Gay penguenler

Güncelleme Tarihi:

Gay penguenler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2002 02:42

New York Aquarium'unun 8 yıllık penguen çiftinin erkek olduğu anlaşılınca bakıcıları hayrete düştü.

Sevişirken üste çıkan erkeğin partneriyle yer değiştirdiğinin fark edilmesiyle penguenlere test yapıldı, gerçek ortaya çıktı.

New York Aquarium'da birbirleriyle seks yaptıkları görülen iki penguen erkek çıktı.
Her ikisi de 14 yaşında (insan yaşı olarak 40'lara karşılık geliyor) olan Wendell ve Cass adlı penguenler, sürekli birlikteydiler ve çok sevişiyorlardı. Sürekli birbirlerinin üzerinde görülen penguenler, New York Aquarium’unun en ayrılmaz çiftiydi.

KAN TESTİ YAPILDI

Bugüne kadar birinin dişi birinin erkek olduğu sanılıyordu. Penguenlerin cinsiyetleri görünüşünden anlaşılamadığı için geçenlerde yapılan kan testi sonucunda ikisinin de erkek olduğu ortaya çıktı. Siyah ayaklı cinsinden olan penguenlerin 8 yıldır birlikte oldukları bildirildi.

Aquarium’un en bağlı çifti

Penguen bakıcısı Stephanie Mitchel, ‘‘Wendell ve Cass, penguen bölümünün birbirine en bağlı çifti. Aynı yuvada yatıyorlar. Ne kadar başarılı olduğunu bilemiyorum ama seks bile yapıyorlar. Devamlı birini diğerinin üstünde görüyordum. Fakat diğer bakıcılardan biri bunun tam tersini de görmüş. Bunun üzerine kan testi yaptırdık ve ikisinin de erkek olduğunu hayretle öğrendik’’ diye konuştu.

Mitchel, ‘‘Cass daha saldırgan bir kuş. Wendell ise çok heyecanlı; hep öyleydi. Geçenlerde yuvalarıyla ilgili olarak diğer bir çift penguenle aralarında anlaşmazlık oldu’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!