Eşim hiçbir fanteziyi kabul etmiyor

Güncelleme Tarihi:

Eşim hiçbir fanteziyi kabul etmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2005 17:43

Cinsel mitler konusunda, hurriyet.com.tr okurlarından cinsel yaşamlarıyla ilgili birçok soru geldi. İşte sorular ve uzmanların yanıtları:

Fantezi kurmanın ve cinsellik sırasında oyunların yanlış olduğuna dair Yanlış inanışlar"

 

Soru: Benim ve esimin sorunu bu, yani asıl sorun onun ki. Hiç bir fanteziyi kabul etmiyor. Yatağa girince normal sevişeceğiz ve bitecek. Üstelik hemen boşalıyor. Bana da soruyor boşaldın mı diye. Anal sekse oldukca istekli ama bunu da ben istemiyorum. yıllık evliyiz ve en fazla 1, 2 kez tam tatmin oldum.

Ona degisik fanteziler anlattigim da bana üstü kapalı birseyler söylüyor. Oysa ki ben sadece eşimle güzel bir  cinsel yasantimiz olmasını birbirimizle sevişmemiz gerektiğini düşünüyorum. Dokunmak ve hissetmek daha önemli bence. Olay sadece orgazm olmak değil.

Anlattığımda ise dinlemiyor ya da “tamam tamam” diyerek geciyor. Bana, onu nasil bilgilendirecegim konusunda yardım etmenizi istiyorum.

Tesekkurler.

 

Cevap: Sekste fantezi her iki tarafın da daha iyi orgazm olabilmesi için faydalıdır. Eşiniz sadece kendisini düşünüyor ve kendisi orgazm olduktan sonra işinin bittiğini sanıyor. Ama sizin orgazm olup zevk alıp almadığınızı düşünmüyor. Kendisi ile konuşup bir psikologa götürmeye ikna etmelisiniz.

 

Soru: Ben 1 senelik evliyim ama eşimle ilişkiye girerken çok zorlanıyorum ve zevk alamıyorum kayganlaştırıcı jelde kullandık ama yine de işe yaramadı ikimiz de aynı anda orgazm olamıyoruz ne yapmamız lazım teşekkürler…

Yazılarınızı dikkatle okudum. Benim sorunlarım tabular değil; Hanımımla

sevişerek evlendim, ondan hoşlandım ben ünüversite mezunuyum o ise  ilkokul

mezunu. Bu durum benim için önceleri sorun olmadı, fakat babası çok otoriter ve sert olduğundan; benim anlayışlı ve serbest bırakmamı bana karşı baskı unsuru olarak kullanmaya başladı. Bu hususlar cinsel hayatımızı etkiledi Sevişirken halsizleşiyor benimle eş anlamlı gelemiyor  Yumurtalıkları miyomlardan dolayı alındı. Zoraki menopoza girdi yani.Arkasından kolon kanseri oldu. Amaliyat oldu şimdi iyi. Onun moralini yüksek tutmak istiyorum seks onun için iyi olurmu? Seksten bazen zevk alıyor. Bol bol sevişiyoruz. Sevişirken halsizleşme yine devam ediyor bütün kadınlar sevişirken halsizleşir mi? Bu halsizleşmesinden dolayı çok üzülüyor ve bazen sevişme sırasında bani memnun

edemediği için ağlıyor.On onbeş gün arasında sevişirken orgazma ulaşıyor. Diğer günler sevişirken sadece ben orgazm oluyorum sanırım o zevk almıyor.Bazen karımı rahatsız etmemek için ondan  ayrı yatıyorum.Yaşım 56 ve her gün seks canım seks istiyor. Bu normal mi? Bütün bu şartlarında hem beni, hem onumemnun edecek cinsel hayatı nasıl gerçekleştirebiliriz.  Yaşım geçmeden neler önerirsiniz.Unutmadan karımın yaşı 50. Şimdiden teşekkürler sayın yazar.

 

Cevap: Tabi ki seks her yaşta yapılabilir. Sekste yorulma olur. Çünkü her iki tarafta efor harcar. Eşiniz yumurtalıklarını aldırdığı içinhiç hormon salgılamadığından zevk alamıyor olabilir. Bütün bu konularda daha detaylı bilgi almak için eşinizle beraber bir jinekoloğa başvurmalısınız. Bu tür sorunların çaresini karşılıklı konuşarak bulabilirsiniz.

