En haşarı orkestra köy konserine geliyor

Güncelleme Tarihi:

En haşarı orkestra köy konserine geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2012 23:08

Sokak Senfoni Orkestrası Ricciotti bugün Ankara’dan başlayacağı yedi günlük turne kapsamında altı ile uğrayacak. Sokaklarda, meydanlarda, yetiştirme yurdu ve rehabilitasyon merkezlerinde toplam 24 konser verecek.

Haberin Devamı

KONSER salonuna, soyunma odasına ihtiyaçları yok. Meydan, cadde, tersane, hastane, göçmen kampları, cezaevi hatta ahır onlar için birer sahne. Konsere hazırlanma süreleri 90 saniye. Youtube’daki rekor denemelerine bakılırsa, 2 dakika 12 saniyede tur otobüsünden inip, bagajdan enstrümanlarını çıkarıp, kutularını açıp konsere başlayabiliyorlar. Rönesans’tan çağdaş müziğe klasiğin her çağından örnekler var repertuvarlarında.
Hollanda’nın önde gelen konservatuvarlarından seçilen öğrencilerin oluşturduğu Ricciotti Senfoni, bu yıl Türkiye-Hollanda ilişkilerinin 400’üncü yılı kapsamında özel bir turne programı hazırladı.

7 günde 24 konser

Sevda Cenap And Müzik Vakfı’nın işbirliğiyle gerçekleştirilen turne kapsamında repertuvarına Dvorak, Mozart’ın yanı sıra Ulvi Cemal Erkin, Turgay Erdener, Meliha Doğuduyal’ın eserlerini kattı. Tolga Zafer Özdemir’e eser siparişi verdi. Hollanda doğumlu 22 yaşındaki piyanist ve şarkıcı Karsu Dönmez’i solist seçti.
2012 turnesine 11 Ağustos’ta Hollanda’da başlayan Ricciotti Senfoni, bir haftada 11 şehirde 35 konser verdi. 42 kişilik kadroda Türkiye’den de kemancı Çisem Özkurt (19) ve Beste Sevindik (21) yer alıyor. Orkestra bugün Ankara’ya geliyor. Saat 19.00’da Esenboğa Havalimanı’ndaki konserle başlayacak turne kapsamında yedi günde, altı ilde toplam 24 konser verecek. Başkentten sonra Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Antakya ve Tarsus’a uğrayacak. Sokaklar, kent meydanlarının yanı sıra Ankara’da kız yetiştirme yurdunda, Kapadokya’da engelliler rehabilitasyon merkezinde, Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Karsu Köyü’nde konserler verecek. Turne programını orkestranın web sayfasından edinebilirsiniz (www.ricciotti.nl).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!