Eurovision'da geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Eurovisionda geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2004 11:35

Eurovision 2004 Şarkı Yarışması’nın 15 Mayıs Cumartesi günü yapılacak final etkinliğinde son hazırlıklar tamamlanarak geriye sayım başladı. Yarışmanın etkinlik organizatörleri, finale gelecek tüm izleyicilere, canlı yayın başlamadan bir saat önce yarışmanın yapılacağı Abdi İpekçi Arena’ya gelmelerini öneriyor.

Haberin Devamı

Eurovision 2004 Şarkı Yarışması, 11 Mayıs tarihinde gündüz ve gece düzenlenecek iki prova ile başlayacak. 12 Mayıs’ta gündüz gerçekleşecek provanın ardından, gece düzenlenecek yarı final TRT’den canlı olarak izlenebilecek. 14 Mayıs’ta iki prova daha yapılacak. Yarışmanın finali ise 15 Mayıs Cumartesi gündüz yapılacak provadan sonra aynı gece TRT’den canlı olarak yayınlanacak.

Yarışma finalinin yapılacağı Abdi İpekçi’nin kapıları 15 Mayıs günü Türkiye saatiyle 19:30’da  açılacak. 22:00’de başlayacak final canlı yayınlanacağı için kapılar 21:00’de izleyici girişine kapatılacak. Eurovision Şarkı Yarışması organizatörleri izleyicilere kapıların kapanma saatinden en az 1 saat önceden yerlerini almalarını öneriyor.

SAHNE TASARIMI DEĞİŞTİ

Bu arada, Eurovision Şarkı Yarışması’nda, prodüksiyona bağlı olarak yapılan son dakika değişikliği doğrultusunda sahne tasarımı ve TV kamera düzeni değiştirildi. Bu değişiklik nedeniyle, “saha içi” adını taşıyan bölümde yeri olan bilet sahiplerinin çok küçük bir kısmının yerleri değiştirildi. Etkinlik organizatörleri, yeri değişen bilet sahiplerinin eşit ya da daha iyi bir konumda oturmaları için ellerinden geleni yaptılar. Ayrıca, etkinlik organizatörleri, yeri değişen bilet sahipleri ile etkinlik öncesinde irtibata geçecek.

Haberin Devamı

Finali izleyecek bilet sahiplerine yarı final ve final etkinlikleri için show başlamadan en az bir saat önce yerlerini almalarını öneren TRT Eurovision Yapımcısı Bülent Osma, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Eurovision, TV’lerden de canlı yayını yapılacak bir organizasyon olduğu için kapıların kapanması konusunda sürece uymak durumundayız. Bu sebeple izleyicilerin en geç saat 20:00’de yerlerini almalarını öneriyoruz.”

Türkiye’nin 49 yıldan bu yana ilk kez ev sahipliği yapacağı Eurovision Şarkı Yarışması’nın 16 Şubat tarihinde satışına başlanan biletlerinin tamamı iki ay içinde satılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!