Eyvah, bebek geliyor korkusundan kurtulun

Güncelleme Tarihi:

Eyvah, bebek geliyor korkusundan kurtulun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2006 00:00

Kızı Derin doğduktan sonra destek alabileceği merkez bulmakta güçlük çeken Jülal Zalma, kendi çözümünü kendi yarattı ve bir eğitim merkezi kurdu. Zalma, bu merkezde anne adaylarının doğum endişelerinden büyük oranda kurtulduğunu, bebek bakımıyla ilgili önemli bilgiler edindiğini söylüyor.

Özel bir şirkette satış temsilcisi olarak çalışırken, 32 yaşında ikinci çocuğuna hamile kalan Jülal Zalma, zor bir hamilelik geçirdi. Üstelik planlayarak dünyaya getirdiği 4.5 yaşındaki oğlu Berke’ye hamile olduğu dönemin aksine, bu kez kendisini hazır hissetmiyordu. İşini aksatmadan, eşiyle birlikte destek alabileceği bir merkez bulamadı. Şu anda 1.5 yaşında olan kızı Derin doğduktan sonra da sıkıntılı bir dönem yaşayan Zalma, sonunda işten ayrılarak, tazminatıyla Anne Işığı Eğitim Merkezi’ni kurdu. Merkez, hamilelik döneminin yanı sıra, 0-3 ve 3-6 yaş arası çocuklara nasıl bakılacağına ilişkin eğitim veriyor.

BİRÇOK ANNE KENDİNİ YETERSİZ HİSSEDER

Zalma’nın geçtiğimiz yıl eylül ayında açtığı Anne Işığı Eğitim Merkezi, hamileleri anneliğe hazırlıyor, anneleri de çocukları 6 yaşına gelene kadar yaşayabileceklerine dair bilgilendiriyor. Jülal Zalma, anneliğin içgüdüsel olduğunu söylüyor. Ancak bebeğini kucağına aldığında hiç tanımadığı duyguları yaşayan birçok annenin, hastaneden eve geldiğinde yetersizlik hissettiğini, bunun da endişeye neden olduğunu vurguluyor. Zalma’nın eğitim merkezindeki ilk amacı, çocuk gelişim uzmanı, pediatri hemşiresi ve psikologlarla bu endişeleri gidermek.

Her annenin bebeğin emzirilmesinde sorun yaşadığını belirten Zalma, anne adaylarına protez meme ile emzirmeyi de öğretiyor. Anne Işığı Eğitim Merkezi’nde, bir çocuk psikolojisi uzmanı, bir çocuk gelişim uzmanı, bir diyetisyen, bir pediyatri hemşiresi, üç danışman hekim, bir dahiliye doktoru, bir kadın doğum uzmanı ve bir çocuk hastalıkları uzmanı görev yapıyor. İsteyen ailelere, 6 yaşın üzerindeki çocuklar ve ergenler için de psikolojik destek sağlanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!