Güneşe çıkamayan çocuk

Güncelleme Tarihi:

Güneşe çıkamayan çocuk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Güneş, yeryüzündeki yaşamın varoluş nedeni. Güneş olmasaydı, ne dünya, ne de canlılar olacaktı. Ama yaşamın kaynağı güneş, bazen ölümcül olabiliyor. Örneğin William Lucas adlı 12 yaşındaki Amerikalı çocuk. Küçük William, güneş ışığının verdiği zarardan ötürü büyük bir dram yaşamakta. Çünkü güneş ışınları onun için ölüm anlamına geliyor.

Yaşıtları gibi, dışarda özgürce koşup oynamak yerine, güneşten köşe bucak kaçmak zorunda olan Lucas, hayatını ışığın girmediği yerlerde devam ettirmeye mahkum. Lucas'ın cildi, güneş ışığı ile temas ettiği zaman acı veren bir reaksiyon meydana geliyor. Cilt feci biçimde soyuluyor, kızarıyor, yara olup dayanılmaz acılar veriyor. Uzmanların belirttiğine göre bu durum, kalıtımla devralınan bir metabolizma hastalığından kaynaklanıyor.

Güneş ışığının normal insanlar gibi yaşama hakkı tanımadığı William Lucas, güneşten sürekli kaçıyor. Dışarıya çıktığında ise, vücudunun her tarafını korumak zorunda. Akranları gibi oynayıp bisiklete binmenin özlemine dayanamayan Lucas, güneş ışınlarını geçirmeyen özel bir elbise giyip maske ve özel güneş gözlüğü takıyor. Bu görünümüyle bilimkurgu filmlerindeki bir kahramanı andıran William Lucas, gündüzleri, Pennsylvania eyaletinin Blain kasabasındaki evinde otururken bile, özel elbisesini üzerinden çıkartamıyor. Lucas, derisini serin tutmak için de elbisenin içini buzlarla dolu torbalarla doldurmak zorunda. Çok nadir görülen ve metabolizma bozukluğundan meydana geldiği sanılan EPP adlı bu garip hastalığın çaresini ise tıp bugün bulabilmiş değil.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!