 

 

Soru: Şimdiden yardım ettiğiniz icin teşekkür ediyorum.ben 21 yaşındayım. Şu an nisanlıyım ama birseyi merak ediyorum. Ereksiyon halindeyken 12 cm olan bir penisim var. Biliyorumbunu söylemem çok saçma çünkü biliyorum ki bu boyut normal ama yine de eşimi acaba tatmin edebilirmiyim korkusu var. Sizden de yorum almak istiyorum. Teşekkür ediyorum ve gerçekten iyi ki varsınız..hoşçakalın,vcevabınınızı bekliyorum.

 

Cevap: Endişeniz olmasın, bu boyda bir penis ile eşinizi tatmin eder ve orgazma ulaştırabilirsiniz.

 

Soru: Merhaba, Benim penisim öne doğru bir egim yapiyor. Yani sertleştiginde tam düz bir sekil degil ama daha çok bir yay şeklini alıyor. Bu normal ve yaygın bir durum mu yoksa bir hastalık mı bilmiyorum. Henüz cinsel birleşmede bulunmadığım için bu durumun benim cinsel hayatımı  nasıl etkileyebileceğini öğrenmek istiyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

 

Cevap: Peniste bazen öne, her iki tarafa veya geriye doğru kıvrılmalar olabilir. bu eğrilikler şayet ilişki kurmanıza engel olursa bir üroloji uzmanı ile görüşmelisiniz. Bu sorun ameliyatla düzeltilebilir.

 

Peniste Eğrilik görülebilir. Penis eğrilikleri ikiye ayrılır: Doğuştan(konjenital) ve Edinsel olanlar.

1) Doğuştan olan penis eğrilikleri genellikle erkeğin cinsel aktif sürece girdiği ve penis boyutlarının geliştiği ergenlik çağında belirginleşir. Penis’in yapısını oluşturan iç dokularında kısmi doku yapışıklıkları nedeniyle yapışıklığın bulunduğu yöne doğru eğriliğiyle görülür. Özellikle ergenlik çağında penis’in boyutlarının büyümesiyle ortaya çıkar. Eğriliğin derecesine göre penisin şekli cinsel ilişkiyi zorlaştırmasını veya ilişkiye engel olacak düzeyde olabilir. Tanı, ereksiyon halindeki penis’in durumunu gözle görülmesi ile rahatlıkla konur.


Tanıyı genelde bu çağdaki erkekler kendi gözleriyle eğriliği fark ederek kendileri koyar. Hastaların özel ortamlarında penislerinin sertleşmesi ve bunu kendi çektikleri fotoğraflarla doktorlarına göstermeleri, tanıdaki önemli basamaklardan biridir. Doğumsal penis eğriliklerinin tedavisi mümkündür ve ameliyattır. Bu durum aslında biraz da penis estetik ameliyatı gibi de değerlendirilebilir.

2) Edinsel penis eğriliklerinin en yaygın olanı Peyronie hastalığıdır. Penisteki ereksiyonu sağlayan yapıları çevreleyen kılıfsı dokuda kollajen denilen bir maddenin birikimi ile bu dokuda plak tarzında sert alanlar oluşmasıyla karakterize bir hastalıktır. Genellikle 40 yaşından sonra görülür. Bazı genetik etkenler, zorlamalı cinsel ilişki sonrası küçük damarlarda meydana gelen kanama odaklarının iyileşme sürecindeki hücre ve doku yenilenmesi veya E vitamini yetersizliğinin, bazen de şeker hastalığının neden olduğu gibi hipotezler vardır.
Hastalığın ilk döneminde sertleşme sırasında ağrılar ve peniste eğrilik meydana gelir. Bu dönemde uygulanan ilaç tedavileri genelde %30-40 arası başarılı olur. 12-18 ayı kapsayan birinci dönem tamamlandıktan sonra Peyronie hastalığının kronik dönemi başlar. Bu dönemde eğrilik iyice artar. Eğriliğin derecesi bazen 150 derecenin bile üstüne çıkabilir. Bu dönemde sertleşme sırasındaki ağrılar azalır veya kaybolur.

