En iyi kebapçılar

Güncelleme Tarihi:

En iyi kebapçılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2002 00:00

Türkiye'nin en iyileri listesinde bu hafta kebapçılar var. Ä°ÅŸte Türkiye'nin en iyi kebapçıları. On kiÅŸiden oluÅŸan jüriye kebap deyince akıllarına gelen ilk beÅŸ mekanı sorduk. Türkiye'nin farklı yerlerinden tercihlerini söylediler. Kebap cenneti Türkiye'de baÅŸka iyi kebapçılar olmadığı anlamına gelmiyor bu. Sadece gurmelerden oluÅŸan büyük jürimizin tercihleri bu listeyi ortaya çıkardı. EN Ä°YÄ° 101 DEVELÄ°2 KÖŞEBAÅžI3 Ä°MAM ÇAÄžDAÅž4 NEZÄ°H5 Ä°SKENDER6 TÄ°KE7 HAMDÄ°8 ÇİYA9 YÃœZEVLER10 KOÇ DEVELÄ°Ziyafete çiÄŸköfteyle baÅŸlanıyor12:00-00:00 arası servis yapılıyor. Haftasonu akÅŸamları rezervasyon ÅŸart. Gruplara özel üç alternatifli fiks mönü var. Seçmeli mönü kiÅŸi başı 20-25 milyon lira. Sahibi Arif Develi ve Mesut Saydut ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. CD'den yemek müziÄŸi çalınıyor. Yuvalama ve çiÄŸ köfte mutlaka denenmeli. Müdavimleri arasında Ebru GündeÅŸ, Tarık Akan var. Mehmet Yalçın ince doÄŸranmış elma ve cevizle yapılan keme kebabını çok beÄŸendiÄŸini söylüyor. Samatya-Ä°stanbul (212) 529 08 33-34.KÖŞEBAÅžIKebap üstü kabak tatlısı12:00-00:00 arasında servis yapılıyor. Öğle ve akÅŸam rezervasyon yaptırmakta yarar var. Gruplara özel fiks mönüleri var. Seçmeli mönü kiÅŸi başı 25-30 milyon lira. CD'den yemek müziÄŸi çalınıyor. Ortaklardan Mehmet YeÅŸilyurt müşterilerle bizzat ilgileniyor. Tarsus kebabını mutlaka deneyin. Müdavimleri arasında Nükhet Duru, Emel Sayın, Güler Sabancı gibi isimler var. Engin Akın kebaptan sonra bir de kabak tatlısını denemenizi tavsiye ediyor. 3. Levent-Ä°stanbul (212) 270 24 33.Ä°MAM ÇAÄžDAÅžAlinazik kebabın kalesinde yenir12:00-21:00 arasında servis yapılıyor. Kebap fiyatları 4-5 milyon. Ä°ÅŸletmeci Burhan ÇaÄŸdaÅŸ müşterilerle bizzat ilgileniyor. Alinazik'i mutlaka deneyin. Ali Esad Göksel buranın kebapta tartışmasız açık ara önde olduÄŸu söylüyor. Gaziantep (342) 231 26 78. NEZÄ°HGüldürü ustaları Nezih diyor12:00-23:00 arası servis yapılıyor. Rezervasyona gerek yok. Fiks mönü uygulamıyor. Seçmeli mönü kiÅŸibaşı 15-25 milyon. Müzik çalınmıyor. SoÄŸan kebabı mutlaka denenmeli. Sahibi Ä°smail Hakkı Öztürk ve Galip Öztürk ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. Müdavimleri arasında Metin Akpınar, Levent Kırca, Oya BaÅŸar gibi isimler var. Ali Sirmen çok güç bir yemek olan yuvalamayı baÅŸarıyla yaptıklarını söylüyor. Kozyatağı-Ä°stanbul (216) 411 68 BURSA Ä°SKENDERBabadan tescilli iskenderci10:00-20:00 arasında servis yapılıyor. Rezervasyona gerek yok. Ä°skender kebabın porsiyonu 8.5 milyon lira. İçkisiz