Güzel, ünlü ve utangaç

Güncelleme Tarihi:

Güzel, ünlü ve utangaç
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Genç yaşında bu denli ünlü olan Liv, kamera karşısında çok utangaç. Karşısında kameraları gördüğünde çok tedirgin olduğunu, ellerini koyacak yer bulamadığını, hatta bir basın toplantısında dili tutulduğu için konuşamadığını söylüyor. Çıplak sahne fikri karşısında ise dehşete düşüyor.

Onu ilk kez ünlü rock grubu Aerosmith'in ‘‘Crazy’’ adlı parçasının klibinde izledik. Aerosmith'in kliplerinde vazgeçemediği yaramaz kız, Alicia Silverstone, bu klipte hayran kitlesini güzeller güzeli rol arkadaşına kaptırdı. Kimdi bu kız? Öğrendik ki Aerosmith'in solisti Steven Tyler'ın kızıymış. Duyan herkes önce bir ‘‘Aaaa!’’ dedi. Sonra dudaklardan hep aynı sözler döküldü: ‘‘Niye çirkin babaların kızları böyle güzel olur?’’ (Hemen Nastassia Kinski-Klaus Kinski bağlantıları kuruldu).

Sonra Liv Tyler'ı ‘‘Stealing Beauty’’, (Çalınan güzellik) filminde izledik. İşte Hollywood'un yeni ‘‘esas kızı’’ dedik. Armageddon filminde bir kez daha hayran kaldık. Son filmi için saçlarını kısacık kestirdiğini öğrendik. İmaj bütünlüğüne önem veren kimileri, ‘‘Olsun, böyle de çok güzel’’ diyerek yeni halini de beğendi.

14 yaşında modelliğe başlayan Liv'in aslında iki babası var, ikisi de rockçu. Bir Playboy güzeli ve model olan annesi, Steven Tyler ile olan kısa beraberliği sırasında hamile kalmış. 1977 yılında dünyaya gelen Liv, yine bir rock starı olan Todd Rundgren olarak tanıdı babasını. Annesi, o sıralarda eroin bağımlılığı sorunu yaşayan Steven Tyler'a göre daha uygun bulmuştu baba olarak Rundgren'i. Liv 10 yaşına geldiğinde öğrendi asıl babasının kim olduğunu.

Babasının kim olduğunu öğrenmeden çok önce odasının duvarında Steven Tyler'ın posteri asılıymış. Onunla arasında çok güçlü bir bağ olduğunu hissetmiş hep. Hatta bir gün günlüğüne ‘‘Öyle sanıyorum ki Steven Tyler benim babam’’ diye bir not bile düşmüş.

BABAYLA BULUŞMA

Aeorosmith konserlerini kaçırmayan Liv, bir gün kuliste kandisine çok benzeyen bir kız görür, büyük yakınlık duyar. Onun Steven'ın kızı olduğunu görünce emin olur. Bu kız onun üvey kardeşidir. (Liv, bacaklarının Steven Tyler'ın bacaklarıyla tıpatıp olduğunu görünce zaten iyice emin olmuştur.) Artık büyük bir aile olurlar. Steven Tyler bağımlılık tedavisi sırasında tanışıp evlendiği kadından iki çocuk sahibi olmuştur.

Liv Tyler, Steven Tyler için, ‘‘O benim babamdan çok arkadaşım; onunla herşeyi rahatlıkla konuşabiliyoruz’’ diyor. Asıl babası onun için resmi babası.

Genç yaşında bu denli ünlü olan Liv, kamera karşısında çok utangaç. Karşısında kameraları gördüğünde çok tedirgin olduğunu, ellerini koyacak yer bulamadığını, hatta bir basın toplantısında dili tutulduğu için konuşamadığını söylüyor. Çıplak sahne fikri karşısında ise dehşete düşüyor.

ÜNLÜ VE UTANGAÇ

13-14 yaşlarında diskolardan çıkmayan, zamanını annesiyle birlikte konser kulislerinde geçiren bir kız olduğunu söyleyen Liv, daha 14'ünde modellik yapmaya başlamıştı. Arkadaşları ünlü modeller, rock starları, film oyuncularıydı. 16'sına geldiğinde Steven Tyler, Crazy adlı parçalarının klibinde oynamayı teklif edince ilk kez kameraların karşısına geçti Liv.

Kate Moss, Gwenyth Paltrow, Stella McCartney gibi ünlü arkadaşları ve babası gibi rockçu (basgitarist) bir sevgilisi olan Liv Tyler için sinemaya başlangıç hiçbir genç yıldıza nasip olmayacak kadar görkemli oldu. İlk filminde başroldeydi ve Bertolucci yönetiyordu. Şimdi peşpeşe ünlü yönetmenlerden teklifler alıyor.

Onunla karşılaşanlar çok, ama çok etkilendiklerini hiç gizlemiyorlar. Ve hepsi de onun ‘‘sahici’’ güzelliğinin büyüsünden söz ediyor. 1990'lı yıllarda değişen güzellik anlayışının en parlak temsilcilerinden biri Liv Tyler. Sahici, çok yakında, içimizden birinin güzelliği onunkisi. Kate Moss yüzünden kadın güzelliği tarihinde yeni bir sayfa açılalıberi artık ikon güzeller yok, yaşayan güzeller var.

