Gününüz iyi geçsin

Güncelleme Tarihi:

Gününüz iyi geçsin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sabahleyin iş yerinize ulaştığınız zaman arkadaşlarınız yüzünüze bakıp ‘‘Sen bugün gene sol tarafından kalkmışsın galiba... Hayrola, bir sorunun mu var?’’ diyebilirler. İşte böyle durumlarla hergün karşılaşmamak için, size birkaç küçük öneri...

Günlerin hep iyi olmasını sağlayamaz mıyız? Önemli olayların yaşandığı, beklenmedik sorunlarla karşılaşıldığı zamanlar dışında günlerinizin iyi geçmesi, büyük ölçüde size bağlı. Yılın her günü için ‘‘İyi bir günümdeyim’’ değerlendirmesini yapabilirsiniz. Bazı basit kurallara uymak koşuluyla. Araştırmacıların uzun süren çalışmalardan sonra hazırladıkları programı siz de uygulayabilirsiniz.

Sabah kahvaltısında meyve

Güne meyve yiyerek başlamak son derece önemli. Mevsim meyveleri size ihtiyacınız olan enerjiyi sağlar. Eğer sofraya oturup kahvaltı etmeye zamanınız yoksa, iki bardak portakal suyu da aynı işi görecektir. Portakal suyu güne dinç ve istekli başlamanızı sağlar. Ayrıca portakal suyunun kandaki yararlı kolesterol miktarını arttırdığı da biliniyor. Tabağınızdaki meyvelerin görüntüsü bile moralinizi düzeltmeye yetecektir.

Sokağa çıkarken

Çalışan kadınların işleri gerçekten zor. Hem dış görünüşlerini hem de rahatlarını düşünmek zorundalar. İşe giderken rahat olsun diye eşofman ve lastik ayakkabı giyemezsiniz. Ama şık ve zarif görünmek uğruna da gün boyunca yüksek topuklu ayakkabılarınızla yürümeye zorlanmanız doğru değil. Sade, giyimi kolay ve gün boyunca sizi rahatsız etmeyen kıyafetler seçmelisiniz. Giysileriniz size huzursuzluk vermezse, inanın gününüz çok iyi geçecektir. Giysiler kadar ayakkabılar da önemli. Gün boyunca yüksek topuklu, dar ayakkabılarla cehennem azabı çekersiniz. Siz en iyisi spor, alçak topuklu ayakkabıları tercih edin.

Kahve yerine su

Yeni bir çalışma gününe büyük bir hevesle başladınız. Sabah saat onda canınız bir fincan kahve ya da çay çekebilir. Sizi bekleyen sorunları çözmek için bir yardımcıya ihtiyaç duyarsınız. Bu yardımcı da kafeinli bir içecek olacaktır. Hayır, yanılıyorsunuz. Sizin kafeine değil suya ihtiyacınız var. Vücudunuz susuz kalınca yorgunluk, isteksizlik hissedersiniz. Bu nedenle de sabahtan başlayarak sık sık su içmeniz gerekiyor.

10 dakika hareket

Masa başında çalışanlar için hareketsizlik çok önemli bir sorun. Gün boyu bir sandalyede oturmanın zararları saymakla bitmez. Öğleye doğru on dakika boş zamanınız olursa, yerinizden kalkın ve imkanlarınızı zorlayarak hareket etme fırsatı yakalayın. Örneğin üst katlardaki arkadaşlarınızı görmek için asansörü kullanmayın, merdivenlerden çıkın. On dakikalık bir yürüyüş yapın. Yerinize döndüğünüzde hayat size çok daha güzel görünecek.

Evden yemek

Öğle tatillerinde iş yerlerinin çoğunda çalışanlara yemek veriliyor. Ama siz arkadaşlarınıza uymayın. Evinizden getirdiğiniz soğuk yiyecekler ve meyveyle karnınızı doyurun. İş yerinin lokantasında karnınızı tıka basa doyurmaktan kaçının. Söğüş et, söğüş tavuk, haşlanmış sebze, meyve ve yoğurt yeterli olacaktır.

Ilık duş

Akşam eve döndüğünüz zaman bu kez de ev kadını kimliğinizle yeni bir güne başlamanız gerekecek. Evinizin işleriyle ilgileneceksiniz, yemek hazırlayacaksınız. O yorgunluğun üzerine yeniden harıl harıl çalışma düşüncesi moralinizi bozar. Eve dönünce, kendinize biraz zaman ayırın. Ilık bir duş, yorgunluğunuzu alacaktır. Kendinizi yenilenmiş hissedeceksiniz. Ve de günü tamamlarken ‘‘iyi bir gün geçirdim’’ diyebileceksiniz.

Seks de önemli

Uzmanlar, evli kadınların eşleriyle haftada hiç değilse iki kez seks yapmalarını öneriyorlar. Seks yapmak, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, sinir sisteminin çalışmasını düzenliyor. Bağışıklık sisteminiz ve sinir sisteminiz güçlü olunca, sorunlarla boğuşmaktan yılmayacaksınız.

İyi bir gün için bakımlı olun

Kadınların pek çoğu için güzellik, diyet yapmak ve bol makyajdan ibarettir. Oysa, esas olan güzel görünmek değil, iyi görünmek olmalıdır. Yani bir kadının amacı, bakımlı ve zinde olmaktır. Bu da, sadece makyaj ve diyetle değil, iyi uyku, düzenli seks hayatı, dengeli beslenme, tasasız yaşama ve tabii ki her fırsatta kendine zaman ayırıp bakım yapmakla mümkün oluyor. Bunları yapan ve bakımlı görünen bir kadının güzelliği de zaten farkedilir. Başka bir deyişle, güzellik olayı aslında zinde olmak ve kendine bakmakla eşdeğerdir. Tabii bunların yanında bol spor yapmanın, ya da en azından her fırsatta merdiven inip çıkmanın ve kısa mesafeleri yürümenin de yararı olduğu kesin...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!