ve müzik çalınmıyor. Sahibi Yavuz Ä°skenderoÄŸlu ve Memduh TatlıcıoÄŸlu ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. Tarık Akan, Kibariye, Yılmaz ErdoÄŸan, Mesut Yılmaz müdavimleri. (Merkez) Mudanya (224) 244 99 01 www.kebapciiskender.com TÄ°KEYoÄŸurtlu ezmesi enfesHaftasonu 12:00-00:00 arası haftaiçi 12:00-15:00 ile 18:00-00:00 arası servis yapılıyor. Rezervasyon gerekli. Seçmeli mönü kiÅŸibaşı ortalama 25-30 milyon lira. CD'den müzik çalınıyor. Åžef Bülent Arıcı'nın elinden çıkan kebapların üstüne dondurmalı irmik helvasını mutlaka deneyin. Cem Davran, Defne Samyeli, Yılmaz ErdoÄŸan müdavimleri arasında. Engin Akın yoÄŸurtlu ezmede Tike'nin üstüne olmadığını söylüyor. 2. Levent-Ä°stanbul (212) 281 88 71HAMDÄ°MayhoÅŸ tadlar için Hamdi'ye12:00-13:30 ile 19:00-22:00 arası servis yapılıyor. Manzaralı masalar için akÅŸamları rezervasyon gerekli. Fiks mönü yok. KiÅŸibaşı 20-25 milyon lira arasında. Sahibi Mehmet Öztürk, Hamdi Arpaç ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. CD'den yemek müziÄŸi çalınıyor. Fıstıklı kebabı mutlaka denemeli. Ä°brahim Tatlıses, Bülent Ersoy, Süleyman Demirel, Kemal DerviÅŸ müdavimlerden. Ali Sirmen erikle yapılan kebaplardaki mayhoÅŸ tadı çok güzel bulduÄŸunu söylüyor.Eminönü-Ä°stanbul (212) 528 03 90ÇİYA70 çeÅŸit kebap11:00-10:00 arası servis yapılıyor. Fiks mönü yok, içkisiz. Fiyatlar kiÅŸi başı 15 milyon lira. Etnik müzikler çalınıyor. Musa DaÄŸdeviren ve Celal DaÄŸdeviren ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. 70 çeÅŸit kebab arasında Gülbahar ve Sirinamı mutlaka denemek gerekiyor. MoÄŸollar, Mehmet Ali Alabora, Tınaz Titiz müdavimleri arasında. Mehmet Yalçın ara lezzetlerde çok baÅŸarılı buluyor. Kadıköy-Ä°stanbul (216) 418 51 15YÃœZEVLERBekar adama içki yok11:00-00:00 arası servis yapılıyor. EÄŸer içki içmek istiyorsanız yanınızda mutlaka bir hanımla gidin çünkü bekar erkeklere içki verilmiyor. KiÅŸibaşı 15-20 milyon lira arasında. Rahmi Koç, Hakan Şükür, Deniz Baykal, Erdal Ä°nönü, AyÅŸe Arman, Hıncal Uluç, Duygu Asena, Süheyl-Behzat Uygur, Banu Alkan, Petek Dinçöz müdavimleri arasında. Grupsanız ortaya mutlaka karışık ısmarlayın. Adana (322) 454 75 13 KOÇİzzet Yıldızhan 28 porsiyon yediErzurum yöresine ait çaÄŸ kebabını mutlaka deneyin ama Ä°zzet Yıldızhan gibi 28 tane porsiyon yemeniz zararlı olabilir. Bir kiÅŸi dört tane çaÄŸ kebabıyla doyar, diyen mekan sahibi Kemal Koç müşterilerle bizzat ilgileniyor. Murat Karayalçın, SaÄŸlık Bakanı Recep AkdaÄŸ, Tarkan, Arif SaÄŸ, Ä°brahim Erkal, Muazzez Ersoy, Mustafa Sandal, Barış Manço, Özcan Deniz, Yavuz Bingöl, Belkıs Akkale müdavimleri arasında. Erzurum (442) 218 23 95 ----------- MANSÄ°YON