Gümüş ekran...

Güncelleme Tarihi:

Gümüş ekran...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Aynadaki düşman

Yüz yüze(Face/Off) tipik bir John Woo filmi. Gene kan gövdeyi götürüyor. Ölenlerin haddi hesabı yok. Doğrusu seyirciyi gerilimiyle de her an uyanık tutuyor.

Fakat olay bu kadar basit değil. Woo, bildik şiddet temasını ilginç bir konuyla derinleştirmiş.

Aynaya baktığınızda düşmanınızın yüzüyle karşılaşırsanız ne yaparsınız? Aynalar yalan söylemez denir. Ama bu kez yalan söylüyor aynalar. Çünkü iyinin yüzünün arkasında kötü, kötünün yüzünün arkasında iyi var.

Nicholas Cage ile John Travolta, filmde, bitmeyen bir kimlik savaşının mücadelesini veriyorlar.

Kendisine kurulan bir pusuda oğlunu kaybeden FBI ajanı Sean Archer (John Travolta) ile kiralık katil, karizmatik kötü Castor Troy'un (Nicolas Cage) amansız mücadelesini izleyeceksiniz filmde.

Birbirilerinin kaderi olan iki insan, biri iyi diğeri kötü. Yönetmen, kader kelimesini hayli ileri götürmüş.

Yüzlerini birbirilerine giydirerek onları aynalara düşman etmiş. Doğrusu Castor Troy'un bundan pek şikayeti yok. Gerçi bu çevre ona bunaltıcı gelir ama düşmanının karısının sıcak yatağı ve FBI'ın olanakları elinin altındadır.

Filmin ilk yarısı yüz değiştirmenin ters tepmesiyle son buluyor. Yani iyi adam kötünün yerine hapiste kalıyor ve kötü adam iyi adamın yüzü altında dışarıya çıkıyor. Doğrusu bu umutsuz durum insanın içini karartıyor. Yönetmen ikinci yarıya hayli hızlı giriyor ve bildik şiddet sahnelerini arka arkaya patlatıyor.

Şiddeti iyi bilen John Woo, sıkılmadan seyredeceğiniz bir film çıkartıyor ortaya.

Bu arada iki başrol oyuncusuna şapka çıkartmalısınız. Nicholas Cage ve John Travolta birbirilerinin karakterlerini taklit etmenin dışında da oldukça iyi bir oyun çıkartıyorlar ortaya.

Her türlü isteğe cevap verecek bir film Yüz Yüze. Şiddet meraklısı, adrenalin müptelasıysanız istediğinizi elde edeceksiniz. Ama izlediği filmde felsefi bir derinlik arayanlardansanız, merak etmeyin, o da var.

İki düşmanın birbirilerine silah çekmek için aynanın karşısına geçmeleri kadar ilginç bir sahne olabilir mi? İşte, alın size felsefe. Filmden çıkınca her şey salonda bitti diye üzülmeyin. Gününüzü ya da gecenizi bu sahnenin yorumuyla geçirebilirsiniz.

Final sahnesinin görsel efektler uğruna uzatılması dışında derli toplu bir film çıkmış ortaya. Severek izleyeceksiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!