Gece uyku takibi

Güncelleme Tarihi:

Gece uyku takibi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı'nda hizmete giren Uyku Bozuklukları Birimi'nde, uyku yakın takibe alındı.

Uyku laboratuvarında 6 hastanın aynı anda beyin, solunum fonksiyonları, kas gerginliği, vücut hareketleri izlenerek araştırılıyor.

Uyku Bozuklukları Birimi, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Dekan Prof. Dr. Ahmet Özbal'ın da katıldığı bir törenle geçtiğimiz haftalarda açılmıştı. Laboratuvar üniversiteden aktarılan kaynağın yanısıra hayırseverlerin de bağışlarıyla, Uyku Bozukları, Hareket Bozuklukları birimiyle, Çocuk Nöroloji Elektofizyoloji birimleriyle açılmıştı. Uykusuzluğun bir hastalık değil, belirti olduğunu belirten Uyku Bozuklukları Birimi Şefi Prof. Dr. Erbil Gözükırmızı, ‘‘Uykusuzluğun nedenleri arasında psikolojik faktörler önde geliyor. Ayrıca, uykusuz bacaklar sendromu, solunun sorunları, ilaç alışkanlıkları, aşırı alkol da nedenler arasında yer alıyor. Uyku ilaçlarının bilinçsiz kullanılması da başlı başına uykusuzluk nedeni olabiliyor’’ dedi.

Birimde, bulunan teker kişilik 6 odada, ölçüm için cihazlar bulunuyor. Her oda monitörle merkezde izleniyor. Veriler kaydediliyor. Merkezde, iki profesör, üç uzman hekim, bir asistan, üç teknisyen, bir hemşire ve iki yardımcı personel görev alıyor. Türk Uyku Araştırmaları Derneği Merkezi de aynı yerde yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!