ALANLAR --------ŞİRVAN: CD'den yemek müziÄŸi çalınıyor. EkÅŸi kebap mutlaka denenmeli. KiÅŸi başı 20-25 milyon. Seda Sayan, Mahsun Kırmızıgül, Ä°brahim Tatlıses müdavimleri arasında. No:2 Etiler-Ä°stanbul (212) 257 03 73ATMACA: Mehmet Atmaca'nın 41 yıl önce kurduÄŸu Atmaca Restoran'ı, ÅŸimdi oÄŸlu Mustafa Atmaca iÅŸletiyor. Turistlerin de uÄŸrak yeri olan restoranın en çok sevilen yemeÄŸi kuyu tandırı. Yanık koyun yoÄŸurduyla köy yapımı yufka ekmeÄŸi mutlaka deneyin. Restoranın yazlık yüzme havuzu ve halı sahası da var. Denizli (258) 286 50 34 TATBAK: Rezervasyon ve içki yok. KiÅŸi başı 5-10 milyon lira. Dönersiz iskenderi denemek gerek. Candan Erçetin, Hilmi Yavuz, Levent Erim müdavimleri arasında. NiÅŸantaşı-Ä°stanbul (212) 248 04 25NAMLI: KiÅŸi başı 20-25 milyon lira. Namlı Kebabı mutlaka deneyin. UÄŸur Yücel, Nefise Karatay, Åžifo Mehmet müdavim. Levent-Ä°stanbul (212) 279 68 80BÄ°GES: KiÅŸi başı 25-35 milyon lira. Piliç külbastı denemeye deÄŸer. Seda Sayan, Kenan doÄŸulu, Ajda Pekkan müdavimleri arasında. 1. Levent-Ä°stanbul (212) 279 93 93HACIBEY: İçki yok. KiÅŸi başı 15-20 milyon lira. Ä°skender kebabı mutlaka denenmeli. Bülent Ersoy, Murat Birsel, Yılmaz ErdoÄŸan müdavimler arasında. NiÅŸantaşı-Ä°stanbul (212) 231 71 34HURŞİT: HurÅŸit CiritoÄŸlu, 35 yıldır iÅŸlettiÄŸi kebap salonunda ızgara köfte ve ÖdemiÅŸ kebabı servisi yapıyor. Lezzetinin sırrını, karabiber, kekik diye açıklıyor. Rüşdü SaraçoÄŸlu, Halit Kıvanç, Bedia Akartürk müdavim. ÖdemiÅŸ-Aydın (232) 545 40 98. SAHAN: Haftasonu rezervasyon gerekiyor. KiÅŸibaşı 15 milyon lira. Patlıcan kebabının denemek gerekli. Athena Grubu, Gül Sunal müdavimleri arasında. Caddebostan-Ä°stanbul (216) 385 10 15KAÅžIBEYAZ: KiÅŸi başı 25-30 milyon. Analı kızlı ekÅŸili ufak köfteyi mutlaka deneyin. Salkıp Sabancı, AliÅŸan, Cengiz KurtoÄŸlu müdavimleri arasında. Florya-Ä°stanbul (212) 663 28 90.HACI SALÄ°H: İçki yok. KiÅŸi başı 5-10 milyon. Külbastıyı mutlaka deneyin. Mehmet Ali Erbil, Sibel Egemen, Yıldırım Gürses, Ekrem Bora, YaÅŸar Nuri Öztürk müdavimleri arasında. Adana (322) 363 02 17 GURMELERDEN OLUÅžAN BÃœYÃœK JÃœRÄ° SEÇTÄ°Yemek kültürü yazarı, gazeteci TuÄŸrul ÅžavkayGusto Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet YalçınGazeteci, gurme Güngör UrasYemek kitabı yazarı ve gurmeEngin AkınYemek kültürü programı yapımcısıHülya EkÅŸigilyediklerini yazarak paylaÅŸan gezgin yazarMehmet YaÅŸinÄ°ÅŸadamı kimliÄŸi gurmeliÄŸini gölgelemeyen Mustafa OÄŸuzDamak tadının sayılan kılavuzu gazeteciAli SirmenMimar, gurme, yazarAli Esad GökselZarafetin ekranda ve sofradaki üstadı Atilla DorsayÂ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!