Gençleşmek için Drakula formülü

Güncelleme Tarihi:

Gençleşmek için Drakula formülü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2010 00:00

Önce roman, sonra film kahramanı olan Drakula, ebedi gençlik için insanların kanından medet umuyordu. Genç kalmak için hayli zaman ve para harcayan zamane insanları da Drakula gibi kanda gençlik arıyor. Ama başkalarının değil, kendi kanlarından. Kısaca PRP denilen yöntemle, kol veya eldeki damardan alınan 8-15 cc’lik kan, laboratuvarda özel bir işlemden geçirildikten sonra cilde uygulanıyor. Kandan elde edilen trombositle cilt gençleşiyor. Nişantaşı Sculpture Kliniği Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Şengör, PRP’yi anlattı

BÜTÜN MESELE CİLDİ KANDIRMAK: Cilt gençleştirmede kullanılan ışıklar, lazer veya kimyasal peeling’lerle yapılan uyarma. Bu kontrollü uyarmanın amacı ciltte onarımı ve gençleşmeyi tetiklemek. Özetle, ciltte çok hafif hasar yaratır gibi yaparak cildi uyarıp, yara iyileşme mekanizmasını devreye sokmak aslında bir taktik. Çünkü hücreler uyarı sonrası harekete geçer. Yara iyileşmesini taklit eder ve hücre üretimi başlar. Kollajen ve elastik lif üretilir, dolaşım artar, dokunun uyarılan bölgesi temizlenir, arınır. Dolayısıyla rengi açılır, damarları iyileşir, cildin sağlığı eskisinden daha iyi olacak şekilde geri kazanılır. Yani gençleşir. Cilt uyarılmazsa yaşlanır. Mekanik veya kimyasal, iğneli veya iğnesiz cilde uygun olan doğru yöntemleri kullanarak cildi uyarmakla yılları geriye çevirmek yani anti-aging yapmak mümkün.

HÜCRESEL TEDAVİDE GELİNEN SON NOKTA: Trombositler kanımızda var olan hücreler. Sayıları ortalama 300 bin, ömürleriyse dört gün. Renksiz olan trombosit hücreleri kanın pıhtılaşma veya akışkanlığında rol oynuyor. Yara yerinin temizlenmesi görevlerini yerine getiriyor. Ayrıca trombositlerden salınan büyüme faktörleri, hücrelerin onarım mekanizmasını devreye sokarak yaraları hızla onarıyor. İyileşmeyi sağlıyor. Bunu da kök hücrelerin hasarlı bölgeye gitmesini ve çoğalmasını tetikleyerek yapar.

KAN SANTRİFÜJ EDİLİYOR: Bu yöntem için koldan veya uygun olan başka bir damardan (örneğin el yüzeyinden) kan alınıyor. Yüzde dolgu amaçlı uygulama yapılacaksa 15 cc kan alınıyor. Mezoterapi tekniğiyle verilecekse 8 cc kan alınması yeterli. Kanın toplantığı tüpler hücre ayırabilen özel bir madde içeriyor. Alınan kan hemen işleme tabii tutuluyor. Tüpler, kapalı ve steril olarak yine kapalı sistemde santrifüj cihazına yerleştiriliyor. Hücrelerin ve renksiz plazmanın ayrılması sağlanıyor. Ağzı geniş özel kanüllerle enjektöre tüplerden plazma aktarılıyor. Artık uygulama için hazır.

HEM GENÇLEŞTİRİYOR HEM DE ONARIYOR: Kişinin cildinin yaşı, hasar durumu ve hangi bölgesinde ne gibi sorunu varsa değerlendiriliyor. Elde edilen ürün, doktor tarafından çok ince uçlu bir enjektör aracılığıyla cilde uygulanıyor. Hücrelerden zengin olan bu sıvı ayrıca derinin hyaluronik asidin bulunduğu tabakasında azalmanın bulunduğu, kırışıklıkların yoğun olduğu yerlere, el- yüz, boyun, dekolte bölgesi ya da cildin bütünlüğünün bozulduğu herhangi bir bölgeye de enjekte edilebiliyor. Dolasıyla ciltte anti-aging amaçlı veya izlerin giderilmesinde, doku yenilenmesi istenen her yerde yapılabiliyor.

SADECE KAN HASTALARINA YAPILAMIYOR

Zerk edildiği alanlarda uyarılma, iyileşme, hücre üretmeyi tetikliyor. Her mevsim yapılabilir. Herkesin kendi kanından üretildiği için alerjik değil. İhtiyaca göre tek seans veya 3-4 hafta arayla, 3-4 seans kadar uygulanabilir. Etkisi 8-12 ay. Yaş sınırlaması yok. Güneşten etkilenen ciltlerdeki homojen olmayan renk sorununa çözüm getirebilir. Ciltteki savunmayı arttırarak kuruluk, hasar ya da cilt egzamasıyla ilgili sorunlara da iyi gelebiliyor. Sadece kan hastalıkları olanlarda bu yöntemi kullanamıyoruz. Başka gençleşme yöntemleriyle birlikte de uygulanabiliyor. Hatta sonuçları çok daha iyi olabilir.

2-3 HAFTADA ETKİSİNİ GÖSTERİYOR

PRP tedavisinin sonuçları, kişinin yaşı, cildini güneşten koruma şekli, sigara içip içmemesi, stres, beslenme, uyku durumuyla ilişkili. Aslında bu faktörler bütün tedavilerde etkili. İnsan hücrelerden oluşan canlı bir mekanizma. Tetiklenen hücreler 2-3 hafta içinde ürettikleri kollajen, elastik liflerin gerginleştirici etkinliklerini cilde yansıtmaya başlar, ciltte nemlenme etkisiyse daha erken fark edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!