Güvenli diye Nairobi’ye gitmişlerdi

Güncelleme Tarihi:

Güvenli diye Nairobi’ye gitmişlerdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 01:06

Kenya'nın başkenti Nairobi’deki alışveriş merkezi saldırısında ölen Türkiye kökenli Hollanda vatandaşı Elif Yavuz ve sevgilisi Ross Langdon’ın, bebeklerinin doğumuna iki hafta kala güvenli olduğu için Kenya’ya gittikleri belirtildi.

Haberin Devamı

Tanzanya’daki Clinton Vakfı’nda sıtma aşısı üzerine araştırma yapan Yavuz ile insani yardım alanında çalışan mimar sevgilisi Langdon’ın arkadaşları, çiftin ilk bebeklerinin doğumu için bölgedeki en güvenli yer olarak gördükleri Nairobi’yi seçtiklerini söyledi. Yavuz’un Harvard Üniversitesi’nden öğretmeni olan Jessica Cohen, “Onu görür görmez yetenekli bir araştırmacı olduğunu anladım ve onu Uganda’daki sıtma projesine seçtim. İşteki ilk gününde topuklularla ve saçına taktığı dev çiçekle geldiğini hatırlıyorum. Hayat doluydu. Ugandalı çocuklara Michael Jackson’ın Thriller dansını öğretirdi. Bir aile kurmak için sabırsızlanıyordu” diye konuştu.

Bill Clinton: Onu çok özleyeceğiz

Elif Yavuz’un ölümü, ABD eski Başkanı Bill Clinton’da derin üzüntü yarattı. Bill Clinton CBS radyosuna verdiği demeçte, “Tanzanya’da görevli çalışanlarımızdan birini kaybettik. Onunla daha birkaç hafta önce Dar Es Selam’ı ziyaretimde görüşmüştüm. Dokuz aylık hamileydi ve doğumuna çok az kalmıştı. Kenya’da bebek doğurmanın en iyisi olacağını düşünüyordu” dedi. Oldukça üzgün olduğunu söyleyen Clinton, sözlerine şöyle devam etti: “Elif hayatını başkalarına yardım için adamıştı. Özellikle sıtma ve AIDS’ten mustarip kalkınmakta olan ülkelerdeki insanlara yardım ediyordu. Elif çok parlak, kendini işine adamış, çalışma arkadaşlarının hayranlığını kazanmış bir insandı, onu çok özleyeceğiz.” Elif’in mezun olduğu Harvard Üniversitesi de taziye mesajı yayınladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!