Hande'ye laf attı

Güncelleme Tarihi:

Handeye laf attı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2008 00:00

Listelere hızlı giriş yapan Betül Demir, Madonna'yı örnek aldığını söyleyen Hande Yener'e laf attı.

Haberin Devamı

"Süper" albümüyle listelere hızlı giriş yapan Betül Demir, Madonna'yı örnek aldığını söyleyen Hande Yener'e laf attı: "Bu ülkede herkes herkes Türkiye'nin Madonna'sı, Rihanna'sı olmak için yarış halinde. Yapılan her şarkı birbirine benziyor. Kendimiz olmak varken başkası olmaya çalışmak komik oluyor. Ben Türkiye'nin Madonna'sı değil Betül Demir'i olacağım."

- Üçüncü albümünüz çıktı. Her bir albüm yeni bir tecrübedir. Siz neler yaşadınız bu albüme kadar?

Ben eğitimli bir yorumcuyum ama albüm yapıp daha büyük kitlelere ulaşmak çok büyük sorumluluk. Ben de bu sorumluluğu taşımak adına şan ve repertuvar çalışmalarıma devam ettim, bol bol konser ve sahne programı yaptım. Bu albümü kaydetmek için de bir buçuk sene ekibimle birlikte çok yoğun çalıştık. Ortaya 15 şarkıdan oluşan süper bir albüm çıktı. Etkileri o kadar güzel oldu ki; yolda gören herkes "Süpersin Betül" diyor.

Haberin Devamı

- Sezen Aksu, Mustafa Ceceli, Ümit Sayın, Harun Kolçak gibi isimlerle çalıştınız bu albümde. Nasıl oldu bu buluşmalar?

Handeye laf attı
Mustafa yolun başından beri beni yalnız bırakmayan arkadaşlarımdan biriydi. Sezen Aksu şarkısı okumak dünyanın en güzel şeyi olsa gerek, bu ikinci okuduğum Sezen şarkısı. Geçen yaz “Başka Bir Şey” şarkısını okudum. O şarkı da çok büyük kitlelere ulaşmamı sağladı. Bu albümde söz ve müziği kendisine ait olan, Yıldız Tilbe için hazırladığı ama yolları ayrılınca Erol Evgin’in seslendirdiği “Yeter” şarkısı var. Hınçal Uluç’un bile playlist'ine girdi bu şarkı. Eminim ki; çok sevilecek. Bu albümün müzik direktörü Barış Büyük’tü. Barış’a "Ümit sayın vokal yapsa ne güzel olur" dedim, hemen söylendi kendisine, girdi stüdyoya ve yaptı. Ümit’in sesini bu şarkıda duymak da ayrı bir keyif benim için. Harun okuma yaptığım bir sırada geldi, şarkıyı okudum ama bir eksik var. Gözlerinin içine baktım. Harun da yeminliydi, yaptığı düetlerden dolayı gelişen vefasızlıklara. Benim için yeminini bozdu. Düşünsenize isteseniz böyle güzel bir buluşma olmaz.

- Şengül Balıksırtı adını ilk defa bir şarkı sözünde görüyoruz? Bir magazin müdürü olduğu halde onun şarkı sözü yazdığını sizden öğrenmiş olduk? Nasıl gelişti?

Şengül Balıksırtı bana ve Sude'ye gerçekten ablalık yapmıştır. Sude bir gün gazeteye gidiyor, bir sürü kağıda yazılmış bir sürü sözü "Ben bunları aldım hadi görüşürüz" deyip çıkıyor. Eve geldi bazı sözleri okudu muhteşem dedim “Her şeyi vermek ne demek varlığım varlığına armağan olsun" lafını duydum ardından "Bu şarkı olmalı ve benim olmalı" dedim. Sude de aynı şeyleri düşünmüş olmalı ki; besteledi. Şengül abla ilk söylediğimizde "Hayır olmaz dedi ama ben ve Sude ısrarlarımızla yedik başının etini. Albümdeki gizli hitlerden biridir o şarkı mesela, mutlaka klip çekeceğim.

Haberin Devamı

- Demir ailesinde ön planda olan siz olsanız da arkanızda albümde neredeyse her şarkıda adı olan bir isim var Sude Bilge Demir. Bu isim sizin için tam olarak neyi ifade ediyor?

Sude Bilge Demir ile çalışmak kardeşim olmasa bile çok büyük bir onur benim için. Çünkü genç söz yazarı ve besteci olarak Avrupa'da bile şarkıları bilinen ve cover’lanan bir müzisyen. Kardeşim olması dolayısı ile de ortak başarımızın haklı gururunu yaşıyoruz.

- Petek Dinçöz'le "Bir ara" şarkısı yüzünden bir gerginlik yaşadığınız doğru mu?

Gerginlik yaşanmadı. Petek şarkı almak için Sude'ye geldi. Sude bu şarkıyı onun için hazırlamıştı. Ama ben şarkıyı duyar duymaz büyülendim. Petek de çok büyük bir anlayış göstererek "Betül okusun" dedi. Sude’yi o ikna etti. Sude şimdi şarkıları saklıyor benden. Herhangi bir gerginlik söz konusu bile değil ayrıca Petek'i çok severim, o da beni sever.

