Filinta sevenler projesi

Güncelleme Tarihi:

Filinta sevenler projesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2012 00:00

Yvan Rodic nam-ı diğer Face Hunter (Yüz avcısı) dünyanın en çok kazanın blogger’larından biri. Ne yapıyor? Dünyanın dört bir tarafında cadde cadde, sokak sokak geziyor ve stilini beğendiği insanları fotoğraflayıp blog’unda yayınlıyor. Türk tasarımcı Aslı Filinta ile ortak bir proje için İstanbul’a geldi ve Aslı Filinta sevenleri fotoğrafladı. İşte Yvan Rodic’in objektifinden Deniz Berdan ve Tuba Ünsal

Haberin Devamı

Stil sahibi olmak bir spor müsabakası değildir
YVAN RODIC (FACE HUNTER)

/images/100/0x0/55eb0817f018fbb8f8a68c89

Blog yazmaya 2006’da Paris’teyken bana bir dijital fotoğraf makinesi hediye edilmesiyle başladım. Başlarda daha çok portre fotoğraflar çekip blog’umda yayınlıyordum. Sonra bir baktım ki daha aşağılara kaysam daha ilgi çekici olacak. Aşağılara derken, insanların boydan stil fotoğraflarını kastediyorum. Birkaç ay sonra medyada moda blog’ları fenomeni patlak verdi. Sonrası malum: Uluslararası dergilerde kendi köşem oldu, markalarla çalışmaya başladım ve tam anlamıyla bir işe dönüştü.
Nasıl ün kazandığıma gelince… Başlangıçta sektörde kimseyle bir bağlantım olmadığından en yakın arkadaşıma sarıldım: Sosyal medya! MySpace, Facebook, Twitter ve Instagram olmasaydı bu kadar geniş kitlelere ulaşamazdım. İçerik olarak da hiçbir zaman bildiğimiz moda başkentlerine yer veren klasik moda takipçisi olmadım. Ben daha ziyade moda dünyasında daha az bilindik yerlerde gezmeyi sevenlerdenim galiba. Sydney’de alelade bir sokakta ya da İzlanda’da bir müzik festivalinde ilham veren stilleri ve keşfedilmemiş tarzları keşfetmeyi daha çok seviyorum mesela. Aslını istersen ben işimden dolayı kendimi daha çok bir ‘kültür kaşifi’ gibi görüyorum.

Haberin Devamı

STİL, ORGANİK BİR UZANTI

/images/100/0x0/55eb0817f018fbb8f8a68c8b

Dönüm noktası 2008’de yaşandı. 2008’de MySpace’te kendi online TV show’um ‘The Face Hunter Show’u yayınladığımda ipler koptu sanıyorum. Kendine has insanlar beni inanılmaz cezbediyor. En çok da zarafeti yaratıcılıkla birleştirebilen ama bunu yaparken de fazla çabalamış hissi uyandırmayan insanların fotoğraflarını çekmek... Stil sahibi olmak bir spor müsabakası değil. İnsanların stil konusunda birbirleriyle yarışmayı bırakıp kendilerini tanımaları ve kimliklerine göre hareket etmeleri lazım. Stil, kişiliğin organik bir uzantısı olmalı.
Aslı Filinta’yla Paris moda haftalarından birinde tanıştık. Hemen de kaynaştık; birlikte bir şeyler yapmamız gerektiğini anladık. Daha önce İstanbul Fashion Week’i iki kere ziyaret etmiştim. Dolayısıyla birkaç Türk tasarımcı görmüştüm ama Aslı kişisel olarak tanıdığım ve çalıştığım ilk Türk tasarımcı. İstanbul’a daha önce beş kez geldim. Tabii ki her defasında tanıştığım stil sahibi insanlar objektifime yakalandılar.

Haberin Devamı

BLOG’UMA REKLAM ALIYORUM

Nasıl mı para kazanıyorum? Bir yandan blog’uma reklam alıyorum, diğer yanda markalarla işbirlikleri yapıyorum. Markalar için kampanyalar çekiyorum, filmler hazırlıyorum, sosyal medyalarını yönetiyorum, etkinlikler düzenliyorum ve hatta bazen tasarım bile yapıyorum. Aslı’nın projesinden sonra Urban Outfitters’la görüşmek için Los Angeles’a gidiyorum mesela. Onlara bir kapsül koleksiyon hazırladım ve Eylül’de New York Fashion Week’te tanıtılacak.

KİMLER POZ VERDİ

Özden Akyıldız - Marka Danışmanı
Gülşah Cantas - İç mimar
Gözde Filinta - Tasarım Asistanı
Kaan Urgancıoglu - Oyuncu
Tuba Unsal - Oyuncu
Bahar Kongel - Moda Editorü
Tanla Özuzun - Moda Editorü
Nilüfer Yıldırım - Marka Yöneticisi
Deniz Berdan - Blogger/ tasarımcı
Begüm Berdan - Öğrenci
Deniz Marsan - Stylist
Basak Dizer Fransez - Stylist

Haberin Devamı

Filinta sevenler projesi

Sevenlerimin ortak özelliği eğlence

/images/100/0x0/55eb0817f018fbb8f8a68c8f

 ASLI FİLİNTA

‘Aslı Filinta Lovers’ Facehunter tarafından fotoğraflanan, aynı zamanda da spontane gelişen bir sokak modası projesi aslında. Projeye katılanlar, hem Aslı Filinta kıyafetlerini çok sevenler hem de benim çok sevdiğim, aynı zamanda İstanbul’un yaşam stilini yansıttığını düşündüğüm insanlar. Ortak özellikleri; hem eğlenceliler, çok renkliler, yaratıcılar, çok çalışkanlar ve yıldızı hep parlak olanlar hem de benim yaptığım ürünleri üzerlerinde taşımak onları mutlu ediyor... Eh, haliyle bu beni daha da mutlu ediyor!
Hepsi her gün hayatımın her anında oldukça önemli yerleri olan insanlar, o yüzden öyle özel seçim gibi bir durum olmadı, telefonda konuşurken projeden bahsettim, seve seve yer aldılar.
 Yvan İstanbul’u çok sevdiğinden bahsediyordu. Kim sevmez ki? Ben de, “Eğlenceli ve renkli bir ‘street style-sokak modası’ projesi yapmalıyız” diyordum. Yvan da çok istiyordu ve birlikte bir şeyler yapmak için önce programlarımızı uydurduk. Çekim oldukça spontane geçti: Yvan neticede üç günlüğüne İstanbul’daydı, çekim gününün sabahında telefonla arayıp tek tek çekmek istediğimiz insanlar neredelerse orada buluştuk, şansa hepsinin üzerinde mutlaka en az bir parça (ya da çoğunda bütün look) Aslı Filinta vardı... Yvan’in çektiği fotoğraflar Instagram, Twitter ve Facebook’tan paylaşıldı, Face Hunter’ın blog’unda yayınlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!