Haftanın Sohbeti

Güncelleme Tarihi:

Haftanın Sohbeti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bizim haydar dumen

TURGAY Kök, uzun yıllar Hollanda'da yaşayan bir gurbetçi... Bir gün, sıla hasreti ağır basar ve ‘‘Ver elini Türkiye’’ deyip Antalya'ya yerleşir. Daha doğrusu Alanya'ya... Bir otel alıp işletmeye başlar.

Gerçekte, onun asıl işi modadır... Daha doğrusu modanın değişik bir türü; erotik giysiler dikmek... Gurbette, yıllarca bu işi yapmıştır. Sipariş üzerine diktiği, insanın aklına hayaline gelmeyecek erotik giysiler onun imzasını taşır. Kilitli korse, kadının tüm cinsel unsurlarını ortaya koyan erotik deri giysiler hep onun eseridir. Tüm Avrupa'da, haklı bir üne kavuşur ama, onun gözü Alanya'da turizmciliktedir. Bu hayalini de gerçekleştirir. Ta ki, Hollandalı bir arkadaşı Alanya'ya tatile gelene kadar.

Hollanda da, şişme kadından, vibratöre kadar erotik malzemeler satan bu arkadaşı, Turgay Kök'ün tüm dünyasını altüst eder. Kök, eşinin karşı çıkmasına rağmen, Sex Shop işletme konusunda ikna olmuştur bile...

Alanya bu iş için küçük denilince de Antalya'nın yolu tutulur. Şimdi Antalya'da, ‘‘Fantezi Dünyası’’nın fırtınası esmektedir.

Böyle bir iş yapmak nereden aklınıza geldi?

Müşterilerimden geldi. Sitilisttim. Normal kıyafetler çizerken, bana, ‘Erotiklerini de yapabilirsin’ dediler. Yaptım. Kısa sürede meşhur oldum. İngiltere'den, Almanya'dan sipariş aldım.

Garip talepler geldi mi?

Tabii. Mesela, bir erkek müşterim, sevgilisi için kilitli korse istedi.

Kıskandığı için mi?

Hayır, erotik olarak düşünüyor. Bu arada, Hollandalı işadamı bir dostum oldu. Erotik kıyafetlerin toptancılığını yapıyordu. O da benden alışveriş yapmaya başladı. Benim Türkiye hasretim ağır bastığı an kesin dönüş yapıp Alanya'ya yerleşmeye karar verdim. Küçük bir otel aldık. Otelle uğraşırken bu benim işadamı dostum, bize geldi. ‘Erotik malzemeler satan bir yer göremedim. İstersen buraya böyle bir mağaza açalım’ dedi. Alanya'nın küçük bir yer olduğunu düşündük ve bu mağazayı Antalya'ya açmaya karar verdik.

ZEMİN KAT YASAK

Neden zemin katta bir dükkan olarak değil de, 4'üncü katta açtınız?

Zemin katta yasak. Ahlaki durumlar herhalde. Dışarıdan görenleri rahatsız etmesin diye.

Şu erotik malzeme girecek, bu girmeyecek diye bir kısıtlama var mı?

Hayır yok. Sağlık ürünü adı altında her şey giriyor. Porno kaset, cd satmak yasak. Burada penis büyütücü vakum pompaları, yapay vajinalar var. Giyim eşyaları, iççamaşırları var. Vibratör ile değişik kremler de satıyoruz. 19 milyon ile 450 milyon arasında değişen şişme bayan var. Söz açılmışken onunla ilgili bir anımı anlatayım. Geçen gün yaşlı bir amca geldi, utana sıkıla şişme bayan aldı. Bir hafta sonra aradı, teşekkür etti. ‘Oğlum, ben kenar mahallede oturuyorum. Bu yaştan sonra kadına gitsem ayıplarlar. Bu şişme kadını almamı sağladığınız için teşekkür ederim’ dedi.

Doktor tavsiyesi ile gelenler var mı?

Var. Bir bayan müşterimiz vajina darlığı şikayeti ile geldi. Doktoru vibratör alıp kendini alıştırman lazım demiş. Bir-iki tane alıp ambalajını açmamak şartıyla doktoruna hangisinin uygun olduğunu gösterdi.

Onun dışında müşteriler sizi nasıl buluyor?

Türkiye çapında gazeteye ilan veriyoruz. Türkiye'nin her tarafından bize sipariş geliyor. Bunun yanında 80 sayfalık kataloğumuz var. Kod numaraları var. Buradan seçiyorlar. Parayı havale ediyor, biz de ürününü gönderiyoruz.

YOĞUN TALEP VAR

Anadolu'nun her yerinden sipariş geliyor mu?

Şırnak'tan, Gaziantep'ten, Samsun'dan, Ankara ve İstanbul dahil Türkiye çapında sipariş geliyor. İstekleri arasında fark yok. Tek ortak yönleri tedirginlik.

Neden, birileri görür veya duyar diye mi?

Tabii. Nasıl söyleyeceklerini bilemiyorlar. Mesela, bayanlar vibratör ihtiyacı varsa, isteyemiyor. Onlara bir bayan arkadaşımız yardımcı oluyor. Bayan müşteri içeri girdiği zaman erkek personel oradan çekiliyor.