Hastalar eğriliğin şiddetine bağlı olarak cinsel ilişki sırasında neredeyse akrobasi yapmak zorunda kalırlar. Hastanın ereksiyon sorunu yoksa, eğriliği düzeltmek için gene bazı cerrahi teknikler uygulanır ve genelde de bu ameliyatlar başarılı sonuç verir. Bazı cerrahi tekniklerin uygulanmasından sonra bazen peniste 1-2 cm lik kısalmalar olabilir. Bu yüzden penisin boyutlarına göre cerrahi tekniğin seçilmesi uygun olacaktır. Peyronie’nin ileri dönemlerinde ciddi anlamda ereksiyon sorunu da ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda uygulanacak tedavi, penil protezlerdir (Mutluluk çubuğu) ve kesin tedavi çözümüdür.



Soru: İyi günler. Erken boşalma problemim var. 40 yaşlarındayım.Bursa’da hangi doktordan yardım alabilirim.

 

Cevap: En iyisi uzmanların önerdiği egzersizleri 2,5-3 ay uygulayın. Yine de şikayetiniz geçmezse bir üroloji uzmanına başvurun.

 

 

Soru: Merhaba. Ben 40, eşim 37 yaşında 13 yıllık evli çiftiz. Karımla 10 yıldır çok seyrek

cinsel ilişkimiz var.Ayda 1 gibi. Karımla aramızda gerek kayınvalde, gerekse başka konularda tartışmalarımız nedeniyle cinsel soğukluk oluştuğunu düşünüyorum. Bir kez hekime de gittik ama maddi nedenle devam edemedik.Ben de eşimi seviyorum ve bu sorunu onunla halletmek istiyorum. Bana ne önerirsiniz. Teşekkürler.

 

Cevap: Bu konuda eşinizle birlikte bir psikologa gitmelisiniz. Hem eşiniz hem de siz psikoterapi ile bu problemi halledebilirsiniz.

                       

Soru: merhaba, 23 yaşındayım, geçen yıl tatil için Olimpos’a gittiğimde biriyle tanıştım fakat ilişki sırasında ereksiyon sorunu yaşadım.Olimpos’a kalabalık bir arkadaş grubuyla gitmiştik ve çok az uyuyor (5 günde yaklaşın 8-10 saat uyudum) ve çok fazla içki içiyorduk. Ben bunu ilk kez yaşadım ve sebebinin alkol ve uykusuzluk olduğunu düşündüm. Acaba alkol ve yorgunluğun ereksiyon üzerinde etkisi var mıdır.

 ilginiz için teşekkür ederim.

 

Cevap: Elbette vardır. Özellikle alkolün ereksiyon üzerine etkisi vardır. Bir de aşırı heyecan gibi bir psikolojik durum oluşuyorsa bu sebep de araştırılmalıdır.

 

Sertleşme Sorunu olan vakaların çoğunluğunun (%75) psikolojik değil fiziksel kökenli olduğu artık bilinmektedir. Psikolojik kaynaklı ereksiyon bozukluğu, başarı kaygısı ve iç çatışmaların olumsuz görünümlerine bağlı iken fiziksel nedenler arasında anatomik, sinirsel kaynaklı, endokrinolojik, ilaç bağlantılı ve damar sistemi kaynaklı komplikasyonlar yer almaktadır. Damar sorunları, ereksiyon bozukluğunun en sık rastlanan nedenidir.

Sertleşme Sorunu, yaşın ilerlemesinin yanı sıra koroner arter hastalığı, yüksek kolesterol düzeyi, yüksek tansiyon ve şeker hastalığı gibi bir dizi hastalığa bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Şeker hastalığı durumunda, arterlerde ve penise kan taşıyan daha küçük kan damarlarında meydana gelen değişmeler ve ereksiyon işlevinde yer alan sinirlerin hasar görmesi erkeklerin %50 ila 70'ini ereksiyon bozukluğuna yatkın hale getirmektedir.

 

Şeker Hastalığı

Diyabet sertleşme sorunu için yaygın bir risk faktörü olarak değerlendirilir ve diyabet hastası olan bir çok erkekte sertleşme bozukluğu görülmektedir. Diyabetli erkeklerde sertleşme sorunu normal erkeklere göre daha erken dönemlerde ortaya çıkmaktadır. Ek olarak, diyabetli erkeklerde sertleşme sorunu görülme olasılığı normal erkeklere göre üç kat daha fazladır.Diyabetli hastalara tanı konulmasından 10 yıl sonrasında yarısında sertleşme sorunu görülmektedir.

