Hastalıklara deva meyve

Güncelleme Tarihi:

Hastalıklara deva meyve
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2009 11:59

İşte akciğer kanserinden baş ağrısına, nefes darlığından alerjiye bir çok hastalığın devası meyve...

Haberin Devamı

“Keçiboynuzunu sevmem” diyorsan bu sayfayı okumadan geçmemelisin. Çünkü keçiboynuzunun akciğer kanserinden, ağrı kesmeye hatta alerjilere karşı bile koruyucu etkileri var.                           

Keçiboynuzu nedir?                          

Keçiboynuzu, Anadolu’da bazı yörelerde ‘harnup’ olarak da bilinir. Yeryüzünün en eski bitkilerinden olup anavatanı olarak Güney Anadolu, Suriye, Kıbrıs, Yunanistan, İspanya, Fas, Tunus, Cezayir, Filistin ve Libya bilinirken, ülkemizde Antalya, Mersin, Silifke, Datça dolaylarında doğal olarak yetişmektedir. Keçiboynuzu, yetişmeye başladığı ilk 15 yıl meyve vermeyen bir bitkidir. Meyveleri ilk başlarda yeşil renktedir. Olgunlaştıkça kahverengileşir ve tam olgunlaşınca da parlak kahverengi renk alır. Keçiboynuzunun en büyük özelliği nefes darlığına karşı oldukça etkili olmasıdır. Keçiboynuzunun nefes darlığına karşı etkili olan etkin maddesi hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmuyor. Bu etkin madde aynı zamanda bazı alerjik astım rahatsızlıklarında oldukça etkilidir. Keçiboynuzunun içerdiği gallik asit, insan sağlığı üzerinde çok yönlü özellikleri olan bir maddedir. Özelliklerinden bazıları;  
                 
*Ağrı kesici
*Alerjiye karşı    
*Astıma karşı
*Bakteri yok edici     
* Bronşite karşı
*Kansere karşı         
*Karaciğeri toksinden arındırıcı                                   
*Serbest radikalleri yok edici                   
*Bağışıklık sistemini güçlendirici
*Mikroplara karşı
*Antiseptik
* Kansere karşı koruyucu
 *Nitrozamin yok edici
* Bronş genişletici
 *Çocuk felcine karşı

Haberin Devamı

Gallik asit çok yönlü bir maddedir. Bu maddenin belirtilen bu özelliklerini artıran ve takviye eden keçiboynuzunda bulunan promotor maddelerdir. Akciğer ödemine karşı keçiboynuzunun desteği oldukça önemlidir. Balgam söktürücü gücü ve astıma karşı olan tedavi edici gücü çok fazladır.

*Kalsiyum bakımından çok zengindir.
* İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir.
* Balgam söktürür, göğsü yumuşatır, bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına oldukça  etkilidir.
*Yüksek ham selüloz etkisiyle bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir.
*Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir.
*Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler.
*Mideye kuvvet verir.
*Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır.
*Yüksek doğal şekerler, zengin mineraller (Özellikle çinko) ve vitaminler (A, B, B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç  ve besin kaynağıdır.
*Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yararlı etkileri bulunmaktadır.
* Kanın zehirli maddelerini temizler.
*İnsanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini yüzde 90 oranında önleme gücüne sahip olduğu söylenir.
*Kalbe faydalıdır, kalp çarpıntısını önler.
 *İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!