EÜ'ye güzellik merkezi

Güncelleme Tarihi:

EÜye güzellik merkezi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2004 11:48

Ege Üniversitesi (E.Ü) bünyesinde cilt bakım ve güzellik merkezi açıldı.

Haberin Devamı

E.Ü Meslek Yüksekokulu (EMYO) bünyesindeki Cilt Bakımı ve Güzellik Merkezi'nin açılışında konuşan EMYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Metin, sağlıklı ve bilinçli uygulamalar yapabilecek güzellik uzmanları yetiştirmek amacıyla, 2003 yılında öğretim çalışmalarına başladıklarını anlattı.

Cilt Bakımı ve Güzellik Programı öğrencilerinin uygulama çalışmalarını bugüne kadar E.Ü Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı ile bir güzellik salonunda gerçekleştirdiklerini belirten Metin ”Bundan böyle program öğrencilerimiz pratik çalışmalarını, kendi okulumuz bünyesindeki laboratuarımızda yapabilecek. Sağlıklı ve güzel cilde sahip olmayı herkes ister. Cilt bakımı bilinçli ellerde, hijyenik kurallara uygun ve kişinin stiline uygun yapıldığında, güzellik ve sağlık bir arada gerçekleşir” dedi.

Haberin Devamı

E.Ü Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır ise meslek yüksekokullarının sayısının artırılarak, öğrencilerin buralara teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Bayındır, bu okulların işsizlik için iyi bir önlem olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Ülkemizdeki meslek yüksekokullarının sayısını arttırarak, öğrencileri ve ailelerini buralarda okumaları için teşvik etmeliyiz. Ülkemizin bu gençlere ihtiyacı var. Üniversite kapılarındaki yığılmaları, ancak bu şekilde eritebiliriz. Meslek yüksekokulları, yükseköğretim sistemi için kurtuluştur.”

Açılışa İzmir Vali Yardımcısı Mümtaz Fahri Aykırı, İzmir İl Çevre Müdürü Vildan Gündoğdu ve çok sayıda davetli katıldı.

CİLT BAKIM MERKEZİ...

Cilt Bakımı ve Güzellik Merkezi Programı'nın örgün eğitim 80, ikinci öğretiminde de 26 olmak üzere 106 öğrencisi bulunuyor. Programda cilt bakım uygulamaları, temel makyaj, cilt bakımı ve kozmetik bilgisi, estetik, vücut bakımı uygulamaları, vücut masajı, insan ilişkileri ve iletişim, sahne ve objektif makyajı, el ayak tırnak bakımı, bilgisayarlı saç kesimi gibi dersler okutuluyor.

Haberin Devamı

Merkezde fön, ölçülü kaş alımı, manikür, pedikür, sir, iğneli epilasyon, jelli epilasyon, kaş ve kirpik boyama, makyaj, tüm vücut masajı, bölgesel vücut masajı, kirpik perma, klasik cilt bakımı, ampullü cilt bakımı, nem kürü, cilt toparlama, kollajen bakım, kalıcı makyaj, protez dudak gibi hizmetler verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!