Güzelleşirken hata yapmayın

Güncelleme Tarihi:

Güzelleşirken hata yapmayın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Güzel ve bakımlı olmak, her kadının tutkularının başında geliyor. Yayın organlarında yer alan güzellik öğütleri büyük ilgi görüyor. Her kadın daha güzel ve bakımlı olmak için mucize yöntemleri keşfetme çabası içinde. Bu arada kadınları yanıltan öğütlerin sıralandığını da hatırlatalım. Güzellik öğütleri arasında öyleleri var ki bunlar kadınların hiç değer taşımayan malzemelere gereğinden fazla para harcamalarına neden oluyorlar. Uzmanlar, kadınlara sıkça tekrarlanan, ama gerçekte doğru olmayan öğütlere dikkatimizi çekiyorlar:

Abur cubur yemek cildi bozar.

Güzellik uzmanları bir tabak patates kızartması ya da bol soslu hamburger yemekle cildinizin bozulmayacağını söylüyorlar. Onlara göre cildin bozulmasına öncelikle hormonlar ve stres neden oluyor. Aslında ciltte bozukluklar görüldüğü zaman hemen bir cilt uzmanına başvurmakta yarar var.

Güzellik tedavileri ciltteki toksinlerden kurtulmanızı sağlar.

Kozmetik uzmanları, cildin sağlıklı olabilmesi için karbondioksit, özgür radikaller ve üreden kurtulmak gerektiğini savunuyorlar. Kısaca toksinler olarak nitelendirdiğimiz bu maddeler, normal vücut fonksiyonları nedeniyle ciltten dışarı atılır. Buhar banyosu ve yüz maskeleri, ciltteki kiri, fazla yağları ve ölü deri hücrelerini yok eder, ama toksinlerden kurtulmak olanaksızdır.

Salatalık, göz kremleri ve çay poşetleri, göz altlarındaki şişkinliği giderir.

Eğer şişkinlik vücutta fazla su toplanmasından ileri geliyorsa, bu sayılan maddeler şişkinliği giderebilirler. Göz kremlerindeki bazı maddeler, geçici bir süre için şişkinliği yok edebilirler. Salatalık ve çay poşeti gibi mutfak malzemeleri de geçici bir süre için yararlı olabilirler. Ama uzmanların verdikleri bilgilere göre göz altındaki şişkinlikler, genetik bir sorundur. Göz altlarında yağ depolanmasının bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Böyle bir durumda da tek çözüm yolu kozmetik cerrahidir.

Herkesin bir nemlendiriciye ihtiyacı vardır.

Kozmetik üreticileri, ürünlerini satabilmek için bu iddiayı yaygınlaştırmışlar. Eğer cilt aşırı derecede gergin ve kuru değilse nemlendirici kullanmanıza gerek yok. Güzellik uzmanlarının düşüncesi bu.

Nemlendiriciler kırışıkları önleyebilirler.

Nemlendiriciler, geçici olarak cildi düzgünleştirebilirler. Fakat kırışıklara büyük ölçüde güneş ışınlarının neden oldukları unutulmamalı. Ancak güneş ışınlarının zararlı etkilerinden cildi koruyan maddeleri içeren nemlendiriciler işe yarayabilir.

Sabun cilde zararlıdır.

Her sabun türünün aynı maddeleri içermediğini dikkate almak gerekiyor. Bazı sabunlar kurudur ve cildi tahriş edebilirler. Cildinizin türüne uygun sabunu bulabilirseniz yüzü sabunla temizlemek çok yararlıdır. Duyarlı ve kuru ciltler için yağlı ve nemlendirici özellik taşıyan sabunlar yararlıdır. Yağlı ve akneli ciltler için ise özel sabunlar üretilmektedir.

Yağsız kozmetik ürünleri hiç yağ içermez.

Aslında, yağsız olduğu iddia edilen nemlendiricilerde ve fondötenlerde bir miktar yağ bulunur. Ancak bunlar doğal değil sentetik yağlardır.

Bu rengi asla kullanamam.

Makyaj malzemelerinin renk tonları konusunda ön yargılı olmak kesinlikle yanlıştır. Önce bir deneme yapılmalı ve karar daha sonra verilmeli. Çeşitli makyaj malzemelerinin aynı renk tonlarında olmasına dikkat etmeniz yeterlidir.

Boya saçlara zarar verir.

Saçlar doğru yöntemlerle boyanırsa, boyanın saçlara hiçbir zararı olmaz. Sadece permalı saçları boyatmak sakıncalı olur. Günümüzde saç boyalarının saçlara zarar veren amonyak içermediklerini belirtelim.

Şekillendiriciler saç kırıklarını yok edebilir.

Saçların uçları kırılmaya başladığı zaman bunları onarmak olanaksızdır. Saçların kırılan uçlarını kestirmekten başka çare yok. Şekillendiriciler sadece kırık uçları gizleyebilirler. Saçlarınızı altı haftada bir kestirmelisiniz.

Parfüm bileklerin iç kısmına sürülmeli.

Saat kayışları vücudun doğal kokusunu emerler. Bileklerinizin iç kısımlarına parfüm sürdüğünüz zaman iki koku birbirine karışır. Dirseklere, sırta ve saçlara parfüm sürmek çok daha akıllıca olur.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!