Yüksek Kan Basıncı

Yüksek kan basıncı kan damarlarınızın sertleşmesine ve daralmasına neden olabilir. Bu da kanın penise akışını kısıtlar ve sertleşme sorununa neden olur. Ek olarak, yüksek kan basıncını tedavi etmek için kullanılan bazı ilaçlar sertleşme sorununa neden olabilmektedir.

Kalp Hastalığı ve Yüksek Kolesterol

Yüksek kan basıncı gibi, kalp hastalığı ve yüksek kolesterol de kanın penisinize akışını etkileyerek sertleşme sorununa neden olabilir. Sertleşme sorunu bulunan erkeklerde eşlik eden hastalık bulunma prevalansı daha yüksektir.

Depresyon

Stres, endişe ve başarısızlık korkusunun yanında depresyon sertleşme sorununa neden olabilir. Fiziksel bir nedenden dolayı sertleşme sorunu yaşayan erkekler kendilerini aynı zamanda depresyonda, stresli ve endişeli hissedebilirler.

Prostat Ameliyatı

Prostat ameliyatı- özellikle prostat kanseri ameliyatı- prostatın yanında bulunan sinirlere ve damarlara zarar vererek, sertleşme sorununa neden olabilir.

Diğer Sağlık Durumları

Sertleşme sorununa neden olabilecek diğer sağlık durumları şunlardır: Böbrek hastalığı , Kronik alkolizm , Multipl skleroz

 

İlaçlar

Diğer sağlık sorunlarınız için aldığınız bazı ilaçlar yan etki olarak sertleşme sorununa neden olabilir. Bunlar yüksek kan basıncı, kalp hastalığı, alerjiler, depresyon, endişe ve ülser gibi hastalıkları tedavi etmek için kullanılan bazı ilaçları içermektedir.

Alışkanlıklar ve Yaşam Biçimi

Sertleşme fonksiyonunun azalmasına neden olabilecek ya da sertleşme sorununa katkıda bulunabilecek çok sayıda alışkanlık bulunmaktadır. Bunlar:

Sigara İçme

Sigara içmek damarlara zarar verir. Sigara içmeniz halinde, bu sertleşmenizi ve sertliğinizi korumanızı zorlaştıracak kan akışı sorunlarına neden olabilir. Sigara içiminin sertleşme sorunu riskini yaklaşık iki kat artırdığı düşünülmektedir.

Aşırı Alkol Alımı

Aşırı derecede alkol almak sertleşme sorununa neden olabilir.

Uyuşturucu ya da Doping İlaçları Kullanımı

Esrar ya da kokain gibi uyuşturucuların sertleşme fonksiyonu üzerinde olumsuz etkileri bulunmaktadır. Bu durum anabolik steroidler için de geçerlidir.

Beslenme Alışkanlıkları ve Kolesterol Yüksek derecede yağlı gıdalar içeren bir beslenme, damarların tıkanmasına ve sertleşme sorunlarının en temel nedenlerinden biri olan kan akımı azalmasına neden olur. Yüksek kolesterol seviyeleri de sertleşme fonksiyonunda azalma olması riskini arttırmaktadır. 

 

 Soru: Öncelikle böyle bir hizmet verdiğini için size teşekkür ediyorum.

Erken boşalma problemimden dolayı bir psikiyatra gitmiştim ve bana LUSTRAL vermişti. Bu ilacın faydası oldu, boşalma sürem uzadı ama yine eşimden erken orgazm oluyorum, sizden ricam daha etkili bir ilaç ismi varmıdır. Varsa adı nedir? Cevaplandırırsanız sevinirim.

(günde 1 tablet alıyorum) bunu artırmamın faydası olur mu acaba.

iyi günler....

 

Cevap: Lustral kullanımı için doktor görüşmesi olmadan öneride bulunmak yanlış olur. En iyisi uzmanların önerdiği egzersizleri 2,5-3 ay uygulayın. Yine de şikayetiniz geçmezse bir üroloji uzmanına başvurun.

 

Erken Boşalma Nedir?