SAHİCİ GÜZELLİK

Hiçbir yerde ‘‘dünyanın en güzel kadını’’ tanımlamalarına rastlanmıyor. En güzel kim? sorusunun ilk akla gelen tek bir yanıtı yok. Catherine Deneuve, Jacqueline Bisset, Anita Ekberg gibi kimsenin ‘‘benzeyemediği’’, ulaşılamaz güzeller artık demode oldular. Şimdinin güzelleri sıradanlıkla kardeş, yaşayan, canlı, ‘‘herkes’’ gibi güzeller. Bana sorarsanız, ‘‘güzel’’ devamlı bakma isteği yaratan ve bakıldıkça insanı derinden etkileyendir. Belki bu yüzden biraz ‘‘ilginç’’le bağı var. Ölçüye, çizgiye gelemeyecek, son derece öznel bir kavram. O yüzden belki ‘‘bir’’ değil, ‘‘çok’’ güzel var. Belki o yüzden en çok bu dönemde güzellik kavramı tartışılıyor. Kalıp ve ulaşılmazlıkla pek alakası yok güzelliğin. Örnek mi, işte karşınızda: Liv Tyler.

Eşinize olan sevginizi anlatmaya kelimeler mi yetmiyor?

Sevgiyi

anlatmanın 40 yolu

İnsanlara sevgi dolu sözler söylemek çok kolay, ama bazı anlar var ki sözler sevginizi, aşkınızı anlatmaya yetmiyor. Hayalinizdeki o özel anları yaratmak için size yardımcı olacak birkaç küçük öneriye ne dersiniz?...

1 Üzerinde söylemek istediklerinizle dolu bir mektubun basılı olduğu t-shirt'ü sevgilinize hediye edin.

2 Sevgiliniz yazmayı seviyorsa değişik kalemler hediye edin.

3 Aşkınızı ölümsüzleştirmek için dövme yaptırın.

4 Sevgilinize bir radyo aracılığıyla şarkı hediye edin.

5 Sevgilinizi her gün başka türlü öpmeyi deneyebilirsiniz.

6 İnternet üzerinden sevgi mesajlarınızı geçin.

7 Alışveriş yaparken mango, papaya, avocado gibi afrodizyak etkisi olan meyveleri almayı unutmayın.

8 Sevgilinize aşkınızı belli edecek aksesuvarlar alabilirsiniz.

9 Romeo ve Jülyet'in temsiline gidebilirsiniz.

10 Aşkınızı ölümsüz kılacak eski bir ayin düzenleyebilirsiniz: Bir mum yakın, üzerinde sevgilinizin ve sizin isimlerinizin yazılı olduğu bir kağıt hazırlayın, mumu bir çanağa koyduğunuz balın içine oturttuktan sonra kağıdı yakın, böylece aşkınız ölümsüzleşecektir.

11 Birlikte uyandığınız bir sabah sevgilinize güzel bir kahvaltı hediye hazırlayın.

12 Sevgilinizle aşk filmlerine gidin.

13 Evde geçireceğiniz güzel bir akşamı, romantik bir video filmiyle tamamlayabilirsiniz.

14 Sevgilinize aşk şiirlerinin olduğu şiir kaseti alabilirsiniz.

15 Evinize hoş kokulu esanslar bulundurun.

16 Sevgilinizle başbaşa yiyeceğiniz akşam yemeği sırasında masanızda ayçiçeği, susam ve kabak tohumları olmasını sağlayın, bu aşkınızı canlı tutmanızı sağlayacaktır.

17 Aşkınızı okuduğunuz gazetenin bir sayfasında dile getirebilirsiniz.

18 İkinizin de aynı kokuyu kullanabilmesi için unisex kokuları tercih edin.

19 Sevgilinizle birlikte aşkın dansını, tangoyu öğrenmek için kurslara katılabilirsiniz.

20 Birlikte tatile çıkabilirsiniz.

21 Sevgilinize kedi ya da köpek yavrusu hediye edebilirsiniz.

22 Hayvanları seviyorsanız onlarla ilgili bir derneğe üye olabilirsiniz.

23 Sevgilinize beyaz altından tek taş bir yüzük alabilirsiniz.

24 Ona romantik bir yerde evlenme teklifi edebilirsiniz.

25 Ona süpriz yapıp yemeği siz hazırlayabilirsiniz.

26 Cinsel hayatınızı canlandıracak kitaplar alabilirsiniz.

27 Venedik'te tatil yapabilirsiniz.

28 Koltuk takımlarınızı daha güzel görünmeleri için kaşmir ile kaplayabilirsiniz.

29 Aşk şarkıları öğrenip sevgilinize söyleyebilirsiniz.

30 Sevgilinize orkide alabilirisiniz.

31 Ona manzaralı bir mekanda içki içmeyi önerebilirsiniz.

32 Ona sizi her an hatırlayabilmesi için içinde resminizin bulunduğu bir çerçeve hazırlayabilirsiniz.

33 Şehirden uzakta bir haftasonu kaçamağı yapabilirsiniz.

34 Küvetin kenarına kokulu mumlar yakarak romantik bir ortam yaratabilirsiniz.

35 Sevgilinize tılsımlı olduğuna inandığınız mücevher hediye edebilirsiniz.

36 Sevgiliniz beklemediği anlarda sizin onu sevdiğinizi belirten notlarınızla karşılaşabilir. Ceketinin cebinden çıkan küçük bir kağıt parçası gibi.

37 Cinsel hayatınızla ilgili birlikte bir test yapabilirsiniz. Bunun için İnternet'teki Margherita sitesine bir gezinti yapmanız gerekecek: www.margherita.net

38 Güneşli bir öğleden sonrayı sevgilinizle birlikte bir teknede geçirebilirsiniz.

39 Yatağınızın üzerini kırmızı güllerle kaplayabilirsiniz.

40 Unutmayın evde bir çocuğun kahkahaları birlikteliğinizi pekiştirecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!