Geçmiş olsun

Güncelleme Tarihi:

Geçmiş olsun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 1997 00:00

Sıcak ameliyathaneler
Haberin Devamı

Johns Hopkins araştırmacılarının yeni tamamladığı bir çalışmanın sonucunda, ameliyathanelerin sıcak olması gerektiği belirlendi. Eğer ameliyattan çıkan insanlar üşürlerse, kalp krizi ve kalbe dair diğer sorunlarla karşılaşma riski artıyor. Eğer ameliyathanenin ısısı yükseltilemiyorsa, battaniyelerle o kişi ısıtılabilir.

Alışveriş çılgınlarına ilaç

Eğer siz de alışveriş edemeden duramayan-lardansanız, tedavi olabilirsiniz. Iowa Üniversitesi'nde, Dr. Donald Black tarafından yapılan on haftalık araştırmanın sonucunda, alışveriş hastalığının, anti depresan fluvoxamine etken maddeli ilaç ile iyileştirilebileceği tespit edildi.

Depresyona karşı egzersiz

American Health'de, ellili yaşlarda 55 kişiyle yapılan bir araştırmanın sonuçları yer alıyor. Depresyona giren bu insanların egzersiz ile tedavi edilmesi için çalışılmış. Ve yüzde 82'sinin yaşama sevincinin tekrar yerine geldiği belirlenmiş. Egzersiz, nörokimyasal sistemi olumlu etkiliyor ve bu durumda hormonların, kimyasal uyarıcıların salgılarında farklılıklar ortaya çıkıyor. Ve iyileşme sağlanıyor.

Adet öncesi sendromu

Eğer siz de adet öncesinde ağrı, depresif hal, şişkinlik gibi belirtileri olan adet öncesi sendromdan mustaripseniz, alabileceğiniz bazı tedbirler var. İlk olarak, tuz, soya sosu ve peyniri azaltmanız gerekiyor. Muz, portakal suyu ve fıstık tüketimini ise artırmanızda fayda var. Kalsiyum seviyesini yükseltmek için süt için. Tam yağlı olsun. Sigara içmeyin, hiç değilse bu günlerde. B6 vitamini ve Evining Primrose Oil tabletleri kullanılabilir. Lif yönünden zengin, sebze, meyve ve tahılları tercih edin.

Kadınlar tuvaleti

Arizona Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, kamuya açık yerlerdeki kadınlar tuvaletleri, erkeklerinkine oranla daha fazla mikrop barındırıyor. Hastalık yayma bakımından daha riskli. Sebebinin, kadınların tuvaleti daha sık kullanması, burada daha fazla zaman geçirmeleri ve çocukların bakımlarıyla da ilgilenmeleri olduğu bildiriliyor.

Ağrıdan kurtulmak

Eğer periyod dönemlerinde ağrıdan şikayetçiyseniz, bazı tedbirler alabilirsiniz. Cincinnati Hastanesi'nde yapılan bir çalışmaya göre balık yağı kapsülleri iki ay içinde bu ağrılardan kurtulmanızı sağlıyor. Doğum kontrol hapları da bu ağrıların tedavisinde tercih ediliyor. Bitkisel çaylar, iki kadeh şarap, egzersiz ağrıyı azaltıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!