Daha çok direkt mi, yoksa internet yoluyla mı satış yapıyorsunuz?

İnternet sayfamız hizmette. (Adresimiz; www. fantezidunyasi.com) Bu sanal shopta istedikleri ürünün fotoğrafını görebiliyorlar. 18 yaşından küçüklere dükkandan satış yapmıyoruz. İnternete girmemeleri için de uyarıda bulunuyoruz. İnternette, sipariş fişini doldurup bize gönderenlerin adresine siparişi gönderiyoruz. Paketi, para bankaya yattığı andan itibaren 1 veya 1.5 gün içinde eline geçiyor. Antalya'da ise teslimatı üç şekilde yapıyoruz. Ya kendileri gelip alıyor, ya kuryemiz iş saatinden sonra evine götürüyor veya kargoyla gönderiyoruz. Paketlerin üzerinde herhangi bir işeret, yazı yok. Gizlilik bizim için çok önemli.

TEPKİ ALMADIK

En çok siparişi erkekler mi veriyor, kadınlar mı?

Erkek.

Ne istediklerini, sorunlarını açık açık söylüyorlar mı?

Söylüyorlar. Ben de, Haydar Dümen yerine Turgay Dümen'im diyorum. Bilmedikleri konuları danışıyorlar.

Kendileri için mi, yoksa başkaları için mi alışveriş yapıyorlar?

Açık konuşayım. Çoğu, ‘Arkadaşım için’ diye satın alıyor. Utanma var çünkü. Çoğu zaman, ‘Bir arkadaş istiyor ama utandığı için gelmedi’ diyorlar. Yüzde 80'i aslında kendisine alıyor.

Bazı çevrelerden tepki aldığınız oldu mu?

Hayır, çünkü biz sokakta bir vitrin açmadık. İhtiyacı olan insanlar geldi. Daha çok teşekkür alıyoruz.

Peki, sattığınız malı geri alıyor musunuz?

Hayır. Paketi açtığınız zaman hijyenik özelliği kayboluyor.

En ucuz ve en pahalı ürününüz hangileri?

En ucuz prezervatif 1.5-2 milyon arası. En pahalı ise 450-500 milyonluk şişme bebekler.

SADO-MAZOŞİST ÜRÜNLER

Aşağıda kırbaç, kelepçe gibi malzemeler gördüm...

Bunlar sado-mazoşist denenler için. Bunları kölelik, efendilik hissini tatmin etmek için alıyorlar. Bunlar bizim bildiğimiz at kırbacı gibi değil. Bunun tekniği var. Acı ile tatlı arasında ısı farkından oluşan bir haz alma yolu. Acı biber yemek gibi. Kırbaç, deri kıyafetler, bileklikler alıyorlar.

Gelenlerin kültür seviyesi nasıl?

Oldukça yüksek. Kendilerini bilen insanlar. Avrupa'da erotik giysilerimin müşterileri de genelde avukat, hakim, doktordu. Antalya'da da aynı. Kimlikleri bizim için önemli değil. Sormuyoruz da... Mesela, bir erkek eşine bir vibratör alıyorsa tanınmaktan rahatsızlık duyabilir. Çünkü, erkekliğinde bir sorun olduğunun düşünülmesini istemiyordur. Sorunu olmayanlar çoğunlukta. Vibratör fantezi oyununda kullanılabiliyor.

Bu yaptığınız işe eşiniz ne diyor?

EŞİM KARŞI ÇIKIYOR

Eşim karşı çıkıyordu. İstemedi. Halen de hoş karşılamıyor. Başka iş bulamadın mı diyenler de var. Halbuki, ben bunu sosyal hizmet olarak görüyorum. Gazetelerde okuyoruz. Kadının biri kendini tatmin için şişe veya başka cisimler kullandığı için hastaneye kaldırılıyor, rezillik yaşıyor. Vibratör hijyenik olarak iyi. Şişme baylar, hatta transeksüel şişme olanı bile var.

Avrupa'da satışlar nasıldı?

Amsterdam'dan örnek vereyim. 50-60 seks shop olan sokaklar var. Seks müzesinde ilk üretim vibratör vardı.

Biz İslam ülkelerine bu konuda pazar olabilir miyiz?

Oluyoruz, olacağız da. İnternet sayfamız herkese açık. Türk Cumhuriyetlerinden sipariş gelecek. Geçen gün buraya Mısırlılar geldi.

KİM? KİMDİR?

Sıvas'ta doğdu. Ankara'da ortaokul ikinci sınıfa kadar okuyup ailesiyle birlikte gittiği Hollanda'da Yüksek Elektrik Teknikerliği'ni bitirdi. İki yıl yaptığı bu mesleğin ardından moda dünyasına atıldı. Stilistlik yaptı, müşterilerin isteği üzerine erotik kıyafetler hazırladı. Türkiye'ye kesin dönüş yaptı. Hollanda'da erotik ürünler satan bir arkadaşının ricasını kırmayıp, Antalya'da ‘‘Fantezi Dünyası’’ adıyla Sex Shop açtı. Evli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!