Evliliğini kurtarmak isteyenlere dans dersi

Güncelleme Tarihi:

Evliliğini kurtarmak isteyenlere dans dersi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kötü giden evliliği ne kurtarabilir? Aslında hiçbirşey. Ama yine de bir şans vermek istiyorsanız, bu belki de dans olabilir! İnsanın ruh sağlığı ile uğraşan bilimler, dansın olumlu etkilerini saymakla bitiremiyor. Müzik ruhu besliyor, egzersiz bedene iyi geliyor. Dansta ikisi birleşiyor, çifte kuvvet oluyor.

Kadıköy'de, sahibi olduğu Estetik Dans Merkezi'nde dans dersleri veren Arif Alaşan, kendilerine psikolog tavsiyesiyle gelen öğrencileri olduğunu söylüyor. Alaşan'ın her yaştan öğrencisi var. Sadece çiftlerden oluşan sınıfında, yedi evli çifte ders veriyor. Ona göre çiftler dans sırasında gösterdikleri uyumu, hayatlarının diğer alanlarına da taşıyorlar. 20 yıllık evli çiftler, derslerde flörtü keşfediyorlar, birbirlerine yakınlaşıyorlar.

Yalnızca uzun süre birlikte yaşamaktan kaynaklanan sorunlar değil, bazen bizatihi dansın kendisi sorun olabiliyor. Sosyal konumları gereği sık sık davetlere katılmak zorunda olan çiftler, kötü ve uyumsuz dans ettikleri zaman birbirlerine kızıyorlar. Arif Bey, yurt dışındaki elçilik görevlerine başlamadan önce gelip kendisinden ders alan çiftlerden söz ediyor.

17 yıldır evli olan Öjeni-Hayri Levi çifti, dans derslerinin evliliklerine canlılık getirdiğini anlatıyor, evde figürleri denerken ya da bir davette güzel bir dans sergilerken mutlu olduklarını anlatıyorlar. Yine eşiyle derslere gelen Eti Namet, dansın spordan daha keyifli ve romantik olduğunu düşünüyor.

Arif Alaşan, herkesin dansı öğrenebileceği iddiasında: ‘‘Okula giden bir çocuğun nasıl okuma yazma öğrenmemesi mümkün değilse, düzenli dans dersleri alan birinin de dans edememesi mümkün değil.’’

Dansta gösterilen başarı dinlenen müzikle de ilgili. Kulağı klasik müzik tınılarına alışmış birinin, örneğin vals öğrenmesi daha kolay oluyor. Arif Alaşan her tür dansın dersini veriyor. Şu sıralar tangonun gözde olduğunu söylüyor. Ve öğrencilerinin dans ettikçe mutlu olduklarını gözlerinden okuyabildiğini anlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!