Fırıldak Ailesi’nin karikatüristi Varol Yaşaroğlu kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Fırıldak Ailesi’nin karikatüristi Varol Yaşaroğlu kimdir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 16:21

Fırıldak Ailesi’nin yaratıcısı Varol Yaşaroğlu’nun Beyaz Show’a konuk olacağı öğrenildi. Türk animasyon yapımcısı ve karikatürist kimliğiyle tanınan Varol Yaşaroğlu, esprili kişiliğiyle ekran başındakilere keyifli anlar yaşatıyor. Peki, Türkiye'nin yetişkinlere yönelik ilk animasyon dizisi Fırıldak Ailesi'nin yaratıcısı Varol Yaşaroğlu kimdir?

Haberin Devamı

Türk animasyon yapımcısı ve karikatürist. Varol Yaşaroğlu, 1968 Mart ayında İzmir’de doğdu. “Kendi yarattığımız hayal dünyasında her şeyi değiştirmek mümkün” söylemini yaşam tarzı yapan Varol Yaşaroğlu, mizah, karikatür ve animasyona aşık, Koca Kafalar’ın yaratıcısı ve Grafi2000′in kurucusudur.

2002-2005 yıllarında Kanal D'de Grafi2000 programını sunmuştur. Programda yayınlanan skeçlerinde birinde Şahan Gökbakar'da yer alır.
Karikatür, illüstrasyon ve animasyon çalışmalarının hepsini ekibiyle birlikte kağıt kaleme hiç dokunmadan bilgisayar ortamında oluşturan Varol Yaşaroğlu, çeşitli üniversitelerde Bilgisayar-internet ve mizah üzerine seminerler verirken, “Ekonomist” ve “Capital” dergilerinin karikatüristliğini ve illüstratörlüğünü yapmaya devam ediyor. 11 Şubat 2013 tarihinde yayına başlayan, Türkiye'nin yetişkinlere yönelik ilk animasyon dizisi Fırıldak Ailesi'nin yapımcısı ve karakterlerinin yaratıcısıdır.

Haberin Devamı

23 Nisan 2016'da ön gösterimini yapmış ve 2 Mayıs 2016 tarihinde resmi olarak başlamış olan Kral Şakir çizgi dizisinin yaratıcısıdır, Berkay Tokay ve Haluk Can Dizdaroğlu ile.

 

BAKMADAN GEÇME!