Guggenheim'dan sanat açılımı

Güncelleme Tarihi:

Guggenheimdan sanat açılımı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2010 17:30

New York’taki Guggenheim Çağdaş Sanat Müzesi YouTube aracılığıyla geniş kitlelerden yeni nesil sanat dahilerini keşfedecek.

Haberin Devamı

Çağdaş sanatın en seçkin koleksiyonlarına evsahipliği yapan Guggenheim Müzesi önümüzdeki ekim ayında YouTube’da bir sanat bienali (iki yılda bir yapılan sanatsal etkinlik) düzenleyecek. Böylece yeni bir yaratıcı yetenek kuşağı için Youtube’un potansiyelinden yararlanacak. YouTube Play bu doğrultuda dünyanın her yerinden sanatçıları başvuru için davet etti. Sanat eserlerini sergileyen 200 video seçilerek sitede yayınlanacak. Google’ın sahibi olduğu YouTube 2 milyar videoya evsahipliği yapıyor ve bu rakam her gün artıyor. Guggenheim’in baş küratörü Nancy Spector bu fikrin müzenin geniş kitlelere nasıl ulaşabileceği sorusundan geldiğini belirtti. HP tarafından sponsorluğu yapılan ve ressamlar, tasarımcılar ve film yapımcılarından oluşan bir jüri tüm eserlerden en iyi 20 tanesini seçecek. Kazanan eserler ayrıca Guggenheim’ın Berlin, Bilbao ve Venedik’teki kardeş müzelerinde sergilenecek. Başvuru için son tarih ise 31 Temmuz.

Haberin Devamı

Gümüşlük Akademisi’nde iki gün sinema atölyesi

BODRUM Gümüşlük’te bulunan Gümüşlük Akademisi geleneksel yaz atölyelerine sinema ile başlıyor. Fatih Özgüven, Engin Günaydın, Yağmur ve Durul Taylan ile ‘Fikir Bulmak ve Ötesi…’ adını taşıyan sinema atölyesi 26 ve 27 Haziran tarihinde yapılacak. Katılım ücretinin 100 lira olduğu atölyeden elde edilecek gelirin tamamı Gümüşlük Akademisi Vakfı’na bağışlanacak. Konaklama imkanının da bulunduğu atölyeye katılım için ayrıntılı bilgi www.gumuslukakademisi.org sitesinde. Tel: 0252 394 43 01

Nuri İyem Ödülü Emre Tan’ın oldu

EVİN Sanat Galerisi tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenen 2010 Nuri İyem Resim Ödülü’nü kazanan belli oldu. Prof. Rahmi Aksungur, Prof. Dr. Adem Genç, Prof. Dr. Zeynep İnankur, Ümit İyem, Prof. Dr. Erhan Karaesmen, Yrd.Doç.İrfan Okan, İrfan Önürmen, Prof. Mehmet Özer ve Feyyaz Yaman’dan oluşan Seçici Kurul, Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yüksek lisansına devam eden Emre Tan’ı 2010 Nuri İyem Resim Ödülü’ ne layık gördü. Seçici Kurul ayrıca 25 resmi sergilenmeye değer buldu.
1 Temmuz Salı günü saat 19.00’da Evin Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilecek ödül töreninde; Prof. Rahmi Aksungur’un özel olarak hazırladığı “Nuri İyem Resim Ödülü”nü temsil eden heykel, Doğan Hızlan tarafından Emre Tan’a verilecek.

Haberin Devamı

Adalarda festival var

Adalar Belediyesi tarafından bu yıl “İstanbul’un Avrupalı Kardeşleri” temasıyla düzenlenen Adalar Kültür Sanat Festivali; 16-17-18 Temmuz tarihlerinde Büyükada’da gerçekleştirilecek. Geçmişte adalarda yaşayan ve halen yaşamakta olan çeşitli kültürlerin yeme- içme, sanat, inanış, eğlence anlayışlarından yola çıkarak birbirlerini tanımaları ve kendilerini ifade edebilmeleri için oluşturulan programda, Orestiada’dan gelen 30 kişilik “Laogrifiko Musio Orestiadas” grubu; Buzuki Orhan Osman konseri; Apostrophe Rock Grubu konseri sunulan müzik etkinlikleri olarak yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!