Ernie Watts Quartet

Güncelleme Tarihi:

Ernie Watts Quartet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2009 16:00

İstanbul Jazz Center
28 Kasım 2009
21:30

Haberin Devamı

NE KADAR: 1. Set Bar: 25,00 TL (21:30 - 22:30 Saatleri arasında geçerlidir.) 
                       2. Set Bar: 25,00 TL (23:00 - 00:00 Saatleri arasında geçerlidir.)

Ernie Watts: Saksafon
Christof Saenger:Piyano
Rudi Engel: Bas
Heinrich Koebberling: Davul

İki grammy ödüllü Ernie Watts müzik sahnesindeki en değişken ve üretken saksafonculardan biridir. Otuzyıldan daha uzun süreli müzik yaşamında Cannonball Adderley’den Frank Zappa’ya kadar beşyüzden fazla albümde unutulmaz ve belirgin soundunu sergilemiştir. Ernie Watts Pat Metheny, Charlie Haden, Theolonious Monk, Blues Brothers Band ve daha birçoklarıyla sahne almıştır. Jazz eğitimi almamasına rağmen annesinin yılbaşı hediyesi olarak ona aldığı pikap ve plak klübü üyeliği ilk kıvılcımı çakar. Plak klübünden edindiği ilk promosyon seçki Miles Dawis’in “Kind of Blue” albümüdür.

Gene Quill, Buddy Rich’s Big Band’ı bırakınca Berkley’de hocalık yapan Tromboncu Phil Wilson’ın önerisiyle Ernie Watts onun yerine geçer. 1966-68 yılları arasında Rich ile birlikte çalışarak dünyayı gezer. Ayrıca bu sürede okulu bırakır. Ardından Los Angeles’a taşınan müzisyen Gerald Wilson ve Oliver Nelson ile çalışmaya başlar. 1969 yılında katıldığı ve Çad, Nijerya, Mali, Senegal, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ni kapsayan Afrika turnesinde yerel Afrikalı müzisyenler ile çalma fırsatı bulur.

70’lerde ve 80’lerde Los Angeles’ın yoğun prodüksiyon sahnesine daldı. Kendine has tekniği ile Watts birçok tv şovunda, film müziklerinde, neredeyse tüm erken dönem West Coast Motown sessionlarında ve Aretha Franklin ve Steely Dan gibi pop yıldızları ile sesini duyurdu. 1983 yılında bir film bestecisi olan Michel Colombier Watts için “Nightbird” adında bir orkestral parça yazdı. Bu çalışmanın ilk kez çalındığı Los Angeles’daki “Dorothy Chandler Pavilion” daki galada Charlie Haden Watts ile tanışmak için sahne arkasına geldi. Haden ile tanışması Watts’ın “Haden’s Liberation Orchestra” ve Haden’ın da içinde bulunduğu “Pat Metheney’s Special Quartet” ile sahne almasını sağladı. 80’lerin sonunda Metheney’in grubu ile çıktığı turneler, Sun Ra ve Miles Davis Band (Davis’in son turu) artist için dönüm noktasıdır.

JVC için yaptığı 4 albüm büyük kariyerindeki en iyi çalışmalar arasındadır. Watts bu projelerinde en sevdiği müzisyenden olan Jack DeJohnette, Arturo Sandoval, Kenny Barron, Mulgrew Miller, Eddie Gomez, Jimmy Cobb, ve Marc Whitfield ile çalıştı. Albümler klasik jazz parçalarını ve Watts’ın özgün çalışmalarını kapsar. JVC ile çalıştığı süreç ve kendi şirketi olan “Flying Dolphin”i kurduğu süreç arasında müzisyen arkadaşı Ron Feuer ile bir yan proje olarak “Reflections” adlı albümü yaptı. Saksafon ve piyano için sakin baladlar barındıran bu 2003 düeti, Watts’ın akıcı tonunu da örnekler.

Watts’ın kariyerinin eklektik karışımı, Jazz at the Kennedy Center for Billy Taylor’ı ve Gene Harris ile çıktığı turneleri ve onun son albümünü olan Alley Cats (live at the Jazz Alley in Seattle) da yer almasını da kapsar. 2004 yılında eski arkadaşı Lee Ritenour ile Overtime isimli  DVD için büyük yıldızlardan oluşan grubunun bir üyesi olarak yeniden bir araya geldi. Hemen hemen her yıl Watts kendi quarteti ile Avrupa’yı turlar, Asya’da misafir sanatçı olarak sahne alır ve Güney Amerika ve Avrupa’daki yaz festivallerine katılır. Yetenekli bir eğitmen olarak öğrenci çalışmalarını yöneterek ve senfonideki konuk solistler için orkestral düzenlemeler derleyerek müzik eğitimine kendini adamaya devam etmektedir. Ve hali hazırda yaşadığı Los Angeles’da Ernie Watts Quartet ile arasıra hometown gigler düzenlemektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!