Sadece İbrahim Tatlıses’in türkülerini mi biliyorsun?” dediğimde öyle bir sürpriz yapıyor ki şaşırmamak mümkün değil. Dudaklarından Aşık Veysel’in Uzun İnce Bir Yoldayım türküsü düşmeye başlıyor yanık sesiyle. Sanki Almanya’da da değil de Anadolu’da büyümüş bir delikanlı dinliyorum. O söylüyor ben de dinliyorum. Daniel o kadar içten ki, şöyle diyor: “Abi müzik benim kanımda var. Ben müziksiz yapamıyorum. En çok da Türkçe şarkılar benim hoşuma gidiyor...”

YASEMİN'İ KÜBALILAR SEÇTİ

Yasemin Koçak, Elif gibi Küba’da seyircinin oylarıyla yarışmaya dahil oluyor. 21 yaşında. Babası Ankaralı. Annesi ise Alman.
Hayallerimizin peşindeyiz
Türkçe anlıyor, ancak konuşmakta zorlanıyor. Sarah Engels’in arkadaşı. Onunla birlikte müzik eğitimi alıyor. Sarah Engels 2011’de Almanya Süper Starını Arıyor yarışmasında ikinci oldu. Hayatı değişti. Almanya’nın sevilen pop şarkıcılarından biri. Yasemin, “Sarah’nın başarması beni cesaretlendirdi ve umutlandırdı. ‘O yapabildiyse ben de yapabilirim’ diye düşündüm. Yarışmaya da bu motivasyonla katıldım. Hem ilk 15 yarışmacının arasına kaldım hem de şimdi son sekizdeyim. Burada olmak beni inanılmaz mutlu ediyor. Tüm yarışmacılarla çok iyi anlaşıyorum. Harika bir ortamımız var. Burada olduğum için çok gururluyum.”
Türkiye’yi az tanıyor Yasemin. İzmir’e gittiğini anlatıyor. Türkçe müziği ise çok seviyor.

MELTEM İÇİN BELEDİYE FESTİVALİ ERTELEDİ

Meltem Açıkgöz sahneyle ilk kez dört yaşında tanışıyor. 24 yaşında ancak 20 yıl boyunca sahnelerde yer aldı. Saz çalan babasına 13 yaşına kadar orgla eşlik etti. 13 yaşına gelince de orgu bir kenara bırakıp şarkı söylemeye başladı:

“Türkçe, Almanca ve İngilizce şarkıları seviyorum. Dört yaşımdan 13 yaşıma kadar babamla bölgemizdeki Türk kültür akşamlarında çalıyorduk. Ben org o da saz. Biz çalardık insanlar da oynardı. 13 yaşından sonra ‘Şarkı söyleyeceğim’ dedim. Ogün bugündür de söylüyorum...”
Hayallerimizin peşindeyiz
Üç kız kardeşin en büyüğü. Yarışmaya katılınca yaşadığı Dilligen şehrindeki kent festivali onun için ertelendi. Dilligen Belediye Başkanı 29 Mart’ta yapılası gereken festivali, Meltem’i televizyondan toplu olarak izleyebilmek için iki hafta sonraya kaydırdı. Belediyenin önüne de büyük bir ekran kurdu. 400 kişi toplu olarak Meltem’i izleyip destek verdi. Meltem müziğe tutkuyla bağlı olduğunu anlatıyor “Küçüklüğümden beri şarkı söylemeyi çok seviyorum. Sahnede olmak istiyorum. Şu anda hayallerime yaklaştığım için çok mutluyum. Babamın inanılmaz desteği var arkamda. O benim için itici güç...” Meltem tam bir hadise hayranı. “Hadise’nin ve benim soyadım aynı. Onunla bir gün düet yapmak isterdim.”
Almanya’nın Süper Starı olmaya çok yaklaşan Meltem’in bu hayali neden gerçekleşmesin ki!

YARIN SAAT 20:15'TE

Nazan Eckes’in sunduğu Almanya Süper Starını arıyor yarışması RTL’de yarın saat 20.15’de yayınlanacak.
Hayallerimizin peşindeyiz
Her aday iki kez sahneye çıkacak.
Önce düet yapacaklar. Sonra da her biri ayrı ayrı şarkı söyleyecek. Bu haftaki yarışmada en büyük sürpriz ise Daniel ile Yasemin’in birlikte sahneye çıkması. İkili düet yapacak. İki yarışmacı veda edecek..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!