Cinsel ilişkilerin en az yarısında her iki tarafın da tatmin olmasını engelleyecek kadar kısa sürede boşalmanın meydana gelmesidir. En şiddetli durumunda, ki bu nadir rastlanan bir durumdur, herhangi bir penil uyarı olmadan, yalnızca seksüel uyarıları düşünmek dahi ejakulasyonu tetikler. Ancak daha sık olanı vajinaya penetrasyon sırasındaya da hemen vajinaya girer girmez olanıdır.

Erken boşalmadaki önemli kriter ejakulasyonun erkeğin ve partnerinin isteklerinden önce olması ve bunu seksüel ilişkilerinde sıkıntıya yol açmasıdır.

Altta yatan faktörler nelerdir?

Bazen ilk ilişkiden itibaren ortaya çıkabileceği gibi bazı durumlarda da daha önce problemi olmayan bir kişide daha sonra gelişebilmektedir.

Düzensiz cinsel ilişki, kişinin düzenli boşalamıyor olması burada önemli bir faktördür.Ayrıca ilişkiye verilen önem ve gerginlik yani performansın çok önemli olarak algılandığı durumlarda da ortaya çıktığı görülmektedir.

Tedavisi Nedir?

Önemli olan bir uzmana başvurulması. Erken boşalma sorunu da olsa erkekler bir uzmana başvurarak bu konuyu anlatmaya çekiniyor.

Kişinin boşalmanın kontrolünü elde etmesi için bazı ev ödevleri verilir. Kişinin kendisinin ve eşiyle beraberken yapacağı birtakım çalışmalardan oluşur. Burada kişinin boşalmanın kontrolünü sağlaması için egzersizler oluşturmaktadır. İlaç tedavileri de destek olarak verilmekle birlikte ev ödevleriyle kişinin ilaca bağımlı olmaksızın kendi başına kontrolü sağlaması amaçlanmaktadır.

Tedavide, kişinin olayı algılayış biçimi, partnerinin olup olmaması ve onunla beraber terapiye gelmesi çok önemlidir.

 Egzersizler

Tedavide egzersizler kişinin kendi başına yapacağı çalışmalar ve partneriyle yapacağı çalışmalar şeklinde düzenlenmektedir.

Erken boşalmada boşalma refleksif hale gelmeden kişinin bunu hissetmesi ve durdurması hedeflenir. Çok erken boşalan kişide, bu noktada herhangi bir egzersiz (sıkma, germe, çift yönlü germe) uygun değildir.

En sık olarak sıkıştırma / sıkma tedavisi de kullanılmaktadır. Cinsel ilişki sırasında veya öncesinde eğer erkek erken boşalma olacağını hissederse cinsel ilişkiye ara verir ve kendisi veya eşi penisi baş ve işaret parmakları ile kavrayarak sıkar; ve penisin uç kısmının hemen gerisine yaklaşık 20 saniye süresince hafif bir basınç uygular, daha sonra cinsel ilişkiye baştan başlanır. Bu yöntem gerektiği kadar sıklıkla uygulanabilir. Basit bir eğitim şekli de ilişki halinde veya mastürbasyon yaparken: penisinizi sizin yada partnerinizin uyarması fakat boşalmadan hemen önce bu uyarıyı durdurması, 30-60 sn. uyarıyı durdurduktan sonra tekrar uyarması ve boşalmadan az önce durdurması şeklinde bir siklusu 5-6 kere tekrarladıktan sonra ancak boşalmaya izin vermektir.

Burada unutulmaması gereken husus, hasta ve partnerinin verilen ödevleri algılayabilecek düzeyde olması ve öncelikle diğer tetkiklerinin tamamlanmış olarak bu terapilere başlanmasının önemidir.

Tedavide diğer yöntemler:

Düzenli bir cinsel yaşam ve sürekli bir partner öneriyoruz. Ayrıca İlaç tedavisi - dopamine antagonistleri - antidepresanlar - anksiyolitikler - Anestezik etkili losyon/krem ler de davranış terapiye ek olarak önerebiliyoruz.Ayrıca yoga meditasyondan da fayda görüldüğünü belirten çalışmalar mevcuttur.

