Evrim Solmaz kafası

Güncelleme Tarihi:

Evrim Solmaz kafası
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 12, 2012 00:00

'Umutsuz Ev Kadınları' sezonun en ses getiren dizilerinden biri. Evrim Solmaz da umutsuz kadınların en seksisi Gabrielle'in Türk versiyonu Zeliş'i canlandırıyor. Geçen hafta katıldığı 'Beyaz Show'dan sonra sosyal medyada herkes onun tuhaf davranışlarını konuştu. Bazıları alkollü olduğunu bile iddia etti. Solmaz bu davranışlarına açıklık getirdi.

Haberin Devamı

MALZEMELER:

İki ölçü canlı yayın fobisi

Bir ölçü kendin gibi olmak

Aldığı kadar anksiyete

Bir tutam samimiyet

Bolca heyecan

Geçtiğimiz hafta 'Beyaz Show'a bir çıktınız pir çıktınız. Twitter sallandı... Programdaki heyecanlı hareketlerinizden dolayı "Kafası iyi mi, alkol mü aldı?" bile diyenler oldu?

- Kesinlikle öyle bir şey yok. Ben en fazla ayda bir kere yemekle bir-iki kadeh içerim. Her sabah 08.00'den gece yarılarına kadar çalışıyorum. Ezber ve sesli çekim yapıyorum. Haftada bir gün İstanbul'da, iki gün İzmir'de Müjdat Gezen Sanat Merkezlerinde sahne tatbikatı dersleri veriyorum. Geri kalan sürede içki içsem, ertesi gün aynı tempoyla nasıl çalışabilirim?

Peki söylendiği gibi canlı yayın fobiniz mi var?

- Evet, canlı yayın fobisi diyebiliriz. Bir yanda çok çaba sarfederek inşaa ettim, yıllardır terleyerek savaştığım bir oyuncu kimliğim var. Diğer tarafta arkadaşlarının ve ailesinin yanındaki 'Evrim' var. Deli dolu, sevgisinde ve sinirinde yüksek, heyecanlı... Canlı yayın çok geniş kitlelere hitap ediyor. Formal bir kimlikle rol yaparak, konuşma çabası bende yabancılaşma yaratıyor.

Haberin Devamı

Sizde kendiniz gibi olun o zaman...

-  İşte o zamanda Twitter sallanıyor (Gülüyor). O gece televizyon programında da kendim gibi olmaya karar verdim. Sonra içime kapanmaktan, kitlenmekten korktum. Oradaki iç çekişmem bende anksiyete yarattı. Aslında benim istediğim, yüreğimden geçenleri samimiyetle ortaya koyarken yanlış anlaşılmamak.

Peki madem böyle bir durumunuz var, neden oyunculuk gibi gözününde olacağınız bir mesleği seçtiniz?

- İnan işin başında bunları düşünmüyorsun. Benim yıllardır derdim sadece çok iyi bir oyuncu olmak.

Bu söylenenler sizi üzüyor mu?

- Benim yolumu kesmek, varlığımı tehdit eden negatif eleştiriler kalbimi kırıyor. Anksiyetem daha da çok arttı. Benim için yeni şeyler ama alışacağım.

Doktora gitmeyi falan düşünüyor musunuz?

- Böyle tavsiyeler verenler var (Gülüyor). Terapi almaya karşı değilim, çağdaş bir durum.

LOKANTANIN ISITICISI VARDI ADIM ÇILGIN ZELİŞ'E ÇIKTI

Bir de geçen hafta et restoranı çıkışı basında yer aldınız... Telaşlı hareketleriniz yine gündem oldu...

Haberin Devamı

- Yemekten sonra bir sigara içmek için lokantanın kapısına çıktım. Lokantanın ısıtıcıları vardı. O yüzden önüm açıktı. Ondan sonra magazin basınını okuyun: Çılgın Zeliş mi ararsınız, alkol sebebiyle çakırkeyif diye başlıklar mı...

12 YILDIR SAVAŞ SANATLARI EĞİTİMİ ALIYORUM

'Umutsuz Ev Kadınları'nın yabancı versiyonunda Eva Longoria favori karakteriniz miydi?

- Diziyi 8-10 bölüm izlemiştim ve oradaki kadın karakterlerin hepsini beğeniyordum. Bu rol bana geldiğinde önce biraz çekindim. Eva ile kıyaslanacaktım. Yönetmenimiz benim çekici olduğumu düşündü ve ikna etti. Kilo almıştım, bayağı uğraştım ve altı kilo verdim. Senaryoya çok çalıştım. Özellikle yabancı versiyonunu izlemeyenler tarafından emeğimin karşılığını gördüm.

Haberin Devamı

ZeliÅŸ karakteri gibi cilveli biri misiniz?

- Cilve benim karakteristik bir özelliğim değil. 'Hanım Çiftliği'nde canlandırdığım Gülizar da cilveliydi ve iki sene canlandırmıştım. Ama iki karakterin cilveleri birbirine karışmamalıydı. Birbirinden farklı beden hareketleri ve konuşma tonları için çaba sarf ettim. Beden dilimi iyi kullanmayı da 35 yaşında yaptığım yüksek lisansta öğrendim.

Sizin en umutsuz yanınız nedir?

- Umutsuzca sevgi doluyum!

Dört yıldır sevgiliniz olmadığı doğru mu?

- Evet, artık bu arkadaşlarım arasında şaka konusu olmaya başladı. Takdiri ilahi diyerek konuyu kapatıyorum.

Bir erkek nasıl sizi tavlar?

- Şekil bir yana öz çok önemli. Biri bana bir kucak dolusu gül getirse ona aşık olurum diyemem. Bu karşılıklı bir etkileşim ve bir süreç.

Haberin Devamı

Savaş sanatları merakınız nereden geliyor?

- O dönemde hayatımda birtakım eksikler hissediyordum. Arkadaşımla birlikte bir gün savaş sanatları için deneme derslerine gittim. Kum torbasına bile vuramıyordum, tam iki yıl uğraştım. Bu artık benim yolumun bir parçası. 12 yıldır savaş sanatları, sekiz yıldır kung fu eğitimi görüyorum. Hayatımı çok dengelediğine inanıyorum.

Åžimdi dereceniz ne?

- Hoca olmak için gereken minimum noktaya kadar geldim.

Hiç özel hayatınızda bu öğrendiklerinizi kullanmanız gerekti mi?

- "Aman senden uzak duralım" esprisi yapılıyor. UzakdoÄŸu felsefi zihin, beden ve nefestir. Fiziksel olarak kullanmak durumunda kalmadım ama zihinsel olarak kullanabilirim.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!