Ferrari’yi kapıda bırakırsınız ama saat hep kolunuzdadır

Güncelleme Tarihi:

Ferrari’yi kapıda bırakırsınız ama saat hep kolunuzdadır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2004 00:16

Ulysse Nardin saat firmasının sahibi Rolf Schnyder ve ünlü Corum saatlerinin CEO’su Michael Wunderman, saatin en büyük statü göstergesi olduğu konusunda birleşti. 550 bin dolarlık ‘Cengiz Han’ modeli ile iddialı olduklarını söyleyen Schnyder, ‘Ferrari’niz varsa kapıda bırakıp eve girersiniz. Fakat saatiniz her zaman sizinledir’ dedi.

Gözlemlenebilen bütün astrolojik olayları kadranında gösteren ‘Trilogy Set’ modeli ile Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Ulysse Nardin saat firmasının sahibi Rolf Schnyder, erkeğin taktığı tek mücevherin saat olduğunu söyledi.

Yaklaşık 2 yıl önce ürettikleri saate, üzerindeki Orta Asya insanını simgeleyen figürler nedeniyle ‘Genghis Khan’ (Cengiz Han) ismini verdiklerini belirten Schnyder, altın kaplama olan bu saatin 550 bin dolar (yaklaşık 811 milyar lira) değeri ile en pahalı saatleri olduğunu da belirtti.

Şimdiye kadar 12 adet satılan saatin üretimini 30 adetle sınırladıklarını açıklayan Schnyder, ‘Koleksiyonerler, Cengiz Han modelini satın almadan önce onu yakından görebilmek için fabrikamıza özel uçakları ile geliyorlar. Cengiz Han’ın müşterileri arasında İngiliz Kraliyet Ailesi ve Ortadoğu’daki birçok işadamı da var’ diye konuştu.

Saatlerin taklit edilmesinden korktuğunu itiraf eden Schnyder, İsviçre’nin Le Locle şehrinde bulunan Ulysse Nardin saat fabrikasında yeni saat modelleri için yaptıkları çalışmaları gizli yürüttüklerini söyledi.

Yeni modellerin patentini diğer saat firmalarına kaptırmamak için böyle bir yola başvurduklarını belirten Schnyder, ‘Saat dünyasında önemli olan taklit etmemek ve edilmemek. Aldığımız 18’i altın olmak üzere 4500 ödül bizim nasıl çalıştığımızın göstergesidir’ diye konuştu.

Modayı takip etme, yarat

Anthony Hopkins, Serena Williams, Sharon Stone, Sylvester Stallone ve Nicholas Cage gibi ünlülerin kollarını süsleyen Corum satlerinin CEO’su Michael Wunderman ise amaçlarının Corum marka saatleri takan insanların değişik duygular hissetmesini sağlamak olduğunu söyledi.

29 yaşındaki Wunderman, Türkiye’de Corum saat firmasının ismine benzeyen ‘Çorum’ ilini duyduğunda çok şaşırdığını belirtti. Wunderman, Corum’un ilkesinin ‘modayı takip etme, yarat’ sözü olduğunu kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!