Hastalık mevsimi

Güncelleme Tarihi:

Hastalık mevsimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dengesiz ve ani değişen havaların etkisiyle kendini gösteren soğuk algınlığı virüsü ‘‘coksaxi’’ hasta ediyor. Hastane polikliniklerine başvuruların arttığını belirten uzmanlar, ateş, boğaz ağrısı, kırıklık, halsizlik gibi belirtiler gösteren ve ağır seyreden soğuk algınlığının öksürüğe ve hafif bronşite de yol açtığını söylediler.

Haseki Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Yenigün, gribe benzer ancak daha hafif geçen soğuk algınlığı nedeniyle son 1 aydır hastanelere başvurularda artış olduğunu belirtti. Havadaki sıcaklık değişimleri nedeniyle üşütmenin arttığını ve hastalığa zemin hazırlandığını vurgulayan Doç. Dr. Yenigün, ‘‘Soğuk algınlığıyla karşı karşıya kalanların topluluktan uzak durması gerekiyor. Enfeksiyonlardan korunmanın en önemli yollarından biri uykuya ve dinlenme ile gıdaya dikkat etmek. Özellikle bol sebze ve meyve yemek hastalığın daha kolay geçmesini sağlıyar’’ dedi.

Hastalık belirtileri bulunanların hekime başvurmalarını öneren Doç. Dr. Yenigün, uygun antibiyotiklerle tedavi yapılması gerektiğini söyledi. Doç. Dr. Yenigün ayrıca, grip hastalığı görülmeye başlamadan aşılanmanın yararlı olduğunu da vurguladı.

Sıcaklık farklılıkları, başta astım ve nezle olmak üzere birçok solunum yolu hastalığına davetiye çıkarıyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, ani sıcaklık değişikliklerinden ötürü terleme, üşümenin nezle, faranjit, sinüzit, larenjit, sesteli iltihabı gibi sorunlara da yol açabildiğini belirtti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!