Havucun haşlanmışı yararlı

Güncelleme Tarihi:

Havucun haşlanmışı yararlı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

HAŞLAMAK ve püre haline getirmek havuçtaki anti kanserojen maddeleri zenginleştiriyor. ABD’de Kansas Üniversitesi’nde yapılan araştırmalarda elde edilen sonuca göre, haşlandıktan sonra püre haline getirilerek bekletilen havuç, çiğ havuca göre yüzde 34,3 oranında daha fazla anti kanserojen madde içeriyor.

Havuçtaki karbonik asit ve beta karoten maddelerinin,bir hafta bekletilen püre halindeki havuçta giderek arttığı, bir haftadan sonra ise azalmaya başladığı kaydedildi.

Journal of Agriculture and Food Chemistry adlı dergide yer alan araştırmanın sonucu, kabuğu rendelenen havucun anti kanserojen etkisinin arttığını da gösterdi. Havuçtaki anti kanserojen maddeler kanserin yanı sıra, Alzheimer, bağırsak enfeksiyonu ve kronik hastalıklara karşı etkili.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!