Gıpta ettikleri kadınları anlattılar

Güncelleme Tarihi:

Gıpta ettikleri kadınları anlattılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kimi iş arkadaşını kıskanıyor, kimi oyuncuyu, şarkıcıyı... Sonuçta hepsinin kıskandığı, başarılı ve yetenekli kadınlar...

Fortune dergisi, Amerika'nın en başarılı elli işkadınını seçti. Dergide yazılanlara göre; erkeklerin dünyasına tam gaz dalan kadınlar, eskiden sadece erkeklere ayrılan mevkiileri yavaş yavaş ele geçirmeye başladılar.

Rekabet ve yarışma hırsı gibi genellikle erkeksi sayılan özellikleri yine erkeklerden ödünç alan kadınların en büyük avantajı uyum, işbirliği ve esneklik gibi kadınsı özelliklere de sahip olmaları. Hal böyle olunca Amerikalı erkekler bu duruma biraz bozulmaya başlamış. Yine de kadınların kendi zincirlerini kırarak, yepyeni okyanuslar keşfetmesini takdir ettiklerini de söylemişler. Biz de merak ettik; ünlü Türk erkekleri, bu duruma ne diyor? Hangi kadınlara gıptayla bakıyorlar? Hatta belki biraz kıskanıyorlar.

Tan Sağtürk

Kuğu Gölü'nde Odette rolünü oynayan arkadaşımdan seyirciyi kıskanmıştım. Ama sahnedeyken bunu hiç hissetmedim. Zaten kendimi rolüme öylesine kaptırmışım ki, ancak alkış sesleriyle uyanabildim. Galiba biz dansçılar: ‘‘Seyirci en çok beni beğensin’’ diye çabalayıp duruyoruz. İnanın bunu ilk kez söylüyorum, ben bile kıskançlığımın farkında değilmişim.

Yıldırım Mayruk

Gıpta ettiğim ya da kıskandığım bir çok kadın var elbette. Bunlar tüm başarılı, alımlı ve meşhur kadınlar. Ama Türkiye'de bir adet siyah plastik gözlükle ya da pırıltılı bir bikini ve şal ile işkadını sayılanlar bu gruba girmiyor ne yazık ki!

Bora Gencer

Kıskançlık demeyelim ama takdir ettiğim kadınlar var. Bir kere mesleğinde başarılı olan tüm kadınları beğeniyorum, alkışlıyorum. Bir isim vermek gerekirse, geçen günlerde İmren Aykut'la bir televizyon programına katıldım. Kendisinden gerçekten de çok etkilendim. Başarılı bulduğum bir isim. Mesela İmren Hanım'a gıpta ediyorum.

Cemil İpekçi

Kıskandığım o kadar çok isim var ki!.. Zeynep Fadıllıoğlu, değişmeyen hoşluğu ve işteki başarısından dolayı. Ferhunde Verdi, güzelliğini bu kadar yıl devam ettirebildiği için. Hülya Avşar, ameliyatsız böylesine güzel bir yüze sahip olduğu için. Türkan Şoray, her geçen yıl farklı bir güzelliğe büründüğü için ve Gülriz Sururi, bin yılda gelebilecek bir yüze sahip olduğu için.

Gani Müjde

Kıskançlık kelimesini düşündüğümde aklıma gelen yegane isim, Naomi Hanım. Böyle bir soru sorduğunuz için sizden nefret ediyorum. Şimdi tüm Kelebek okurları Naomi Yengenizi düşünüp, derin bir iç geçirecek. Ben de hepsine tek tek ulaşıp...

Rutkay Aziz

Benim gıpta ettiğim kadın, başarılı kadındır. Doğrusunu söylemek gerekirse bütün kadınların başarılı olduğuna inanıyorum. 'Kadınların katılmadığı bir hareket başarılı olamaz' demiş bir usta. Katılıyorum. Belki de doğurganlıklarındandır başarılı oluşları. Yine de bir isim vermek istemem. Ama annemi söyleyebilirim. Onun başarısı da bizi doğurmak olmuştur.

Soner Arıca

Kıskandığım kişi Jodie Foster. Çok iyi bir oyuncu. Aynı zamanda IQ'su çok yüksek bir kadın. Matematik zekaya sahip. Bu kadar yeteneği nasıl birarada barındırıyor, anlayamıyorum.

Bu yüzden de onu çok kıskanıyorum. Zaten ben, salt bir özelliğinden dolayı kimseyi kıskanmam. Donanımlı ve bir çok yeteneği bünyesinde toplamış birini kıskanabilirim ancak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!