En eğlenceli turnemiz İstanbul olacak, üstelik ilk defa bir gazete için yazıyoruz

Güncelleme Tarihi:

En eğlenceli turnemiz İstanbul olacak, üstelik ilk defa bir gazete için yazıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2007 00:00

Bu hafta hiperaktif nöbetini, Holiday On Ice grubunun dansçıları tuttu. Başdansçı Fiona G. Zaldua, kendisi ve 12 yıllık sevgilisi Dmitry Sukhanov’un İstanbul izlenimlerini, Al Jamal’daki doğum günü partisini yazdı.

Hayatımız dünyayı gezerek geçiyor. Ama bugüne kadar yaşadığımız en eğlenceli turnemiz İstanbul olacak diye düşünüyoruz. Hem gördüğümüz ve eğlendiğimiz mekanları unutmayacağız, hem de ilk defa bir gazete için yazıyoruz. Bu da unutulmaz olacak.

2 Mart’ta İstanbul’a geldik ve gösterilerimiz başlamadan önce 3-4 gün boyunca şehri keşfedecek vaktimiz oldu. Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Camii gibi tarihi mekanlardan ne kadar etkilendiğimizi söylemeye gerek bile yok.

Boğaz’ın hemen her köşesini gezdik ve dünyada benzerinin olmadığını söyleyebiliriz. Bağdat Caddesi’nde ben büyük keyifle dolaştım, alışveriş yaptım. Dimitri’nin bu bölümü çok sevdiğini söyleyemem ama caddede yürümek gibi bir alışkanlık olduğunu öğrendik, o bu bölümü sevdi.

BU DANSÖZLER BAŞKA

Ama madem, bu köşede bir mekanı anlatmamız gerekiyor, benim ve arkadaşlarımın doğum günümüzü kutladığımız ve masal diyarlarına benzeyen Al Jamal’ı anlatacağız.

Daha içeri girerken, mekanın loş ama aynalarla aydınlatılmış görüntüsü, zaten çarpıcı bir gece yaşayacağınızı işaret ediyordu. Bedevi ve Kuzey Afrika kültürlerini yansıtan bir mekan yaratılmak istenmiş ve bizce olmuş.

Eşsiz bir mekan ve kesinlikle kendimizi özel hissetmemizi sağladı.

Hem alıştığımız müzikleri dinledik gece boyunca, hem de eğlenceli ve ilginç Türkçe parçalar dinledik. Gecenin en renkli dakikalarını ise dansözler geldiğinde yaşadık elbette. Pek çok ülkede dansöz gösterileri izledik. Ama itiraf etmek gerekiyor, Al Jamal’ın dansözleri gerçekten seyrettiklerimizin en iyisiydi.

FAVORİMİZ LAHMACUN

Ekibin neredeyse tamamı şarap içti gece boyunca. Fransız şarabı imiş ikram ettikleri, gerçekten çok lezzetliydi. Ana yemek gelmeden, mezelerle hepimiz doyduk aslında. Vejetaryen olmama rağmen, pek çok şeyi yiyebildim. Benim favorim humus ve domatesli cevizli bir çeşit meze olan muhammara oldu. Dimitri ise yoğurtlu Lübnan mantısından çok etkilendi.

Fındık lahmacunlar ise ekibin favorisiydi.

Yediğimiz her şey çok lezzetliydi ve geçirdiğin en özel doğum günüydü.

SAVAŞ’I BEKLİYORUZ

Türkiye’de hafta sonu günde üç gösteri yapmak bizi çok yordu. Ama seyircilerin ilgisi gerçekten şaşırtıcı ve etkileyiciydi. Bizi her seferinde dakikalarca alkışladılar ve bu tüm yorgunluğumuzu aldı.

Günlerdir leziz Türk yemekleri yemekten sanırım kilo aldım. Bu şikayetimi duyan gösterinin sponsoru bana diyet paketi hediye etti. Umarım aldığım iki kiloyu hızla verebilirim. Çünkü turnemiz devam ediyor ve formumu korumak zorundayım.

Bu arada, köşesinde nöbet tuttuğumuz Savaş bizi İstanbul’da izleyemedi ama 17 Mayıs’ta dönüyormuş. Biz Güney Afrika’da olacağız, Savaş’ı oraya bekliyoruz, biz davetiyesini şimdiden ayırıyoruz.

