Eşim Müslüman

Güncelleme Tarihi:

Eşim Müslüman
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2006 00:00

Tüm dünyada büyük ilgi gören The Prestige filminde rol alan sinemanın yaşayan efsanelerinden Michael Caine, arkadaşımız Ayşegül Ekinci’ye konuştu. Özel hayatıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Caine, "Eşim Müslüman, dört dörtlük bir kadındır. Eşim evde yeterince iş yapmayınca bana kızıyor. Ben de ona ’unutma ben bir ikonum’ diyorum. Ama evde ikonluk geçmiyor" diyor.

Türkiye, Cem Yılmaz’ın Hokkabaz’ını, dünya ise Christopher Nolan’ın yönetmenliğini üstlendiği The Prestige’i konuşuyor. Her iki filmin ortak yönü de sihirbazların bilinmeyen dünyası. The Prestige’in Londra’nın ünlü Leicester Meydanı’nı karnaval alanına çeviren galasını Hürriyet’ten Ayşegül Ekinci takip etti ve filmde rol alan sinemanın yaşayan efsanesi Michael Caine ile çok özel bir röportaja imza attı.

The Prestige’de kariyerinin önemli rollerinden birini üstlendiğini belirten Michael Caine, "Bu filmde kendimi değil, seyirciyi oynuyorum. Filmdeki seyirci karakteri aslında filmin içinde seyircinin nabzını tutuyor" diyor. Caine asıl önemli açıklamalarını ise çok fazla dile getirmediği özel hayatıyla ilgili yaptı:

"Eşim Müslüman, dört dörtlük bir kadındır. Hayatımda tanıdığım en mükemmel insan. Birbirimize çok bağlıyızdır, adeta tek bir insan gibiyiz"... Usta aktör, iyi bir evliliğin sırrını şöyle açıklıyor: "Hakkımda çıkan, sinemanın ikonu gibi iltifatlar çok güzel ama bu sözlere kendinizi çok kaptırırsanız gerçek hayatta mutsuz olursunuz. Ben bu işe ilk başladığımda 29 yaşımda 4 bin Sterlin borcu olan neredeyse beş parasız ama yetenekli bir adamdım. Azmettim ve emeğimin karşılığını aldım. Bazen eşim evde yeterince iş yapmayınca bana kızıyor. Ben de ona ’unutma ben bir ikonum’ diyorum. Ama evde ikonluk geçmiyor tabii. Sonuçta evlilik iyi bir ortaklık gibi. Birbirini kandırdığın, ortaklığa sığmayan işler yaptığın zaman tüm emek boşa gider. Biz bunun sırrını çözdüğümüz için hem aşkımız hem de evliliğimiz ilk günkü gibi".

Türkiye güzel şeylere layık

Usta oyuncu için mutlu bir evliliğin diğer bir sırrı ise, birbirine yetebilmek. "Biz, film camiasıyla pek karışmayız. Eşimle birlikte sakin bir hayatımız var. En büyük lüksümüz birlikte olmak" diyor Caine. Londra’nın Elephant&Castle bölgesinde yoksul bir ailenin oğlu olarak yetişen sanatçı, köklerini hiçbir zaman inkar etmiyor. "Geçmişimden her zaman gurur duyuyorum. Çalışan kesime de her zaman iyi bir örnek olmak istiyorum." yorumunda bulunan Caine, Türkiye’yi de yakından takip ediyor.

Türkiye’ye ilk defa ünlü prodüktör Ahmet Ertegün’ün davetlisi olarak gelen ve hayran olan Caine, Kapalıçarşı’yı öve öve bitiremiyor. "Ben böyle muazzam bir yer görmedim" diyen sanatçı Sultanahmet Camisi’nin mimarisini de çok beğenmiş. "İstanbul harika bir şehir, müthiş bir dinamiği var. Eşim Keşmirli, Türk yemekleri de eşimin yaptığı yemekleri andırıyor. Bu kadar güzel bir ülke pek çok şeye layık" diyen ünlü sanatçı ilk fırsatta Türkiye’de tatili yapmak istediğini de belirtiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!