Geçen yaz kuma gömülü unutulan anneanneler açığa çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

Geçen yaz kuma gömülü unutulan anneanneler açığa çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2012 00:00

Ayvalık’ta yapılan sahil temizliği çalışmaları sırasında bir belediye işçisinin dikkatiyle fark edilen anneannelerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

Okulların kapanarak tatil sezonunun resmen başlamasıyla birlikte harekete geçen Ayvalık Belediyesi Temizlik ve Fen İşleri ekibi, yaptıkları sahil şeridi temizliği esnasında geçen sezon kuma gömülerek unutulmuş üç anneanneye ulaştı. Yapılan ilk müdahalenin ardından anneannelerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı, bilakis varis ve selülitlerinde gözle görülür bir iyileşme tespit edildiği bildirildi.

ARKEOLOJİK DEĞERİ YOK

Yapılan sahil temizliği çalışmaları sırasında bir belediye işçisinin dikkatiyle fark edilen anneannelerin ilk etapta arkeolojik bir bulgu olabileceği ihtimali üzerinde duruldu. Konuya ilişkin olarak Ayvalık Tarih, Kültür, Zeytinyağı, Zeytinyağı Sabunu, Zeytinyağı Şampuanı, Zeytinyağlı Duş Jeli ve Ayvalık Tostu Vakfı Başkanı Ersin Özbükey (47), “Açık söyleyeyim, ilk anda anneanneleri arkeolojik kalıntı zannederek çok sevindik. Yıllardır Ayvalık’a hemen hemen aynı tipler gelip duruyor, bir zeytinyağı, bir tostla bir ilçe ne kadar kalkınabilir? Tunç çağından kalma bir tarihi eser, hiç olmazsa Anadolu medeniyetlerinden bir-iki bakraç falan bu ilçeyi turistik açıdan zıplatabilirdi. Olmadı, kısmet…” dedi.

Haberin Devamı

SENSİN ARKEOLOJİK KALINTI

Özbükey’in bu açıklamaları karşısında anneanneler adına konuşan Melahat Canerik’in (82), “Ne münasebet! Bize tarihi kalıntı diyeceğine selülitlerinden kumsala gelemeyen karısına baksın önce!” sözleriyse 2012 yaz sezonunun açık alanda ifade edilen ilk yerel dedikodusu olarak kayıtlara geçti. Unutulan anneannelerin, çocukları yazlığa gelende dek Ayvalık Belediyesi Kayıp Eşya Bürosu’nda muhafaza edileceği bildirildi.

En güzel yaz makyajı önerileri

ZAYTUNG’DAN DEV HİZMET

Geniş alınlar: Geniş bir alına sahipseniz, düzenli olarak her gün alnınıza uygulayacağınız bir diş sarımsak zamanla o bölgede siyah siyah kılların çıkmasına sebep olarak sanki alnınızı saç basmışa çevirecektir. Bu halinizle ünlülere benzetilmeniz dahi an meselesi! Mesela, İbrahim Erkal’a…
Sivilceler: Yoğun sivilceli bir yüzünüz mü var? Hiç dert etmeyin, işte sizin için basit ve harika bir maske önerisi: Örümcek Adam maskesi.
Kalın dudaklar: Yüzünüzün geri kalanına göre dudaklarınız size daha kalın görünüyorsa, aynaya baktığınızda sanki üst üste konulmuş iki rulo büfe salamıyla karşılaşmış gibi hissediyorsanız koyu renk, ama gerçekten çok çok koyu renk makyaj tercih etmelisiniz. Aslında sizin tek çareniz suratınızı ayakkabı boyasıyla komple siyaha boyayıp, “Missunturun nerintiya a-aaa” nidalarıyla gecelerde dolaşarak yerel basında “Mori Kante’nin kızı Anamur’da!” haberlerinin çıkmasını beklemek gibi görünüyor.
Gür kaşlar: Valla kısa kestirirseniz yazlık yerde, deniz kıyısında sizin için daha rahat olur kuruması falan, bizden söylemesi.
Burun: Taraklısından kemiklisine, irisinden uzununa yüzümüzün önde gelen dertlerinden olan burnumuzu en hoş gösterebilecek, her evde bulabileceğiniz mucizevi formül domatestir. Sap yerinden bıçakla yuvarla bir delik açtığınız domatesi burnunuza takın. Tamam. Domates çürüyene dek öyle kalsın, çürüdükçe yenileyin. Büyük boy ayakkabılar ve neşeli bir kıyafetle tamamlamanızı önerdiğimiz bu formül sizi gittiğiniz tatil köyünün animasyon ekibine sokarak yeni bir kariyer yoluna girmenizi de sağlayacak.
Gözaltı torbaları: Artık güneş gözlüğünü mümkün olduğunca çıkarmadan nereye kadar idare edebilirseniz…
Yanaklar: Bugüne kadar hoşlandığınız tüm erkeklerin size, “Aman da tombiktom
oy oy oy!” diye, “Yumuşum benim yaaa,
sen benim var ya tek kız kankimsin” diye hitap edip, siz ne ateşli öpüşmeler ne romantik sarılmalar hayal ederken elde ettiğiniz yegane şeyin makas alınması olmasının tek müsebbibi elbette o tontoş yanaklarınız. Ama çaresi var, iyi bir kapatıcıyla, örneğin bu yaz Euro 2012’nin de etkisiyle moda olan çeşitli ülke bayraklarıyla yanaklarınızı kapatın. “Benimkine bir değil, iki değil, aşağı yukarı tüm Asya ülkelerinin bayrakları sığabiliyor” diyorsanız eğer bir an önce yaşlanıp sevimli bir nineye dönüşmekten başka şansınız yok, üzgünüz…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!