Göz dolduran güzellik

Güncelleme Tarihi:

Göz dolduran güzellik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2013 00:00

Fotoğrafçı Yossi Loloi, bildiğimiz ‘nü’ fotoğraflara meydan okuyan bir çekime imza attı. ‘Dolu Güzellik’ isimli projesinde yalnızca 190 kilo ve üzerindeki kadınların çıplak fotoğraflarına yer verdi.

Haberin Devamı

Reklam, eğlence ve çağdaş sanatta yuvarlak hatlı kadınlara nadiren rastlanıyor. Obez kadınların görünürlüğüyse, ABD’de aşırı kilolu insanların sayısının artmasına rağmen sıfır.

/images/100/0x0/55eb316ff018fbb8f8b161c7

Kameranın insanı beş kilo fazla gösterdiği söylenir ama bu, fotoğraflardaki obez kadınlar için bir fark yaratmıyor.

Proje, aynı zamanda sıfır beden model furyasına muhalif bir duruş. Loloi’nin amacı bu fotoğrafların seksi model karelerinin yer aldığı tüm moda dergilerinde, yüksek tirajlı gazetelerde yer almasını sağlamak. Biz payımıza düşeni yaptık!

Yossi Loloi, en ağırı 272 kilo olan kadınları göstererek görmezden gelinen bu vücut tipinin güzelliğini ortaya koyuyor. Amacını “‘Zevk özgürlüğü’ne inanıyorum ve insanlar kendi zevklerini ortaya koymaktan çekinmemeliler. Bu özgürlüğü sınırlamak bir estetik diktatörlüğü kurmaktır” diye anlatıyor.

Haberin Devamı

Çoğu fotoğrafçı süper ince modelleri çekmeyi hayal ederken İtalyan fotoğrafçı Yossi Loloi’nin amacı tam tersi yönde ilerlemek.

Loloi’nin proje kapsamında çektiği fotoğrafların tamamı
www.fullbeautyproject.com adresinde.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!