Evcimik: Neden boşanıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Evcimik: Neden boşanıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yonca Evcimik ve eşi Harun Özakıncı, kesin olarak boşanma kararı aldılar. Üç aydır ayrı yaşayan çift, geçtiğimiz hafta sonu son kez bir araya gelerek, yeniden birleşme kararını gözden geçirdiler. Ancak bu görüşme ikilinin ayrılık kararını perçinledi.

Günlerden beri magazin basınında boşanıp, boşanmayacakları tartışması sürüp giden Yonca Evcimik ile Harun Özakıncı, gazetelere gönderdikleri metinde, ‘‘Bu kararı almak ikimiz için de kolay olmadı. Önce küçük küçük ayrılıklarla yalnızlık provası yapıldı. Ancak ne yazık ki her yeniden dönüş ayrılığı, kırgınlığı getirdi. Birbirimizi daha fazla kırmamak, incitmemek adına bu kararı almak zorundaydık. Çünkü halen birbirimizi seviyoruz ve bu sevgiyi korumak istiyoruz. Birbirimizi sevgiyle, saygıyla anmak, aramak hakkımız olsun diyoruz. Anılarımız güzel olsun, geçmişe nefretle değil, sevgiyle bakalım diye düşünüyoruz’’ açıklamasına yer verdiler.

Yaklaşık on yıldır birlikte olan Yonca Evcimik ve Harun Özakıncı'nın ayrılıkları sanat dünyasında çok da sürpriz olmadı. İkiliyle ilgili çıkan boşanma dedikoduları bir yıldan bu yana yoğunlaşmıştı.

Ayrılık kararına çok üzülen Harun Özakıncı, ayrılıklarının nedenini şiddetli geçimsizlik olarak açıkladı. Akıncı, ‘‘Aslında birbirimizi hâlâ seviyoruz. Ancak toleransımız bitti. Keşke ailesine ve bana gösterdiği ilgiyi dengeleyebilseydi. Bana sorarsanız, 'Onlara fazla ilgi gösteriyordu' derim, onlara sorarsanız 'Eşine fazla ilgi gösteriyordu' derler’’ şeklinde konuştu.

Çiftin anlaşmazlıkları Evcimik'in dizi çalışmalarının yoğunlaşmasıyla başlamıştı. ‘‘Yonca gece yarılarına kadar dizi çekimlerinde kalıyordu. Ona da hak veriyordum, işiydi ve yapmak zorundaydı. Ama ev yaşantımız kalmamıştı’’ diyen Özakıncı, ayrılsalar bile iki iyi dost olarak kalacaklarını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!