EN BÜYÜK KORKUM SESİMİ KAYBETMEK

- Yeni albümünüzde "Süper" şarkısıyla çıkış yaptınız. 15 şarkı arasından neden "Süper"i seçtiniz?

“Süper” süper bir şarkı olduğu ve şarkı gerçek bir hikayeye dayandığı için. Albüm çıkmadan önce Çeşme'de verdiğim konserde herkesin ilk defa duyduğu bu şarkıyı ikinci kez söylediğimde bana eşlik eden bir sürü insan vardı. Hem

/images/100/0x0/55eabf31f018fbb8f8941917
kolay hem de kaliteli bir şarkı ve bütünüyle bu süper albümü temsil eden bir şarkı.

Haberin Devamı

- Albüm kartonetinin girişinde Cüneyt Asi Duru'dan alıntı bir söz var. Herkes teşekkür yazısı yazarken siz "Şarkı söyleyen herkes bir parça hayat tamircisidir" diye başlayan bir yazı koymuşsunuz. Kendinizi gerçekten de hayat tamircisi gibi hissediyor musunuz?

Cüneyt, Sude’ye bana yazdığı bir şiiri okuyor. Sude o kadar çok etkileniyor ki bu şiirden birkaç cümleyi albüme yazmak istiyor. İnanın benim için de sürpriz oldu ve kendimi dinleyicilerime karşı daha sorumlu hissettim. Orada "şarkı söyleyen kişi bir parça hayat tamircisidir" demiş Cüneyt, demek ki öyleyim, benim hayat tamircim de Sezen Aksu'dur.

- Hayattaki en büyük korkunuz nedir?

Sesimi kaybetmek. Bundan 5 sene önce çok büyük bir rahatsızlık yaşadım. Doktorum sesimin tekrar geri gelmesinin düşük bir ihtimal olduğunu söylemişti. O zaman benim için şarkı söylemenin her şey olduğunu anladım. Kendi kendimi pozitif düşünerek tedavi ettim. Doktorum tekrar filmlerimi gördüğünde -sesime oda hayran biri- sevinçten beraber oturup ağladık.

Haberin Devamı

- Sahip olduğunuz için kendinizi en çok şanslı hissettiğiniz şey nedir?

Yeteneğim ve yeteneğimi destekleyen ailem.

- Yakın zamandaki hedefleriniz neler? Konserleriniz olacak mı? Sizi nerede dinleyebiliriz?

Benim en büyük hedefim binlerce insana konser vermek. Evet önümde çok güzel konserler var. Bir de kış dönemi için çok önemli konserler zinciri projesi var ki; insanlara gerçekten çok etkilenecekleri bir müzik ziyafeti sunacağız. Zaten internet sitemde de benimle ilgili etkinlik haberleri sıkça yer alacak.

- Albüm satışlarının düşmesi hakkında ne düşünüyorsunuz ve gelecek için ne gibi yatırımlar yapıyorsunuz?

Albümümü elime almadan bir hafta önce bütün şarkılarım bir takım internet sitelerince binlerce insanla paylaşılmaya başlanmıştı. Beni en çok üzen şarkıları indiren insanların birbirine "emeğinize sağlık" cümlesini kurması. Bu albüme yaklaşık olarak yüzden fazla insan emek verdi Bestecisinden çaycısına varana kadar. Sezen Aksu bile konserinde Türk müzik piyasasının bu sebepten çok zor durumda olduğunu ilan etti. Bu düpedüz hırsızlıktır. Bu yüzden gerçek satışlar bu sorun düzelmediği sürece ortaya çıkmayacaktır. Devletimizin artık korsana ciddi bir el atmasını bekliyoruz.

Haberin Devamı

- Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu ülkede herkes Türkiye'nin Madonna’sı, Rihanna’sı Justin Timbarlake’i olmak için yarış halinde. Yapılan her şarkı birbirine benziyor. Kendimiz olmak varken başkası olmaya çalışmak komik oluyor. Özgün olmak kendine has olmak

Handeye laf attı
her zaman daha değerlidir, taklitler asıllarını yaşatır. Bir dünya starını taklit ederek star olunmaz, onlar zaten var. Ben Türkiye'nin Madonna'sı değil Betül Demir'i olacağım.

Benimle düet yapsın  diye Harun'u taciz ettim

- Harun Kolçak ile ilgili bir de pot kırmışsınız sanırım ve ilk başta vokal yapmak istememiş? Araya girip yanlış anlaşılmayı düzelten kişi var mıydı?

Aslında pot değildi o, az önce de dediğim gibi Harun yemin etmişti bir daha kimseyle düet yapmamaya. Harun’u aklına koyduğu şeyden vazgeçirmeniz çok zordur. Ben o kadar çok istedim ki; aslında biraz taciz ettim gibi bir şey... Şarkıyı da çok sevdi ve o yemini bozdurdum. O gerçekten kimin ne samimiyetle ne istediğini hissedebilecek yapıda olduğu için beni anladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!