Favori kraliçe oldu

Güncelleme Tarihi:

Favori kraliçe oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Star TV'nin düzenlediği ‘‘1998 Türkiye Güzellik Yarışması’’nın birincisi, kamp döneminin başından beri favoriler arasında gösterilen 20 yaşındaki Zeynep Tokuş oldu.

Ankaralı güzel Zeynep, yıllardan beri kraliçeliği kimseye kaptırmayan İzmirlilerin saltanatını da yıkmış oldu. Yarışmada ikinciliği İzmirli Gülsün Durak, üçüncülüğü yine İzmirli olan Selin Eser aldı. Bursalı Ezgi Deniz ise, Blendax Güzeli seçildi.

Pınar Altuğ ile Murat Başoğlu'nun sunduğu törende, dekor ve ışık düzeni beğenilirken, sunucuların sürekli teklemesi eleştirilere sebep oldu. Gecede Ricky Martin, Ajda Pekkan ve Rachid Taha da sevilen parçalarından oluşan birer konser verdiler. Özellikle Ricky Martin, davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

Yarışmada Türkiye güzeli seçilen Zeynep Tokuş 4 milyar TL para ödülü, Renault Megane marka bir otomobil, Clup Flipper'dan devre mülk, Amerika'da dil eğitimi ve Nokia 6110 cep telefonu kazandı. Yarışmanın ikincisi Gülsün Durak Renault Clio, üçüncü güzeli Selin Eser ise, Renault Twingo marka otomobil sahibi oldu. Ayrıca ikinci ve üçüncü güzele devre mülk, bir aylık lisan eğitimi ve cep telefonu verildi. Blendax güzeli Ezgi Deniz ise, beş bin dolar para ödülü ve cep telefonu kazandı.

Salon doldu taştı

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı önceki akşam büyük bir izdihama sahne oldu. 1750 kişilik salon, kapasitenin çok üzerinde konuk ağırladı. Davetlilerin bir kısmı oturacak koltuk bulamayınca, yarışmayı merdivenlerden izledi. Kimileri ise, salona bile giremedi. Bu arada yarışmanın koreografı Sait Sökmen ve finalistlerin kostümlerini hazırlayan Cemil İpekçi'nin kreasyonu çok beğenildi. Özellikle İpekçi'nin finalistler için hazırladığı siyah gece kıyafetleri çok ilgi çekti. Yarı finale kalan son 10 yarışmacıya, bu kez sunucular yerine eski Türkiye güzelleri, daha önce kendilerine yöneltilen soruları sorarak uğur getirmesini dilediler. Ricky Martin, ‘‘İyi Akşamlar Türkiye’’ diyerek söze başlaması üzerine büyük alkış aldı. Martin, şarkı aralarında kendisini alkışlayan izleyicilere de Türkçe teşekkür etti.

Tacı Ankara’ya götürdü

20 yaşındaki 1998 Türkiye Güzeli Zeynep Tokuş, İzmirli güzellerin yıllar süren liderliğine son verdi ve tacı Ankara’ya götürdü. Zeynep'i ilk kutlayan annesi Güzin Çarkoğlu ve ablası İrem Akcan oldu. Lise mezunu olan Zeynep, stilistlik kurslarına devam ediyor.

Ricky’den nefes kesen şov

Geceye katılan popüler şarkıcı Ricky Martin, sahne performansıyla göz doldurdu. Porto Riko vatandaşı olan Martin, aralarında ‘‘Maria’’nın da bulunduğu üç şarkı seslendirdi.

Daha önce yeni albümü ‘‘Diwan’’ı tanıtmak için İstanbul'a gelen Rachid Taha, Star'ın yarışmasında da sahne aldı. Rai müziğin sevilen ismi Cezayirli Taha, ‘‘Ya Rayah’’ başta olmak üzere dört şarkı seslendirdi.

Ezgi Deniz Blendax güzeli, Gülsün Durak ikinci seçilirken, Zeynep Tokuş kraliçelik tacını aldı. Üçüncü ise Selin Eser oldu.

Yarışmanın jüri üyeleri arasında yer alan Semiramis Pekkan, Yıldırım Aktuna ve Ajda Pekkan gecenin en çok ilgi çeken kişileri arasındaydı. Aktuna geceye Semiramis Pekkan ile gelirken, çıkışta iki güzel kardeşle birlikte gitti.

Star TV'nin sahibi Cem Uzan ve yeni eşi Alara Koçibey, geceye ev sahipliği yaptılar.

Uzun zamandır beraber olan Cem Uzan'ın kardeşi Hakan Uzan'la Yeşim Salkım, yarışmayı izlemeye birlikte geldi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!