Günde 10 dakika zıplıyor haftada 2 gün boks yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Günde 10 dakika zıplıyor haftada 2 gün boks yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2008 00:00

Malum Acun Ilıcalı Christina Aguilera’dan sonra Adriana Lima’yı da Türkiye’ye getireceğini söylüyor. Bu kez ondan önce hareket ettik ve Brezilyalı ünlü mankenle buraya gelmeden röportaj yaptık. Adriana Lima son olarak, dünyanın en popüler kozmetik markalarından Maybelline’in New York temalı 2009 takvimi için Anna Wang, Jessica White, Julia Stegner ve Kemp Muhl gibi başka modellerle birlikte poz verdi. Adriana Lima bize güzellik sırlarını anlattı.

Cildinizin güzelliğini neye borçlusunuz?

- Dinlenmek çok önemli. Asla uykusuz kalmam. Uzmanların önerdiğinden de fazla su içiyorum. Ve asla sigara içmiyorum.

Bir güzellik sırrınız var mı?

- Buhar banyosu. Arada sırada da olsa kendimi şımartıyorum ve buhar banyosuna giriyorum. Çıktıktan sonra cildim ışıl ışıl oluyor.

Formunuzu nasıl koruyorsunuz?

- Her gün 10 dakika zıplıyorum. Ve haftada iki gün de boks yapıyorum. Pilates, yoga gibi sporlar bana çok yavaş geliyor. Birkaç kez denedim derste uykum geliyor. Ben hareket ve adrenalin seviyorum.

Güzelliği nasıl tanımlıyorsunuz? Sizce bir kadını ne güzel yapar?

- Başkaları tarafından fark edilen özelliklere sahip kişi güzeldir. Yalnızca fiziksel özelliklerden bahsetmiyorum. Kendine, fiziki görüntüsüne güven duyan kadın güzeldir... Ve kıvrımlar her zaman iyidir!

Giyinirken nelere dikkat ediyorsunuz?

- İtiraf etmeliyim ki ben tişört ve jean kızıyım, ama bütün tasarımcıları beğeniyorum. Moda endüstrisine büyük bir saygım var.

İ-pod’unuzda neler çalıyor?

- Bulunduğum ruh haline bağlı olarak rock’tan klasik müziğe kadar her şey.

Favori tatil yerleriniz neresidir?

- Doğup büyüdüğüm ülke, Brezilya... Oraların enerjisine bayılıyorum. Mümkün olduğu kadar sık gitmeye çalışıyorum.

Favori yazarınız?

- Gabriel Garcia Marquez. Okumadığım kitabı kalmadı.

MEKSİKA’DAKİ KÜÇÜK BAR EVİM GİBİ

Gelecek sizin için ne anlama geliyor?

- Bir gün her şeyi bırakıp sadece fotoğraf çekeceğim.

Bir gününüz nasıl geçiyor?

- New York’ta yaşıyorum ve çok çalışıyorum. Bu şehirdeki bütün kadınlar gibi çok alışveriş yapıyorum! Bazen yakın arkadaşlarımla akşam yemeği yiyoruz, ama çoğunlukla evde rahatlamayı tercih ediyorum.

New York’ta favori yerlerinizden birkaçını söyler misiniz?

- East Village’daki küçük dükkanları ve kafeleri seviyorum ve tabii Central Park’ı. Westside tarafındaki yeni parkları, bisiklet yolunu ve Time Square’i seviyorum. New York’la ilgili her şeyi seviyorum aslında.

En değerli hazineniz nedir?

- Arkadaşlarım, ailem ve mizah duygum. Bir de Meksika’daki küçük bar. Bir tesadüf eseri keşfettim. Minicik, sevgi dolu ve çok sevimli bir bar. Çok yorulduğumda, Brezilya’ya gitmeye hiç vaktim olmadığımda, anneme olan özlemimi biraz dindirmek için oraya gidiyorum. Rahatlıyorum.

Hayat düsturunuz nedir?

- Benim değil tüm Brezilyalıların bir sözü var: "Farklı şeyler için yaşa, ama iyi bir insan olmayı tercih et ve dene."

Rol modeliniz kim?

- Annem. O tanıdığım en akıllı, en zarif ve en güçlü kadındır.

MAKYAJDA PRENSİP GÜZEL OLANI ORTAYA ÇIKARMAK

Maybelline büyük bir marka. Berlin’den Pekin’e dünyanın dört bir yanında satılıyor. Seyahat ettiğim zaman insanlar beni Maybelline’in modellerinden biri olarak tanıyorlar. En çok maskaralarını beğeniyorum ve Moisture Extreme Royal Red ruju yanımdan ayırmıyorum. İdeal makyaj malzemesi benim için kadınların doğal güzelliklerini kamufle etmek yerine ortaya çıkaran ürünler anlamına geliyor. Makyaj uzmanları da güzel olan noktaya enerji vermemizi öneriyor.

Yetimhanede çalışmayı hayal ediyordu

Adriana Lima tam bir melez. Fransız, Portekiz, Amerikan Kızılderili ve Karayip karışımı. Brezilya, Salvador da Bahia’da halktan bir genç kız olarak yetişen Adriana Lima büyüdükten sonra yetimhanelerde çalışmayı hayal ediyordu. Fakat bir model avcısı onu 13 yaşındayken keşfetti. Katıldığı bir güzellik yarışmasında ikinci oldu. Üç yıl Brezilya’da çalıştı. Sao Paolo ve Rio de Janeiro’da fotoğraf çekimleri için poz verdi. Üç yıl sonra, New York’a taşındı. Gelir gelmez İtalyan, Alman ve İngiliz Vogue, ID ve Amerikan GQ dergilerinde görünmeye başladı. Anna Sui, Guess ve Armani Exchange kampanyalarında yer aldı. Steven Meisel, Peter Lindbergh, Ellen von Unwerth, Patrick Demarchelier, Glen Luchford, Steven Klein, Gilles Bensimon ve diğer önemli fotoğrafçıların dikkatini çekti. Giorgio Armani, Ralph Lauren, Vera Wang, Christian Lacroix gibi tasarımcıların defilelerinde boy gösterdi. 2000 yılından beri Victoria’s Secret’ın modellerinden biri. Maybelline markasının tanıtım elçisi ve marka yüzü. Farklı Hollywood projeleri için çalışıyor. Çalışmadığı zamanlarda Brezilya’ya gidiyor. Hem ailesini görüyor hem gönüllü çalıştığı yetimhanede işlerin nasıl gittiğini kontrol ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!