Gülben’in güzellik sırları

Güncelleme Tarihi:

Gülben’in güzellik sırları
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2010 00:00

Gülben Ergen, 15 yıl önce çekilmiş bir fotoğrafına bakıp, “Aman tanrım, şu hale bak!” diyor kahkahalarla gülerek. 2010 yılında karşımızda duran Ergen’in o fotoğraftaki kadından en büyük farkı, zaman içinde ulaştığı sadelik. Az makyaj, kendi haline bırakılmış sağlıklı saçlar ve sade kıyafetleri tercih eden ünlü şarkıcı, pek çok kadının merak ettiği güzellik sırlarını InStyle dergisine anlattı.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLARLA GÜLBEN ERGEN

Tanınmaya başladığınız ilk günlerden bugüne saçlarınız ne tür değişimler geçirdi?   

- Saçlarım bir şekilde hep odak noktası oldu nedense, renginde değişiklikler yapmayı sevmesem de kesimi, şekli ve kullanış şeklim kadınları hep ilgilendirdi. Kuaförler de modeller oluşturdu. Değişimler hep kendimi tanımamla doğru orantılıydı. Giyim şekline göre saçı kullanmak ve mevsimsel değişimler yapmak bana hep doğru geldi.

Bu süreçte saç konusunda aldığınız en büyük ders neydi?        

- Kuaföre gitme zorunluluğum olmayan modelleri seçmek... Çünkü kuaförde geçen zaman fazlalaştıkça benden çalıyor. Duşumu aldıktan sonra kendi dokunuşlarımla oluşturacağım saç modeli rahat, şık ve kullanışlı olmalı.

Saçınızı kendiniz yapar mısınız?

- Yaparım tabii, çok da severim. şekillendirici mutlaka kullanırım. Besleyici serum ve hacim veren köpükler ile daks mutlaka olmalı.

BELİRGİN DUDAK KENARLARI BİR ZAMANLAR FACİAMDI

Çok doğal bir dudak renginiz var. Kaç tane ruj var makyaj çantanızda?


- Güleceksiniz ama en sevmediğim makyaj ürünü rujdur. Çantamda sadece dudak nemlendiricim vardır, rujum yoktur. Göz makyajım belirgin ve önemlidir yüzümde, dudak ne kadar sade olursa o kadar asil ve modern gelir bana.

Hangi makyajın size yakıştığını keşfedene kadar ilginç denemeler yaşadınız mı?

- Keskin ve belirgin dudak kenarları bir zamanlar faciamdı. Bir de belirgin simsiyah eyeliner. Bu iki detay da yüzdeki makyajı ağırlaştırır. Eskiden bunları uyguladığımda yaşımı gösteremezdim. Ne komik olurdu! Hele o kenarı kalemle belirginleştirilmiş dudaklar... Aman Allah’ım! Sadeliği keşfedene kadar bunları çok yaşadım.

Favori makyajınızı anlatır mısınız?

- Şeftali renkli bir allık, siyah göz kalemi, göz altına koyu kahve far. ışte benim günlüm makyajım bu. Bana en yakıştığını bildiğim, kendimi rahat hissettiğim... ışin içine rimel girerse göz altı kapatıcısı gerekebilir, bir de ince pudra. Bu ürünleri kullanmayı da severim ama sık tercih etmem.

Tek bir makyaj malzemeniz kalsaydı, bu hangisi olurdu?

- Siyah göz kalemi. Gözüme kalem çektiğimde kendimi tamamlanmış hissediyorum. Kalıcı bir yolu çıksa hiç düşünmeden yaptırabilirim.

ESKİDEN SPA’LAR BENDEN SORULURDU

Yaşadığınız en büyük cilt sorunu nedir?

- Hiç yaşamadım. Senede bir-iki sivilce çıkar, o da ruh halimle alakalıdır. “Çıkarsa çıksın” der üstüne gitmem. Cildimi iyi temizlerim, iyi nemlendiririm, özenirim. Özendiğiniz hiçbir şey size sorun yaşatmaz.

Vücut bakımı için neler yaparsınız?

- Yüzüm kadar özenmediğim için sorun yaşarım ama bunu düzenli spor yapmayışıma bağlarım. Eskiden peeling’e, masaja, nemlendiricilere ve toparlayıcılara daha fazla vakit ayırırdım ama şimdilerde bunları yapamıyorum.

Annenizden aldığınız en önemli güzellik tüyosu nedir?

- Birincisi, yüzümü temizlemeden yatmamak. ıkincisi acıbadem sütü kullanmak.

Hamam ve masaj gibi uygulamalarla aranız nasıldır?  

- Aaah, ah! Eskiden spa’lar benden sorulurdu. Çocuklarla bunlar hayal oldu. Derlerdi de inanmazdım. Ama masaj için aynı şeyi söylemem, çünkü masözüm beş senedir aynı ve benim saatlerime uyuyor. Hamileliğim boyunca da, doğum sonrası da masajımı ihmal etmedim. Vücudun kan dolaşımını hızlandırır, doğru şekillenmesine yardımcı olur.

Haberin Devamı

EŞİME FİKRİNİ SORARIM AMA BİLDİĞİM YAPARIM 

Eşiniz seçimleriniz hakkında yorum yapar mı? Ve siz onu dinler misiniz?
 

- Çok seyrektir yorumları, genelde spor giyimimi ve neşeli saç şekillerimi sever. Saçlarım maşalı olunca, “Makarna saçlı” der. Eşofman, atlet giydiğim tarzımı yani spor hallerimi beğenir. Bir davete katılıyorsak sorarım fikrini. Ama bildiğimi yaparım.

Haberin Devamı

AKLIMA NİHAT GİRDİ

Şu anda saçınızın bir yanı uzun bir yanı daha kısa... Böyle riskli bir modeli herkes taşıyamaz. Nasıl karar verdiniz modele? Memnun musunuz şimdi?
  

- Nihat (Odabaşı) bir gece aklıma girdi, “Kessene saçını bir tarafı uzun, bir tarafı kısa” dedi. Feci etkilendim ve inandım. Sabahı zor edip Serpil’de (Küçükelçi) aldım soluğu. Bir gün düşünsem vazgeçebilirdim. Hemen o gün kestik. Cesur olmak lazım. Kısa saçın bana yakışacağından şüphem yoktu ama bir tarafı uzun, bir tarafı kısa saçı rahat kullanabilir miyim diye azıcık korkmadım değil. şimdiyse memnunum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!