Eurovision için aile dayanışması

Güncelleme Tarihi:

Eurovision için aile dayanışması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl 9 mayısta İngiltere'de yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkemizi temsil edecek ‘Unutamazsın’ adlı şarkı tam bir aile dayanışması sonucu ortaya çıktı. Şarkının bestecisi Erdinç Tunç, söz yazarı eşi Canan Tunç ve seslendiren de genç pop sanatçısı Tüzmen. Ayrıca Tunç, Tüzmen'in eşi İlginç'in de ağabeyi.

Eurovision'da aldığınız bu ödül diğer ödüllerinizden ayrılıyor mu?

TUNÇ- Tabii... Maddi ödül olarak diğerleriyle karşılaştırıldığında en az maddi ödüllü yarışma. Ama bunun şöhreti, şanı bir başka. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kendi adına temsil etmeniz için sizi yolluyor. Bunun şerefi, onuru çok büyük. Bunun yanında çocukluk rüyanızın gerçekleşmesi de başka bir önem taşıyor.

Böyle bir sonucu bekliyor muydunuz?

TUNÇ- Her şarkı gibi bekliyorduk, ümitleniyorduk. Ama yarışma provalarının akışı içerisinde birkaç şarkı çok favoriydi. Ama biz de iddialıydık. Sözümüz güzeldi, şarkıya uymuştu. Şarkıyı seslendirecek adam da çok iyi monte edilmişti. Tüzmen de çok iyi yorumladı şarkıyı. Şarkıyı okuyup sahneden indikten sonra şansımızın umduğumuzdan çok daha fazla olduğunu anladık. Çünkü diğerlerinin performansı beklediğimizden düşük çıktı.

İngiltere'de ne bekliyorsunuz?

TÜZMEN- Tabii ki güzel bir derece bekliyoruz. Bir defa, ülkemizi iyi temsil etmei düşünüyoruz. Türkiye bize, ‘‘git şarkıyı söyle, gel’’ demiyor. ‘‘Ülkeni orada göster’’ diyor. Biz bunu anladık iki gün içinde. Ülkemiz hakkındaki kötü imajları değiştirip, yanlış imajları doğrulayıp, hem kültürümüzle, hem birikimimizle bunu göstermek istiyoruz. Ben doktorum, Tüzmen inşaat mühendisi, eşim müzik öğretmeni, Tüzmen'in eşi ekonomist. Kültürlü bir ekip olduğumuzu düşünüyorum.

İyi bir derece elde edememek sizi yıkar mı?

TÜZMEN- Kesinlikle yıkmaz. Yeter ki, ben parçayı orada, sahnede iyi söyleyebileyim. Kötü söylersem tabii, ki, bunun sorumlusu ben olurum. Ama parçayı gerektiği gibi okursam görevimi yapmış olarak kabul ederim kendimi.

Yarışmaya nasıl hazırlanacaksınız?

TÜZMEN- Kondüsyonumuz her zaman yüksek olmalı. Sonuçta bu bir yarışma. Parçanın alt yapısında bir değişiklik yok. Zaten yalınlığıyla dikkat çeken bir parça. Ancak oradaki sahnede, o heyecan ve sorumluluk altında parça nasıl söylenir? Bunun için zor şartlarda, mesela sabah uyanır uyanmaz, gece yatarken falan, sesin en kötü olduğu zamanlarda şarkıyı söyleyerek çalışacağım. Çeşitli kokteyllere, resepsiyonlara katılacağız. Buralardaki görüntümüzde çok önemli bizim.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!