Gerçek anne kim tartışması

Güncelleme Tarihi:

Gerçek anne kim tartışması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2013 01:16

-“Bir çocuğu doğuran mı annesidir yoksa onu yetiştiren mi?” konusunu sorgulayan “Kafkas Tebeşir Dairesi” oyunu, büyük ilgi gördü. Sadri Alışık Tiyatrosu Birim Sahne tarafından Zorlu Center PSM’de sahnelenen oyunun tartışma yaratan temasını, bir de ünlü annelere sorduk.

Haberin Devamı

FUNDA ARAR: DÜNYAYA GETİRMEK YETMİYOR

Sevgi emek ister diye bir laf vardır. Bir çocuğu büyütmek, ona sevgi vermek, geleceğini düşünmek annelerin görevi. Son günlerdeki bebeklerle ilgili haberler beni derinden yaraladı. Sonra dedim ki bu nasıl annelik, sadece onu dünyaya getirmek yetmiyor işte. Bir çocuğu en güzel şekilde yetiştiren, gerçek annedir.

ÇOLPAN İLHAN: AYRIM YAPMAK ÇOK ZOR

Ayrım yapmak çok zor. Tabii ki büyüten annenin çok emeği var, bu yadsınamaz. Doğuran annenin de duygusu devam eder, kaybolamaz. Ama emek çocuğu yetiştirmektedir. Emek veren annenin çocukta etkisi hiçbir zaman bitmez.

ÖZGE ÖZBERK: RUHUYLA BESLEYEN KİMSE ANNE ODUR

Bir anne çocuğunu öncelikle ruhuyla besler. Çocuğa katacağı güzellik, duygusal bağlantıyla geçer. Anne çocuğunu bırakmışsa, gerçek anne de o çocuğa kucak açıp ruhuyla besleyen kişidir artık...

Haberin Devamı

YONCA LODİ: GERÇEK ANNE EMEK VERENDİR

Oğlumla geçirdiğim yıllar içinde fark ettim ki, “Gözleri sana benziyor” dediklerinde hoşuma gidiyor da, “ne neşeli bir çocuk” dediklerinde daha çok gurur duyuyorum. Mutlu olsun uğraşılarımın aynası sanki kahkahaları... İnsanın evladına sağlamaya çalıştığı huzur dolu bir evin, sunduğu koşulsuz sevginin, sadece dünyaya getirmiş olmakla bir ömre yayılmasının imkanı yok bence. Eğer tek bir gece bile ateşi yükselmiş çocuğunuz için uykusuz kalmadıysanız, ilk okuma bayramında katıla katıla ağlamadıysanız, bence anne sayılmazsınız. Can veren değil, emek veren anne gerçek annedir gözümde...

ZARA: ANNELİK GÖREVİ DOĞURMAKLA BİTMEZ

Doğuranın annelik hakkı bakidir ama annelik görevi doğurmakla bitmez, emek de ister. Çocuk o şefkati, emeği kimde bulduysa annesi odur.

CEYDA DÜVENCİ: HEM DOĞUR HEM DE BÜYÜT

Bakış açısına göre değişir. Doğuran da anne, ama doğurup bırakmak annelik değil. Baktığın zaman emek ve sevgi vermektir annelik. Ama hem doğurup hem de onu büyütmek en kıymetli şey, gerçek annelik.

DENİZ UĞUR: NASIL BÜYÜTTÜĞÜN ÖNEMLİ

Çocuğu doğurmak değil, onu nasıl büyüttüğünüz önemlidir. O çocuk bir hamur olarak görülüyor, o hamuru nasıl yoğurduğunuz önemli. Ben oyunu da seyrettim zaten, Songül’ü de çok beğendim.

Haberin Devamı

BENNU YILDIRIMLAR: EMEK HER ZAMAN KAZANIR

Tabii ki ikincisi gerçek annedir. Her sevgi gibi bu sevgi de emek ister. Her zaman emek harcayan kazanır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!