Göz kusurlarına anında tedavi

Güncelleme Tarihi:

Göz kusurlarına anında tedavi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünyada göz cerrahisinde ulaşılan en son nokta, artık İstanbul Üniversitesi Göz Hastalıkları ve Kornea Trasplantasyonu Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde de yapılmaya başlandı. ‘‘Lasik’’ yöntemiyle gözün kırma kusurları olan miyop, astigmat ve hipermetrop birkaç dakikada tedavi ediliyor.

Özel hastanelerden sonra ilk kez bir kamu hastanesinde uygulanmaya başlanan lasik yöntemiyle yapılan ameliyat sonrası göz, 24 saat içinde görmesi gerekene yüzde 80-90 oranında ulaşıyor. Hasta 1-7 gün arasında da çıplak gözle tam görmeye başlıyor. Özel hastanelerde tek göz için ortalama 500-600 dolar (140-165 milyon lira) alınırken, üniversitenin merkezinde aynı ameliyat 250-300 dolara (70-85 milyon lira) gerçekleştiriliyor.

Merkez uzmanlarından Doç. Dr. Bozkurt Şener, lasik'le birlikte lazer araçlarını da yenilediklerini ve ‘‘multizon’’ denilen sisteme geçtiklerini belirtti. Doç. Şener, yapılan tedavi sonunda görme kusurunun yeniden meydana gelmesinin ve gözde bulanıklığın önlendiğini söyledi. ‘‘Keratom’’ denilen aletin alınmasıyla lasik yöntemini kullanmaya başladıklarını söyleyen Doç. Dr. Şener, gözün yüzeyinde hiçbir yara meydana gelmediğini ve gözün kapatılmadığını vurguladı. Doç. Dr. Şener, ‘‘Yara, iki doku arasıda kalarak hemen o anda iyileşiyor’’ dedi. Küçük numaralarda yüzey lazerini, yüksek numaralarda ise lasik yöntemini uyguladıklanını belirten Doç. Şener, 4 derecenin altına lazer, 4 derecenin üstüne ise lasik yaptıklarını bildirdi. Doç. Dr. Şener, miyopta 12-15 dereceye kadar, astigmatta 5-6 dereceye kadar, hipermetropta da 4-5 dereceye kadar başarılı sonuçlar aldıklarını söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!