Evlilik sonrası ilk rekor denemesi

Güncelleme Tarihi:

Evlilik sonrası ilk rekor denemesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2004 00:14

Yasemin Dalkılıç yedinci dünya rekoruna hazırlanıyor. Dalkılıç, 45 metreye palet dahil hiçbir malzeme kullanmadan dalarak evlilik sonrası ilk rekoruna imza atmış olacak.

- 40 metrenin ardından yeni bir rekor denemesi... Neler söyleyeceksiniz?

Malzemesiz serbest dalış, dalışın en zor stillerinden biri. 2 yıldır ara verdim. Geçtiğimiz yıl sağlık sorunlarından ve ara vermemden dolayı boşluklarım oldu ve bu arada sosyal faaliyetlerin içindeydim.

- Kanadalı dalgıçın 41 metrede yani elinizden aldığı 1 metre fark için neler düşünüyorsunuz?

Rekorların kırılması normaldir. Bu 1 metre de olabilir 5 metre de... Dalışla ilgili bir hırsım, dünya rekorum gibi bir hedefim de hiçbir zaman olmadı. Kendi derinliklerimi geliştirmeye çalışıyordum ve bu denemelerde rekorlarımı oluşturuyordum. Benim için rekor, gezegenimize hayat veren büyülü mavi sularla içten ve dokunaklı bir ilişki anlamına geliyor. Kırdığım rekorlar şöhretten ve birinci olmaktan öte anlamlar taşıyor. Şu an rekorlarımı kırmak üzere çalıştırdığımız bir Rus sporcu var. Egolarım çok fazla gelişmedi ve hırsım yok. Onun bu rekorları kırması, başarılı olmasından ben de mutlu olurum. Herkesin böyle düşünmediğini ve egoları olan insanların da olduğunu biliyorum ama ben böyle değilim.

Sponsor arıyor

- 45 metre dalış ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Varolan rekorumun üzerine bir 5 metre daha dalacağım. 11 Haziran’da Kaş’ta olacak bu denemem. Bununla ilgili de sponsor arayışımız var. Çünkü dalış çok yüksek maliyetli bir spor. Bu rekor denemelerini gerçekleştirebilmem için bu şart. Son rekorlarımı 2001 yılında yaptım. Sponsorumun o yılki reklam değeri 68 milyon dolar görünüyor. O yıl dünyada ismi geçen Türk oldum ve her seferinde bunların geri dönüşü sponsorlar için avantajlı oluyor.

- Yeni çalışmalarınız var mı?

Bu yıl 2 rekor denemesi yapacağım. Ayrıca yine bu yıl ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ ana başlığıyla düşündüğümüz ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik seminerler düzenleyeceğiz. Yazın Kaş’ta spor kampları düzenliyoruz ve orada çalışmalar yapıyoruz. Amacımız sıfırdan başlayarak dalış öğretmekten çok sporun çocukların hayatlarındaki önemini öğretmek ve spora özendirmek.

Albüm çıkaracak

- Büyüklere yönelik çalışmalarınız yok mu?

Kaş’ta yazın bunu yapıyoruz. Geçen kursumuz bir ay önceydi. Afrika, Yeni Zelanda, Finlandiya, Yeni Rusya dahil 12 farklı ülkeden sporcular vardı.

- Farklı bir çalışma içine girmeyi düşünüyor musunuz?

Bir belgesel dizisi çekmemiz söz konusu. Dünyanın çeşitli ülkelerinde bunu çekeceğiz. Tamamen sualtı dünyasına yönelik olmamakla birlikte benim de bir dalgıç olarak sualtı dünyasını da anlatacağım bir çalışma olacak. Fakat tamamen sualtı değil Avustralya’nın çölleri, Bahamalar’da balinalar yunuslarla dalış, Peru’da Maçu Piçu dağına tırmanış gibi farklı yerlerde bu belgeseli çekeceğiz. Daha çok projemiz var ama bunların hepsinin ortak sorunu maddiyat ve sponsor arayışı. Bunlarla ilgili detaylı bilgi web sitem yasemindalkilic.com adresimde.

- Hayatınızda bir de müzik var...

Evet, 6-7 yaşından beri piyano çalıyorum, gitar da çaldım. Birkaç görsel projeye müzik yaptım. Şimdi de sadece müzik konusunda enstrüman ağırlıklı albüm yapmam söz konusu. Bu bir elektronik müzik tarzı olacak.

Su içinde doğum yapmam

- Yeni evlisiniz... Nasıl gidiyor?

Evlilikle bir şey değişmedi hayatımda. Daha önce de birlikteydik zaten. Evlilik için genç değildim, zaten uzun zamandır birlikteydik.

- Antrenörünüz olmasından dolayı bu evlilik kaçınılmaz mıydı?

Uyumluyuz ama kaçınılmaz olması diye birşey olamaz. Çünkü çalıştırdığı o kadar çok kadın var ki! Yani evliliği ya da birlikteliği onlardan bir tanesiyle de yapabilirdi. Ama biz birbirimizi sevdik ve aynı bakış açımızdan dolayı da birlikte olduk.

- Bebek düşünüyor musunuz?

Evet, istiyoruz ama şu anda değil. Birkaç yıl sonra düşünüyoruz..

- Suyun içinde bir doğum mu istersiniz?

Yoo, hayır suyun içinde bir doğum düşünmedim. Normal bir doğum olmasını isterim.

- Çocuğunuzun dalış sporu yapmasını ister misiniz?

Evet isterim. Bu büyük bir ihtimalle olacaktır ama kendisi isterse.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!