En lüks mönü ANAP'ın

Güncelleme Tarihi:

En lüks mönü ANAPın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Pazar günü oy verme süresince, sonra da oy sayma nedeniyle durmaksızın çalışacak olan bir grup var: Sandık görevlileri... Bu seçim çalışanları sandık başından ayrılamayacağından partiler görevlilerini doyurmak için çeşitli çözümler üretiyor. Kimisi bir firma ile anlaşıp herkese aynı mönüyü sunarken, çoğu ise inisiyatifi ilçe örgütlerine bırakıyor. İşte size tekmili birden sandık mönüsü...

ÖDP

İlçeler ne yeneceğine kendileri karar verecek. Kolektif bir şekilde yapacaklar. İl merkezi ‘‘kendi olanakları ve hayal güçlerine kalmış bir şey’’ diyor. Beşiktaş ilçesine sorduk: Henüz karar vermediklerini söylediler. ‘‘Kaşarlı sandviç de olabilir, bir simit ya da açma da olabilir.’’ Avcılar ilçesi ise ‘‘herkes kendi cebinden karşılayacak’’ dedi.

FP

İlçeler kendi olanaklarına göre yemek işini de ayarlayacaklar. Genelde sandviç olacak. Bağcılar İlçe Merkezi sadece kendi partililerine değil görev alan herkese ikram edilmek üzere, sandviç ekmeği, reçel, tereyağ, peynir ve meyve suyundan oluşan bir paket verecek. İki sefer vermeyi düşünüyorlar. Kadıköy'ün mönüsü ise köfte pilav şeklinde... Yanında da ayran verilecek. Beşiktaş ise ekmek arası kaşar, salam düşünüyor. Yanında da meyve suyu. İki sefer verilecek.

MP

Pide türü pratik şeyler olacak. ‘‘artık civarda hangi büfe açıksa ve o ne satıyorsa, onu yiyecek görevlilerimiz’’ diyor il merkezinden Mevlüt Koçak bey. Her iki telefon edişimizde telefonu açan kişi önce bir dostluk kuruyor sonra tam 15 dakika boyunca oyumu MP'ne vermemi rica ediyor. Ve nedenlerini bir bir sayıyor.

ANAP

Bu zengin parti, Borsa lokantası ile anlaşma yaptı. Kaşar ve dana jambonlu sandviçler dağıtılacak. Mönünün standartların çok üzerinde olacağı özellikle vurgulandı. Yanında ayran, tatlı verilecek. Bütün sandık görevlileri aynı menüyü yiyecek.

DYP

İlçeler karar verecek... Şişli İlçe Merkezi içinde ekmek, peynir, salam, meyve suyu ve meyve olan bir paket düşünüyor. Avcılar İlçe Başkanı sorumuzu çok saçma buldu ve ‘‘sizi ilgilendirmez’’ deyip telefonu yüzümüze kapadı. Kadıköy ise biri öğlen biri akşam olmak üzere iki büyük sandviç verecek. Öğlenki kaşarlı, akşamki ise karper peynirli olacak. Yanında meyve suyu ve bir adet elma olacak.

DSP

İl Merkezi kokmayan et ikram edilmesi konusunda tavsiyede bulundu. Ancak son kararı ilçeler verecek. Genelde tavuk pilav olması bekleniyor. Bağcılar, Bahçelievler, Çekmece bölgesi köfte pilav, patates kızartması ve tatlı verecek. 650 bin liraya mal olacak. Avcılar Bakırköy bölgesi ise etli ekmek, ayran veya kola ve tatlı sunacak. Üç öğün halinde... Beşiktaş ise içinde bir adet haşlanmış yumurta, bir adet kaşarlı, salamlı, domatesli, turşulu bir sandviç, bir dilim kek, bir meyve suyu ve bir çikolata bulunan bir torba hazırlayıp görevlilerine dağıtacak.

CHP

İl merkezi, ilçe merkezlerine ya tavuklu ya da dönerli sandviç verilmesini tavsiye etti. Sandviçlerin yanında da ayran verilecek. İlçe merkezleri kendi bütçelerinden temin edecek kumanyaları. Bir defa verilecek.

İP

İl Başkanı sorumuza şöyle cevap verdi: ‘‘Bizim böyle bir hazırlığımız yok. Orada bulunan görevlilerimiz görev bilinci ile kendileri halledeceklerdir. Zaten bunlar çok saçma şeyler. Hep reklam amacıyla yapıyorlar. O kadar reklam yapacaklarına ihtiyacı olan insanlara versinler. Seçimin de cılkı çıktı.’’

DEPAR

Sandık görevlisi bulundurma hakları olmadığı için kumanya vermeyi düşünmüyorlar. Müşahitler ise kendileri halledecek.

EMEP

Dürüm arası Adana Kebap! Yanında da ayran... İlçeler yaptıracak, parasını il merkezi karşılayacak.

YDP

Sandık başında hiç bir görevlileri bulunmayacak.

MHP

İl merkezi ‘‘Yaa kardeşim ne verilebilir ki... Her zaman olduğu gibi sandviç işte... Ekmek arası bir karışık bir şeyler olur... Kaşarlı, sucuklu, yeşillikli bir şeyler... Daha ne olsun işte’’ diye cevap verdi.

LDP

Herhangi bir hazırlıkları yok. Görevliler kendileri halledecek.

HADEP

İlçeler karar verecek. Kendi maddi olanaklarına göre... Bahçelievler yarım ekmek arası peynir, salatalık, domates verecek. Yanında da ayran. Şişli yine aynı şekilde vejetaryen bir sandviç düşünüyor. Kadıköy ekmek arası kaşar ve yanında meşrubat. o da olmazsa en azından su verecek. ‘‘bizim görevlilerimiz aç da kalabilirler. Paramız olmadığı için diğer partiler gibi böyle mütevazi bir şeyler ancak yapabiliyoruz ama dert etmiyoruz.’’

SİP

Herhangi bir hazırlıkları yok.

DTP

Daha karar verilmedi.

DBP

Cevap yok.

BBP

İl Merkezi ‘‘İlçeler ne verirse versin... Biz karışmayız’’ şeklinde cevap verdi. İlçeler henüz karar vermedi...

DP

Cevap yok.

BP

Haberin Devamı

‘‘İlçeler ne yapar bilemeyiz’’ dendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!