Estetik burunda tıkanıklık sorunu

Güncelleme Tarihi:

Estetik burunda tıkanıklık sorunu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2003 10:51

Birçok kişi burnunun dış görünümünden yakınır. Kişinin soluk alma güçlüğünün yanı sıra yüz hatları ile orantısız kemerli bir burnu da varsa ve rahat nefes almasını sağlayan bir cerrahi girişim geçirecekse çoğunlukla burnunun dış görünümünü de düzettirme arzusundadır.

Haberin Devamı

Burun estetik ameliyatları kimi zaman (ülkemizde çoğunlukla) burun fonksiyonuyla ilgili cerrahi eğitim almamış plastik cerrahlar tarafından gerçekleştiriliyor. Bu nedenle de halk arasında burun estetiği yapılınca burundan nefes alma sorunları ortaya çıkar gibi bir yanlış kanı oluştu.

 

Daha önceki burun cerrahisiyle ilgili yazılarımda da söz ettiğim gibi burun işlevleri açısından vazgeçilmez ve yeri doldurulamaz bir organdır. Burun estetik cerrahisi ile ilgilenen ve zaten amacı burun fonksiyonlarını iyileştirmek olan kulak burun boğaz (KBB)uzmanları için her zaman ilk amaç rahat nefes alan bir burun oluşturmaktır.

 

Elbette estetik girişimler sırasında zaman zaman burun hacminde küçültmeler yapılır. Ancak doğru teknikler ve yüz ölçülerine uygun cerrahi uygulandığında bu hacim küçültmeleri soluk almada güçlük oluşturmaz ve kişi daha küçük bir burunla eskisinden çok daha rahat nefes alabilir.

Haberin Devamı

 

Burnun fonksiyonel estetik cerrahisi konusunda özel eğitim görmüş plastik cerrahlar ve kulak burun boğaz uzmanları burun fonksiyonlarını iyileştirme konusunda en iyi sonuçları alır. Ancak burun yalnızca yüzümüzün ortasında dış görünümümüzü güzelleştiren bir organ olmadığından hastaların doktor seçimi, plastik cerrahların ise burnun işlevleri konusunda daha duyarlı olmaları gerekir.

 

Tıp biliminde iyileştirme yöntemleri geliştikçe uzmanlaşma alanları daralıyor. Önceleri cerrahi bilimlerin hemen hemen tümü tek çatı altında toplanıyorken artık neredeyse her sistemin cerrahi branşı ayrılmış durumda.

 

Plastik cerrahi ve KBB uzmanlığı ortak ilgi alanları olan ancak bünyelerinde birçok farklı operasyon içeren dallardır. Burun estetik cerrahisi konusunda deneyimli birçok plastik cerrah ve KBB uzmanı vardır. Ülkemizde yüz plastik cerrahisi üst uzmanlığı henüz bulunmuyor. Dolayısıyla hastalar burun fonksiyonları konusunda en iyi sonuca ulaşmak için doktorlarının daha önceki deneyimleri ve burun fonksiyonel cerrahisi konusundaki eğitimlerine göre yönleniyorlar.

Haberin Devamı

 

Amerika’da Yüz Estetik Cerrahisi Derneği’nin üyelerinin yüzde 60’ını KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanları oluşturuyor. Ülkemizde ise burun fonksiyonlarını düzeltici cerrahi teknikler sadece KBB ve Baş-Boyun Cerrahisi eğitiminde yer alıyor. Bununla birlikte birçok Plastik Cerrahi Uzmanı bu konuda kurslar ve özel eğitimlerle fonksiyonel burun cerrahisi konusunda oldukça başarılı sonuçlar elde ediyor.

 

Sonuç olarak doğru teknikler uygulandığında ve estetik olarak doğal görünümlü bir burun yapıldığında son derece yüz güldürücü sonuçlar alınıyor. Estetik burun cerrahisi sonrasında sanılanın aksine hastaların nefes almaları son derece rahatlamakta, burun dışındaki gözle görünür sorunlar düzelirken burun içindeki nefes almayı engelleyen kıkırdak, kemik ve burun eti problemleri de düzeltilebiliyor. Doğru sonuca ulaşmak için en önemli adım, burnunuzun rahat soluk alıp vermesini önemseyen ve bu konuda deneyimli bir doktor tarafından ameliyat olmak için özen göstermek olacaktır.

Haberin Devamı

 

Op. Dr. Abdülkadir Göksel

 

Dr. Göksel,  Kariyer Destek / Sorun Yanıtlayalım / Sağlık bölümünde sorularınızı yanıtlıyor.

   

www.kulakburunbogaz.com

 

Dr.Göksel'in yenibir.com'da yayınlanan diğer yazıları:

Kadınların korkulu rüyası: Menepoz!
Baş ağrsı ve sinüzit
Ses kısıklığını önemseyin!
Her 10 kadından birinin kabusu: Meme kanseri!
Burundan estetik ameliyat olmadan önce...

Burun kanaması hayat kurtarıyor

Gürültü sağlığımızı tehdit ediyor
Horlama Seksi Öldürüyor
Çocuklarda Alerji ve Sinüzit
Lazer ile Gözlüğe Elveda!
Ciddi bir hastalık: Şişmanlık (Obezite)

Denge Bozukluğu: Baş Dönmesi (Vertigo)

Kulak kiri bir hastalık mı?

Kanser, nedenleri ve savaş

Gırtlak Kanseri ve Sigara Bağımlılığı

Yaygın bir sorun: Selülit

Yaz geliyor, güneş lekelerine dikkat!

Anti-aging: Bir yaşam biçimi

Stres kaynaklı diş hastalığı: Bruksizm

Obur muyuz?

Grip değil, saman nezlesi!

Önemli bir tedavi yöntemi: Dokunmak!

Bebeğinizin cinsiyetini belirlemek elinizde mi?

Yaşlılıkta Bunamanın En Sık Nedeni: ALZHEİMER’e dikkat!

Bilgisayara bağlı göz yorgunluğu
Klimadaki tehlike: Lejioner hastalığı

Kulağınızı kaşımayın!

Belki de ‘depresyondayız’

Ağız kokusuna dikkat

Şanssız bir yağ aldırma öyküsü üzerine  

Varisle tanışmadan önleminizi alın

Her zaman genç görünmenin sırrı: Botox! 

Gizli tehlike: Mide yanması  

Takıntılar zamanımızı çalıyor

Kulak zarında deliğe çözüm!

Erkekte saç dökülmesinin cinsel güçle ilişkisi var mı?

Okyanus suyu ile gelen sağlık!

AIDS'in erken belirtileri

Gelişigüzel burun damlası kullanmayın

Horlamaya ‘radyofrekans’ çözümü

Soğuklarda bademcik enfeksiyonlarına dikkat!

Sigara dumanı sağlığımızı tehdit ediyor

Kilo verme saplantısı ‘ölümcül’ olabilir
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!