Engellerin aşıldığı filmler

Güncelleme Tarihi:

Engellerin aşıldığı filmler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2011 02:00

Engellilerin beklentilerini, duygularını, hayata bakışlarını, yaşama katılımlarını, hayatın içinde aktif rol alarak üretici bir düzeye erişebilmelerini, çağın en etkili ve en yaygın iletişim aracı olan sinema yoluyla ortaya koyabilecek filmlerle ilgili bir festival projesi var; Barikat Film Festivali. İkincisi, 2 Aralık’ta İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Yerleşkesi’nde oynanacak Engelli Futbol Karşılaması ile başlıyor. Festival kapsamında 3 Aralık tarihinde, Galatasaray Meyda’nından Taksim’e bir yürüyüş düzenlenecek. Filmlerse 4-5 Aralık’ta İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi’nde.

Haberin Devamı

Forrest Gump - 1994 ABD Dram


Efsanevi Tom Hanks filmi Forrest Gump, zeka seviyesi 75 olan bir erkeğin hayatını anlatıyor. Bu sebepten devlet okullarına girmekte bile zorlanan Forrest Gump zamanla akla mantığa uymayan başarılara imza atıyor. Her ne kadar zeka seviyesi düşük olsa da fiziksel olarak son derece sağlam olan Forrest Gump, zamanla gelişen olaylar zincirinde bizi hayal edemeyeceğimiz bir dünyaya götürüyor.


Arabalar - 2006 ABD Animasyon
Lightning McQueen başarıya koşullanmış bir yarış arabasıdır. Beklenmedik bir anda kendisini Route 66 otoyolu üzerindeki sessiz sakin Radiator Springs kasabasında bulduğunda hayatın sadece bir bitiş çizgisinden ibaret olmadığını, hayatın kendisinin başlıbaşına bir yolculuk olduğunu keşfeder. Piston Kupası Şampiyonası için ülkeyi baştanbaşa geçen Lightning McQueen, Radiator Springs kasabasının sıradışı karakterlerini yakından tanıma fırsatını bulur.

Haberin Devamı


Lorenzo’nun Yağı  1992 ABD Dram
Nick Nolte, Susan Sarandon ve Peter Ustinov’un rol aldığı filmde Lorenzo, dünyada pek rastlanmayan ve tedavisi mümkün olmayan ölümcül bir hastalığa yakalanır. Çaresiz kalan aile hastalığın tedavisini bulmak için sıkı bir mücadeleye girer. Bir yandan da Lorenzo ölmek üzeredir. Film tamamen gerçek bir hikayeye dayanmaktadır.

Hırsız - 1997 Rusya Dram

Vladimir Mashkov, Ekaterina Rednikova ve Misha Philipchuk’ın rol aldığı film 1950’lerde geçiyor. 1946’da bir asker baba çocuğunun doğumunu göremeden hayata veda eder. 1952’de bir trende çocuk ve annesi yakışıklı bir askere rastlar. Asker çocukla oynamak ister ve çocuk kabul eder. Evli görüntüsü veren asker, aileye evinin belli bir bölümünü kiralar. Ve çocuğa (Sanya) yaşam dersleri verir. Ona her ne pahasına olursa olsun mücadeleyi öğretir. Katya (çocuğun annesi), Tolyan’a (asker) aşık olmaya başlar. Fakat Tolyan’ın planı farklıdır. Evinin kiraladığı bölümünden Sanya ve Katya’yı çıkartmak.


4 Aralık
11.00 İsmail Tunç - Kısa Film
13.30 Yedi Cüceler ve Pamuk Prenses (Animasyon)
16.00 Adımlarla Koşmak - Kısa Film, Forrest Gump
19.00 Ben Taner - Kısa Film, Serçelerin Şarkısı
5 Aralık
11.00 Şrek (Animasyon)
13.30 Arabalar (Animasyon)
16.00 Hırsız
19.00 Lorenzo’nun Yağı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!