Soru: Ben 20 yaşındayım . Sorum penis boyuyla ilgili. Normal durumda oldukça küçük ve bir keresinde genelevde kadın dalga geçti. Sertleşince 11 cm. Ortalamanın 17-18 cm olduğunu duydum. Acaba boyunu büyültebilir miyim? Utancımdan doktora gitmiyorum. Cevabınızı bekliyorum. Saygılarımla

 

Cevap: Penis boyu için standart bir ölçü yoktur. Önemli olan işlevidir. Yani ilişki esnasında tam sertleşme oluyorsa problem yoktur. 11 cm`lik bir penis boyu normal sayılır. Üstelik siz daha gelişme çağındasınız. Penis boyunuz 1-2 yıl daha uzayabilir. Daha sonra penis boyunuzu uzatmak isterseniz bu ameliyatla mümkün olabilir.

 

ERİŞİKİNLERDE PENİS BÜYÜKLÜĞÜ:

Penisin büyüklüğü kişiden kişiye farklılık gösterebilir.  Penis boyu gerdirilmek suretiyle penis kökü ile ucu arasındaki mesafe ölçülerek değerlendirilir. Bazen penis genital bölgedeki yağ dokusu içine gömülüdür. Bu durumda penis uzunluğunun daha dikkatli değerlendirilmesi gerekmektedir. Avrupa cinsel fonksiyon birliğine göre penisin yumuşakken gerdirildiğinde penis kökü ile ucu arasındaki mesafenin 7 cm ve daha fazla ölçülerde bulunması normal penis ölçüsü olarak değerlendirilmektedir.

Uzmanlara göre penisin hacim ve büyüklüğünün cinsel birleşmede önemli rolü bulunmasına rağmen esas olarak normal uyarılara cevap elde edilerek ereksiyona ulaşmak ve ereksiyonun yeterince sürdürülebilmesi gibi fizyolojik özellikler,yani işlevi daha önemlidir.

 

Penis büyütmek isteği ile hekime başvuran hastaları ikiye ayırabiliriz. Birinci gruptaki hastalar, gerçekten normal ölçülerden daha küçük penis hacmine sahip olan hastalardır. Bunların gerçekten penis büyütme işlemlerine ihtiyaç bulunmaktadır. İkinci grup hastalar da penis hacimleri normal olduğu halde daha fazla hacme sahip olmak için hekime müracaat eden hastalardır.Bu ikinci grup hastanın penis büyütme işlemine geçmeden önce organik ve psikolojik yönden hekim tarafından çok iyi değerlendirilmesi gerekir. Çünkü cerrahi müdahale ne kadar başarılı olursa olsun bazen psikolojik sorunları olan hastalar yeni görünümünden mutlu olamayabilir.

Bu bakımdan penis büyütme işleminden önce hastanın hekimden isteğinin iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu noktada hastaya yapılacak tedavinin ne verebileceği operasyonun sonuçları ve operasyonla ilgili istenmeyen komplikasyonlar açıklıkla anlatılmalıdır. En uygunu, hastaların üroloji uzmanı ile birlikte bir psikolog veendokrinologdan oluşan bir ekip tarafından organik ve psikolojik yönden incelenmesi ve yapılacak olan tedavinin hastaya tüm detayları ile anlatılmasıdır.

 

Cinsellik bir tabu olarak kabul edildiği için kişiler çocukluklarından itibaren arkadaşlarından aldıkları bilgiler çerçevesinde yanlış doğrupenis hacmi hakkında bir fikir edinmektedirler. Bu açıdan doğru olanı öğrenebilmek için uzman bir hekimle görüşülmesi gerekmektedir. Müracaat eden hastaların %50 ‘ye yakın bölümünü bu tarz bilgi eksikliğine sahip olan hastalar oluşturmaktadır. İnceleme sırasında gerekli bilgi verilmektedir.

 

AMELİYATLA ÇÖZÜM

 

Penis büyütmeyle ilgili üç tip operasyon uygulanmaktadır.

Her üç operasyondan sonra dört hafta süre ile ilişki yasağı konulmaktadır.

Ameliyat sonrası elde edilen uzunluğun sürdürülebilmesi için özel ağırlık egzersizleri tatbik edilmektedir.

 

Soru: Fusun Hanım, e-mail adresinizi gazeteden aldım ve uzun süredir kafama takılan bir konuyu sormak istiyorum. Kız arkadaşım cinsel organımın yeterli olmadığını söylüyor. Bende haklı mı emin olamıyorum. Lütfen bana bilgi verebilirimsiniz.organımın uzunluğu 13 cm genişliği 3cm dir. İyi günler dilerim.

 

Cevap: Penisinizin uzunluğu normal. Endişe edilecek bir probleminiz yok.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!