Haiti’ye yardım yağıyor

Güncelleme Tarihi:

Haiti’ye yardım yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2010 00:00

67. Altın Küre Ödül Töreni’ne katılan yıldızlar, Haiti’deki depremzedelere destek çağrısında bulundu, bölge halkına yardım yağmaya başladı. ılk bağışı yapanlar ise yine ünlüler oldu.

Haberin Devamı

GECENİN EN ŞIKI HALLE BERRY'Dİ   

67. ALTIN KÜRE ÖDÜL TÖRENİ

67. ALTIN KÜRE YILDIZLAR GEÇİDİ

AVATAR FİLMİNİN FRAGMANI / WEB TV 

Oscar’ın habercisi sayılan Altın Küre Ödülleri, geçtiğimiz pazar gecesi 67’nci kez sahiplerini buldu. Törene damgasını vuran ise dünyaca ünlü birçok yıldızın, deprem felaketine uğrayan Haiti’deki insanlara yardım çağrısında bulunmaları oldu. Ünlülerin birçoğu da törende yakalarına kurdeleler takarak, dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Haiti’de yaşanan bu felaketi andı. Duyarlı ünlüler, bu sayede depremzedelere yardım için para toplanmasına ön ayak oldu. Bölge için ilk bağışı da yine ünlüler yaptı.

Sandra’dan 1 milyon dolar  

7 şiddetindeki depremle yaklaşık 200 bin kişinin hayatını kaybettiği bölgeye en büyük desteği sağlayan ünlülerden biri Sandra Bullock oldu. “The Blind Side”daki rolüyle En ıyi Kadın Oyuncu dalında Altın Küre kazanan oyuncu, tam 1 milyon dolar bağışta bulundu.

Madonna’yı kriz mi vurdu

Brad Pitt-Angelina Jolie çifti ile George Clooney’nin de Bullock’a yakın oranlarda bağış yaptıkları bildirildi. Ünlü model Gisele Bündchen, “1,5 milyon dolar bağışlayacağım” açıklamasını yaptı.

Tüm bu yüksek rakamların yanında, yaptığı bağışla sönük kalan yıldızlar da oldu. Dünyanın en zengin şarkıcıları arasında gösterilen popun kraliçesi Madonna, 250 bin dolarlık yardımda bulunduğunu açıkladı.

Canlı yayında bağış

Birçok ünlü, “Hope for Haiti” (Haiti ıçin Umut) adlı televizyon programına konuk olarak canlı yayında halka bağış çağrısında bulundu. George Clooney ve Wyclef Jean’in sunduğu programda ünlüler, telefonların başına geçti, izleyicilerden bağış topladı.

Tom Cruise ve Julia Roberts’ın da telefonlara baktığı programa Christina Aguilera, U2’nun solisti Bono, Alicia Keys, Sting ve Justin Timberlake performanslarıyla destek verdi. Haitili olduğunu söyleyen Wyclef Jean’in gözyaşlarını tutamadığı yayında toplanan bağışların, UNICEF, Red Cross, Yele Haiti Vakfı, Oxfam America ve Partners in Health gibi yardım kuruluşları arasında bölüştürüleceği açıklandı.
Kıyafetler eBay’de satılıyor

Haiti’ye yardım amacıyla düzenlenen bir başka organizasyon ise açık artırma sitesi eBay üzerinden yapılıyor. Başta Meryl Streep olmak üzere Gerard Butler, Amy Poehler ve Olivia Wilde gibi pek çok yıldız, 67. Altın Küre Ödül Töreni’nde giydikleri kıyafetleri Haiti yararına eBay’de satışa çıkaracaklarını açıkladı. Satışın önümüzdeki hafta yapılması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!