Al Jamal, Pera Palas’ın karşısı, Tepebaşı. Tel: 0212 292 24 25

HİP HOP SEVENLERE

B-boy’ların buluşması

Türk Break Dance ve Hip Hop camiasının iyi bildiği ve unutamadığı B-boy Buluşma 3 organizasyonu, 2001 yılının kasım ayında düzenlenmişti. Organizasyon 18 Mart’ta büyük bir geri dönüş yapıyor. İstanbul’da Rock House Cafe’de düzenlenecek organizasyonda ilk olarak geçtiğimiz yıl Brezilya’da düzenlenen Red Bull BC ONE’ın dev ekrandan özel gösterimi, daha sonra Almanya’dan Flying Steps grubundan Amigo ve İtalya SpinKings grubundan Cico’nun performansları izlenecek. Sagopa Kajmer özel b-boy beat’leriyle mini bir konser verecek. Organizasyon, teke tek B-boy Battle’la devam edecek. DJ’ler, DJ Craftsman aka BorisRock (Lordz of İstanbul) ve DJ MarkOne aka Beatmark (Break Angels). Kapılar saat 13.00’te açılacak. Giriş 20 YTL, 18 yaş sınırı yok. bboybulusma@gmail.com

POP SEVENLERE

1000 kadın için ’Kadın Şarkıları’ söyleyecekler!

Ünlü müzisyen Levent Yüksel 21 Mart akşamı İstanbul Lütfi Kırdar’da Türkiye Meme Vakfı’nın "Farkındayım Korkmuyorum" kampanyasına destek için şarkı söyleyecek. Ünlü sanatçı bu anlamlı gecede, Türkiye’nin güçlü kadın vokallerinden dinlediğimiz ve her yaştaki insanın yüreğinde iz bırakmış "Kadın Şarkıları"nı seslendirecek. Yüksel’e Nükhet Duru ve Aşkın Nur Yengi de konuk sanatçı olarak eşlik edecek. Türkiye Meme Vakfı, 0212 361 71 31 www.memekanseri.org

ELEKTRONİK SEVENLERE

Portecho MartfestODTÜ’de

The New York Times gazetesinin "hızla yükselen, geleceği parlak grup" olarak nitelendirdiği "Portecho", Tan Tunçağ ve Deniz Cuylan ikilisinden oluşuyor. "Portecho", elektronikayı rock’la buluşturarak dans müziğine kendi yorumunu katıyor. Grup, bu yıl dördüncüsü düzenlenen "MartfestODTÜ" kapsamında, 20 Mart akşamı saat 20.00’de Ankara ODTÜ KKM Fuaye’de Ankaralı dinleyicileriyle buluşuyor. 10 YTL’lik biletler ODTÜ KKM ve www.biletix.com’da.

Kokoreççinize sahip çıkın

Ankara’da Akköprü’deki Alibaba Piknik çalışanları, Metrohaber gazetesi tarafından www.metrohaber.com adlı internet sitesinde yapılan ankette "Ben kokoreç yemem ki" diyenlerin oranının yüksekliğine çok bozulmuş. Ankara’da en lezzetli kokoreçin adresini sorgulayan ankette "Ben kokoreç yemem ki" şıkkını seçenlerin oranının Şampiyon, Alibaba, Şençam, Birben, Profesör, Kıtır, Park Center kokoreçlerinin oranını geçtiğini belirten Alibaba’cılar üzüntülerini belirtiyor ve başta "kokoreç sevmem" diyenler olmak üzere tüm Ankaralıları mekanlarına bekliyor. "Önce kokoreçimizi tadın, sonra oy kullanın" diyorlar. Alibaba Piknik 0312 384 08 70 www.alibabapiknik.com

İndirimli ilk bin bilet satışta

Efes Pilsen One Love Festival 6 kapsamında gerçekleşecek Beastie Boys konseri için indirimli ilk 1000 bilet satışa çıktı. Pozitif organizasyonuyla gerçekleşen festival ilk kez bu yıl 15, 16 ve 17 Haziran tarihlerinde üç gün sürecek. Festival kapsamında, dünyanın en önemli hiphop / punk topluluklarından Beastie Boys 17 Haziran Pazar gecesi İstanbul’da bir konser verecek. Ayrıntılı bilgi için www.pozitif.info
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!