Filmdeki rolümü fiziğimle almadım

Güncelleme Tarihi:

Filmdeki rolümü fiziğimle almadım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2004 01:24

Vizontele Tuuba'nın genç oyuncusu Tuba Ünsal, son günlerde oyunculuğundan çok isminin filme verilmesiyle ve Yılmaz Erdoğan'la aşk yaşayıp yaşamadığı sorusuyla gündemde.

Hülya Avşar'ın da şov programında ‘‘Neden filme Vizontele Demeet ya da neden Vizontele Altaan yerine, Vizontele Tuuba adı konuldu? Ben olsam, nasıl kıçı kırık Tuba'nın ismi filme konur diye kıyameti koparırdım’’ sözleriyle yüklendiği Ünsal'a merak edilen her şeyi sorduk. İşte verdiği cevaplar:

Rekora giden filmde başrol oynadınız. Üstelik isminiz filme verildi. Bu, yolun başındaki bir oyuncu için müthiş olsa gerek...

- Rüya gibi. Filmin galasından çıktıktan sonra bir süre konuşamadım. Filmin sonunda yer alan sahnede dağın tepesinde ismimi görmek beni çok etkiledi. Filme adının verilmesi, genç bir oyuncunun başına gelebilecek en güzel şey...

Film kadrosuna alınmanız nasıl oldu?

- Yılmaz'ın yanında çalışan Seda, benim çocukluk arkadaşım. Onun vesilesiyle Yılmaz'la tanıştık. Sonra bir gün o eski ‘‘Lolita’’ filmini izledim. Yılmaz'a ‘‘Yaşım ilerliyor, Türkiye'de böyle bir film yapılamadı’’ dedim. Bunun üzerine o da ‘‘Bekle çok yakında bir filmde oynayacaksın’’ diye cevap verdi. Sonra Yılmaz bana karakteri anlatmaya başladı. ‘‘Bu karakterin adı Tuba, filmin adı da Vizontele Tuuba olacak’’ dedi. Şaka sandım. Beni sevdiklerini biliyordum ama bu kadar sevdiklerini düşünmemiştim.

FİLME ÇOK ÇALIŞTIM

Neden siz tercih edildiniz?

- Uzun süredir iyi bir oyuncu olmak için uğraşıyordum. Çok emek sarfettim. Modelliği bıraktım. Ve Yılmaz Erdoğan'ın vasıtasıyla da kendimi çok geliştirdim. Bir alaylı olarak kendi kendimi yetiştirmeye çalıştım. Çok kitap okudum. O yüzden bu film benim için güzel bir mükafat oldu. Yılmaz bir röportajında benim için ‘‘Tuba bu rolü düzgün fiziği ve güzel oluşuyla değil, düzgün karakterinden dolayı aldı’’ demiş. Hayatım boyunca unutamayacağım bir sözdür bu.

Bu işe devam etmeseniz bile çocuklarınıza anlatabileceğiz bir hikayeniz olacak...

- Yok devam ederim. Dediğiniz gibi, ileride ‘‘Annen işte böyleydi kızım’’ diye anlatmak çok keyifli olur. 10 yıl sonra ‘‘İsmime film yapıldı’’ diye hava atarım. ‘‘İsmine bir film yapıldı’’ diyorlar. Şöyle cevap veriyorum: Önce filmdeki karakterin isminin Tuba olması belirlendi, sonradan da filmin ismi verildi. O kızın ismi Ayşegül olsaydı, filmin ismi de Vizontele Ayşegül olacaktı.

HÜLYA AVŞAR'A KIZMADIM

Hülya Avşar ‘‘Neden filme Vizontele Demeet ya da Vizontele Altaan yerine, Vizontele Tuuba adı konuldu? Ben olsam, nasıl kıçı kırık Tuba'nın ismi filme konur diye kıyameti koparırdım. Bu işin altında bir şey var’’ dedi. Kızdın mı Hülya Hanım'a?

- Hayır... Ben onunla bir dizide çalıştım çok pozitifti. Eğer farklı bir şey düşünseydi beni istemezdi. Ama programının formatı gereği böyle davranmak zorundaydı, bunu hissediyorum. Beni rakip olarak görebileceğini, kıskanacağını da sanmıyorum. Jenerasyon ve yaş farkı var. Benim onun seviyesine gelebilmem için 10 yıl geçmesi gerek.

Gelelim Erdoğan'la aşk yaşadığınız dedikodularına. Bir aşk filmi, siz aşk yaşadınız mı, böyle bir elektriklenme oldu mu?

- Yılmaz benim hem arkadaşım, hem ustam, hem de iş yaptığım bir insan. Nasıl bir arkadaşımla yemek yiyorsam, Yılmaz'la da yemek yemem, sinemaya gitmem, bir kulüpte eğlenmem çok doğal. Gitsen de gitmesen de laf oluyor. O yüzden artık önemsemiyorum. Kafayı takarsan, deli olursun. Yılmaz'la niye kaçayım ki? Erkek arkadaşımla daha çok kaçıyorum.

Bu haberler erkek arkadaşınızla ilişkinizi etkiledi mi?

- İlişkimizi yıpratmadı. Ama etkilemedi dersem yalan olur. Ancak bu konu yüzünden hiç tartışmadık. Çünkü arkadaşım benim bir suçum olmadığını biliyor ve en önemlisi bana güveniyor.

AKKAYA'YLA TARTIŞMA

Deniz Akkaya da bu filmde oynadı. Siz uzun bir süre önce Akkaya ile tartışmıştınız. Bu gerginlik sete yansıdı mı?

- Deniz, Gevaş'ta beş gün kaldı. Yılmaz'ın çok işi olduğu için onunla ben ilgilendim. Bu görevi de bana Yılmaz verdi. Evet Deniz'le böyle bir tartışmamız oldu. Fakat bu işin kuralı olduğu için, Deniz böyle bir şey söylemek zorundaydı. Ben böyle düşünüyorum. O yüzden aramızda dargınlık yok. Film öncesinde de merhabamız vardı zaten.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!