Köz Domates ve Kırmızı Biber Çorbası

Fırınlanmış kırmızı biberlerin ve sulu domateslerin o isli, derin aroması sıcacık bir kasede içinizi ısıtmaya geliyor. Kadifemsi dokusu ve üzerine eklenecek erimiş kaşar rendesiyle bu çorba, akşam yemeklerinizin en şık başlangıcı olacak.

Köz Domates ve Kırmızı Biber Çorbası
Köz Domates ve Kırmızı Biber Çorbası
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

Kullanılan ürünler;

  •  Fakir Hausgeräte Easy Chefry Airfryer
  • Fakir Hausgeräte Mr. Chef Quadro Blender Set Silver Stone

Malzemeler

  •  5 adet domates
  •  2 adet kapya biber
  •  1 adet kuru soğan
  •  4 diş sarımsak
  •  3 yemek kaşığı zeytinyağı
  •  1 yemek kaşığı domates salçası
  •  2–3 dal taze kekik
  •  1 çay kaşığı toz şeker
  •  1 çay kaşığı tuz
  •  1/2 çay kaşığı karabiber
  •  1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  •  2 su bardağı sıcak su
  •  2 yemek kaşığı krema

Servis için

  •  Taze kekik
  •  Taze çekilmiş karabiber
Nasıl Yapılır
  1. Domatesleri ve kuru soğanı dörde bölün. Kapya biberleri iri parçalar halinde doğrayın.

  2. Domatesleri, kapya biberleri, soğanı ve sarımsakları Easy Chefry Airfryer haznesine alın. Üzerine zeytinyağı, domates salçası, taze kekik, toz şeker, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi ekleyerek karıştırın.

  3. Easy Chefry’yi 180–200 °C arasındaki uygun bir programda çalıştırın. Sebzeler yumuşayıp kenarları güzelce közlenene kadar kontrollü şekilde pişirin.

  4. Közlenen sebzeleri Mr. Chef Quadro Blender Set Silver Stone haznesine alın. Üzerine sıcak suyu ve kremayı ekleyin. Pürüzsüz bir çorba kıvamına gelene kadar çekin. Kıvamına göre dilerseniz bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz.

  5. Hazırladığınız çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Taze fesleğen, krema, biraz peynir ya da taze çekilmiş karabiber ile tamamlayabilirsiniz.

  6. Köz domates ve kırmızı biber çorbası servise hazır.

  7. Afiyet olsun.
Kapat